روابط عمومی دانشگاه- دفاعیه های دکترا
دفاعیه دکتری در دانشکده مهندسی صنایع

حذف تصاویر و رنگ‌ها  | تاریخ ارسال: 1399/12/19 | 
دفاعیه دکتری در دانشکده مهندسی صنایع

 
سیدمحمد غلامی زنجانی (دانشجوی دکتری رشته مهندسی صنایع- مدیریت سیستم و بهره وری)، ۲۶ اسفندماه ۱۳۹۹ از رساله دکتری خود با عنوان ««طراحی شبکه زنجیره تأمین تاب ‌آور مواد غذایی در شرایط عدم قطعیت مطالعه موردی در ایران»  به صورت مجازی دفاع می کند.
چکیده این رساله که به راهنمایی دکتر محمدسعید جبل ‌عاملی و مشاوره دکتر میرسامان پیشوایی و دکتر ولید کلیبی انجام شده به شرح زیر است. ضمنا این جلسه دفاعیه ساعت ۱۵:۴۵ برگزار می شود. علاقه ‌مندان جهت شرکت در جلسه از طریق لینک زیر اقدام نمایند:
http://ocwvc.unreal.iust.ac.ir/re۸kcwjo۱zx۳
 
چکیده:
زنجیره‌­ های تأمین مواد غذایی به ‌عنوان یکی از زیرساخت ­های حیاتی جوامع هستند که می­‌ بایست همواره از عملکرد بهینه آن­ها اطمینان حاصل کرد. ویژگی ­‌های خاص محصولات غذایی از جمله فسادپذیری، قیمت گذاری، تازگی، رقابتی بودن و جهانی‌ شدن بازارها سبب پیچیده شدن ماهیت این زنجیره­‌ ها شده است. از طرف دیگر این زنجیره ‌ها در معرض منابع متنوعی از عدم قطعیت­‌ ها هستند که همواره عملکرد آن­ها را تحت تأثیر قرار می ‌دهد. از جمله این موارد مربوط به اختلالات اپیدمیک و تأثیر آنها بر منابع زنجیره می ‌باشد که سبب کاهش پاسخگویی مناسب به تقاضا و در نتیجه کاهش سود زنجیره می ‌شود؛ لذا در این رساله به بررسی زنجیره تأمین مواد غذایی با توجه به ویژگی ­‌ها و اختلالات خاص آن­ها پرداخته می ‌­شود که طراحی زنجیره یکی از اولین و مهم ­ترین تصمیمات در این حوزه می ­‌باشد. در این رساله رفتار اختلالات اپیدمیک شبیه­ سازی شده و تاثیر آن بر ظرفیت و میزان موجودی تسهیلات مدل ­سازی شده است. برای مقابله با این نوع از اختلالات استراتژی ­های مختلف تاب ­آوری زنجیره ­های تامین مورد بررسی قرار گرفته است
در همین راستا سه مسئله برای طراحی و برنامه ‌ریزی در این زنجیره ها تشریح شده است. در این مسائل، اختلالات اپیدمیک با استفاده از روش مونت ­کارلو و در قالب سناریو تولید شده ­‌اند. این اختلالات خاصیت آبشاری داشته و علاوه بر ظرفیت، میزان موجودی تسهیلات را نیز کاهش می ‌دهند. مدل ­های ارائه شده به صورت دوسطحی تصادفی و مبتنی بر سناریو می ­باشند. جهت مقابله با اختلالات از چندین استراتژی تاب ‌آوری استفاده شده است.
برای حل مدل‌ های ارائه شده، از روش ‌های خوشه ‌بندی فازی جهت کاهش تعداد سناریوها و در نتیجه کاهش پیچیدگی مسئله استفاده شده است. علاوه بر این از روش تجزیه بندرز برای تسریع در حل مسئله بهره گرفته شده است. نتایج نشان می ‌دهد که هر یک از استراتژی ‌های تاب ‌آوری طرح ‌ها و برنامه ‌ای منحصر به خود را ارائه می‌ کنند که در میان آن‌ها استفاده از تأمین ‌کننده پشتیبان و مستحکم سازی تسهیلات نتایج بهتری را حاصل می کند. علاوه بر این ویژگی‌ های خاص مواد غذایی می ‌تواند تصمیم‌ گیری مدیران را در برنامه‌ ریزی و طراحی زنجیره تحت تأثیر قرار دهد.
واژه‌های کلیدی: طراحی زنجیره تأمین؛ مواد غذایی؛ تاب­ آوری؛ عدم قطعیت؛ اختلال؛ برنامه ‌ریزی احتمالی
ایمیل دانشجو: se_gholami ind.iust.ac.ir
نشانی مطلب در وبگاه روابط عمومی دانشگاه:
http://idea.iust.ac.ir/find-112.14464.62969.fa.html
برگشت به اصل مطلب