دانشکده مهندسی صنایع- برگزاری دفاعیه های دکتری
دفاعیه دکتری

حذف تصاویر و رنگ‌ها  | تاریخ ارسال: 1399/12/17 | 
سیدمحمد غلامی زنجانی دانشجوی دکتری رشته مهندسی صنایع-مدیریت سیستم و بهره وری، از رساله خود با عنوان «طراحی شبکه زنجیره تأمین تاب‌آور مواد غذایی در شرایط عدم قطعیت مطالعه موردی در ایران»‏ به راهنمایی آقای دکتر جبل‌عاملی 26 اسفند ماه ‏‏99 ساعت 15:45َ به صورت مجازی دفاع خواهد نمود‎.
لینک شرکت در جلسه دفاع:
نشانی الکترونیکی: se_gholamiind.iust.ac.ir
استاد راهنما: دکتر جبل‌عاملی
اساتید مشاور: دکتر پیشوایی- دکتر ولید کلیبی
اساتید داور داخلی:  دکتر محمدی- دکتر برزین پور
اساتید داور خارجی: دکتر توکلی مقدم- دکتر حسینی نژاد

چکیده
زنجیره‌­های تأمین مواد غذایی به‌عنوان یکی از زیرساخت­های حیاتی جوامع هستند که می­‌بایست همواره از عملکرد بهینه آن­ها اطمینان حاصل کرد. ویژگی­‌های خاص محصولات غذایی از جمله فسادپذیری، قیمت­‌گذاری، تازگی، رقابتی بودن و جهانی‌شدن بازارها سبب پیچیده شدن ماهیت این زنجیره­‌ها شده است. از طرف دیگر این زنجیره‌ها در معرض منابع متنوعی از عدم قطعیت­‌ها هستند که همواره عملکرد آن­ها را تحت تأثیر قرار می‌دهد. از جمله این موارد مربوط به اختلالات اپیدمیک و تأثیر آنها بر منابع زنجیره می‌باشد که سبب کاهش پاسخگویی مناسب به تقاضا و در نتیجه کاهش سود زنجیره می‌شود؛ لذا در این رساله به بررسی زنجیره تأمین مواد غذایی با توجه به ویژگی­‌ها و اختلالات خاص آن­ها پرداخته می‌­شود که طراحی زنجیره یکی از اولین و مهم­ترین تصمیمات در این حوزه می­‌باشد. در این رساله رفتار اختلالات اپیدمیک شبیه­سازی شده و تاثیر آن بر ظرفیت و میزان موجودی تسهیلات مدل­سازی شده است. برای مقابله با این نوع از اختلالات استراتژی­های مختلف تاب­آوری زنجیره­های تامین مورد بررسی قرار گرفته است. 
در همین راستا سه مسئله برای طراحی و برنامه‌ریزی در این زنجیره‌ها تشریح شده است. در این مسائل، اختلالات اپیدمیک با استفاده از روش مونت­کارلو و در قالب سناریو تولید شده­‌اند. این اختلالات خاصیت آبشاری داشته و علاوه بر ظرفیت، میزان موجودی تسهیلات را نیز کاهش می‌دهند. مدل­های ارائه شده به صورت دوسطحی تصادفی و مبتنی بر سناریو می­باشند. جهت مقابله با اختلالات از چندین استراتژی تاب‌آوری استفاده شده است.
برای حل مدل‌های ارائه شده، از روش‌های خوشه‌بندی فازی جهت کاهش تعداد سناریوها و در نتیجه کاهش پیچیدگی مسئله استفاده شده است. علاوه بر این از روش تجزیه بندرز برای تسریع در حل مسئله بهره گرفته شده است. نتایج نشان می‌دهد که هر یک از استراتژی‌های تاب‌آوری طرح‌ها و برنامه‌ای منحصر به خود را ارائه می‌کنند که در میان آن‌ها استفاده از تأمین‌کننده پشتیبان و مستحکم سازی تسهیلات نتایج بهتری را حاصل می‌کند. علاوه بر این ویژگی‌های خاص مواد غذایی می‌تواند تصمیم‌گیری مدیران را در برنامه‌ریزی و طراحی زنجیره تحت تأثیر قرار دهد.
نشانی مطلب در وبگاه دانشکده مهندسی صنایع:
http://idea.iust.ac.ir/find-61.11055.62934.fa.html
برگشت به اصل مطلب