تارا یوسفی

AWT IMAGE

دانشکده مهندسی برق

جلسه دفاعیه از پایان نامه کارشناسی ارشد 269

AWT IMAGE

کاهش SARآنتن های مایکرو استریپ با استفاده از ساختارهای EBGو متامتریالی در پایانه موبایل

چکیده

با توجه به این‌که بیش از دو میلیارد تلفن همراه در سراسر جهان وجود دارد، این تجهیزات به دلیل نزدیک بودن زیاد به سر یا قسمت‌های دیگر بدن، از اهمیت زیادی برخوردارند. گزارش‌های جدید مبتنی بر حجم زیادی از کارهای علمی، دیدگاه علمی سنتی را درباره‌ی این‌که تنها خطر تشعشع الکترومغناطیسی برای سلامتی انسان، به اثرات گرمایی محدود می‌شود، نقض می‌کند. نرخ جذب این تشعشعات توسط بدن انسان، «نرخ جذب ویژه» یا SAR نامیده می‌شود. طبق استانداردهای بین‌المللی، SAR باید زیر حدود تعیین شده باشد.
برخی بررسی‌ها نشان می‌دهد که پیک مقدار SAR متوسط‌گیری شده‌ هنگامی که تلفن همراه بسیار نزدیک به سر قرار دارد، ممکن است از حدود مجاز تجاوز کند. بنابراین، پژوهشگران بسیاری روی کاهش توزیع SAR در سر انسان کار می‌کنند.
هدف این پروژه کاهش SAR آنتن‌های موبایل با استفاده از ساختارهای EBG و متامتریالی است. به این منظور، تأثیر ساختار EBG ساده روی کاهش SAR یک PIFA بررسی شد. یک PIFA دوبانده با قابلیت تنظیم مستقل فرکانس‌های آن طراحی گردیده و مورد بررسی پارامتری قرار گرفت. سپس، فرمول‌های بسته برای طراحی آن ارایه گردید. سرانجام، آنتن مذکور ساخته شد.
برای کاهش SAR آنتن یاد شده، یک سطح گزینشگر فرکانسی متامتریالی دوبانده طراحی و به آنتن PIFA دوبانده اضافه گردید و آنتن متامتریالی جدید ساخته شد که کاهش قابل توجهی در SAR را نشان داد.

دانشجو : تارا یوسفی

استاد راهنما : دکتر کمجانی

هیات داوری: دکتر طیرانی، دکتر مهرشاهی، دکتر خلج

تاریخ دفاع:چهار شنبه30/06/90 ساعت: 8

محل: دانشکده برق


دفعات مشاهده: 3474 بار   |   دفعات چاپ: 514 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 45 بار   |   0 نظر