دانشکده مهندسی صنایع- برگزاری دفاعیه های دکتری
دفاعیه دکتری

بازیابی تصاویر و رنگ‌ها  | تاریخ ارسال: 1403/8/15 | 
فرناز حیدرپور دانشجوی دکتری رشته مهندسی صنایع، از رساله خود با عنوان «ارائه مدل بهینه‌سازی استراتژی فروش در خرید گروهی آنلاین در یک زنجیره تأمین دارای کانال توزیع دوگانه با استفاده از رویکرد نظریه بازی در شرایط عدم قطعیت»‏‎ ‎به راهنمایی آقای دکتر غضنفری ۲۷ آبان ماه ۱۴۰۳ ساعت ۱۳:۳۰ دفاع خواهد نمود‎. 

شماره دانشجوئی: 
۹۷۸۷۱۰۳۲
نشانی الکترونیکی: farnazheidarpoor۲۵gmail.com
استاد راهنما: آقای دکتر مهدی غضنفری
استاد مشاور:
آقای دکتر محمد سعید جبل­‌عاملی
اساتید داور داخلی: آقای دکتر میرسامان پیشوایی-  آقای دکتر  بابک امیری
اساتید داور خارجی: آقای دکتر محمدمهدی پایدار - آقای دکتر عطا­اله طالعی‌­زاده
زمان دفاع:  ‌یکشنبه ۲۷ آبان ماه ۱۴۰۳- ساعت -۱۳:۳۰ کلاس ۲۰۸ ( طبقه دوم دانشکده)

 
چکیده:
عوامل گوناگونی بر تصمیمات مشتریان در انتخاب یک خدمت اثرگذار است. از مهم­ترین این عوامل، قیمت و سطح خدمت ارائه­‌شده توسط فروشنده به مشتریان است. اعتبار فروشنده نیز از جمله عوامل تأثیرگذار در انتخاب و خرید خدمت است که بر اثر تبلیغات و سطح خدمت ارائه شده توسط خود، تقویت می‌­شود. ظهور اینترنت منجر به افزایش توجه فروشندگان به تبلیغات از طریق بسترهای خرید گروهی آنلاین شده است. پلتفرم‌های خرید گروهی آنلاین بعنوان شکل جدیدی از تجارت الکترونیک، کانال جدیدی را به فروشندگان ارائه می‌کند تا از طریق تبلیغات، تخفیف‌هایی را برای خدمات متنوع ارائه کنند و مشتریان جدیدی را با فرصت تجربه خدمات خود جذب کنند. این تحقیق بر اساس مسائل واقعی مشاهده شده در پلتفرم­‌های خرید گروهی آنلاین انجام می­‌شود که در آن فروشنده تصمیم می­‌گیرد خدمات خود را با ارائه کوپن تخفیف در یک پلتفرم خرید گروهی آنلاین تبلیغ کند. هدف فروشنده جذب مشتریان جدید وابسته به پلتفرم است. با توجه به عدم‌­قطعیت شناختی پارامترها در یک زنجیره تأمین، تمامی پارامترهای مسأله بر اساس نظرات کارشناسان به صورت متغیرهای فازی مشخص می‌شوند. از همین رو، در این تحقیق یک مدل ریاضی فازی برای تعیین هم­‌زمان قیمت، سطح خدمات و سطح تبلیغات در یک زنجیره تأمین با کانال­‌های توزیع دوگانه طی دو دوره فعلی و آینده بر اساس رویکردهای بازی متمرکز و غیرمتمرکز توسعه داده شده است. زنجیره مورد نظر در این مطالعه شامل یک فروشنده و یک پلتفرم خرید گروهی می­‌باشد که در آن فروشنده می‌­تواند خدمت خود را از طریق استراتژی فروش جداگانه (آفلاین) به فروش برساند و یا از استراتژی مختلط استفاده کرده و خدمت خود را از طریق پلتفرم خرید گروهی (آنلاین) به فروش برساند. تابع تقاضا استفاده شده در این تحقیق امکان بررسی هم‌­زمان سه عنصر قیمت، سطح خدمات و سطح تبلیغات بر تقاضا مشتریان را به صورت یکپارچه فراهم می­‌نماید. در ابتدا فرض می‌­شود که رقابت بین فروشنده و پلتفرم همکارانه است و از رویکرد مدل تصمیم‌­گیری متمرکز برای حل استفاده شده است. علاوه ­براین، ساختار بازی دیگری در بازار خرید گروهی آنلاین وجود دارد که به آن مدل تصمیم غیرمتمرکز گویند که بازار توسط پلتفرم کنترل می­‌شود و نقش رهبر استکلبرگ را بازی می­‌کند. لذا در این مطالعه، رفتار همکارانه و غیرهمکارانه مورد بررسی قرار گرفته و پس از مدل‌­سازی، مساله به صورت متمرکز و غیرمتمرکز حل شده است. همچنین، در ادامه، سه مدل همکارانه و دو مدل غیرهمکارانه برای دو فروشنده رقابتی در زنجیره تأمین دوگانه خرید گروهی توسعه داده می­‌شود. با در نظر گرفتن ساختارهای حاکم بر پلتفرم­های خرید گروهی، سیاست­های مختلف بازپرداخت و تقسیم درآمد تحت سناریوهای مختلف برای مدل‌­های متمرکز و غیرمتمرکز توسعه یافته است و راه‌حل‌های بهینه مساله با استفاده از رویکرد تئوری بازی و تئوری مجموعه‌­های فازی برای هر سناریو تعیین می‌­شود. همچنین، تحلیل حساسیت­‌های انجام­ شده در این مطالعه، اثر تغییر پارامترهای مهم بر تصمیم‌­گیری­‌های فروشنده را فراهم می­‌نماید که اثربخشی نتایج نظری مدل­‌ها و بینش‌های مدیریتی ارائه می‌شود. مساله مورد بررسی در این تحقیق، دارای کاربردهای عملی متنوعی است که بعنوان نمونه می‌­توان به کاربرد آن در مراکز فرهنگی، رستوران­ها، مراکز تفریحی، مراکز بهداشتی و آرایشی جهت تعیین قیمت­ها، سطح خدمات و سطح تبلیغات اشاره نمود.
 واژه‌های کلیدی:
مدل بهینه‌­سازی استراتژی فروش، پلتفرم خرید گروهی آنلاین، زنجیره تأمین کانال دوگانه فازی، قیمت­‌گذاری، کیفیت خدمات، تبلیغات 
نشانی مطلب در وبگاه دانشکده مهندسی صنایع:
http://idea.iust.ac.ir/find-61.11055.79920.fa.html
برگشت به اصل مطلب