|
|
روابط عمومی دانشگاه- دفاعیه های دکترا
|
دفاعیه دکتری در دانشکده مهندسی صنایع
|
|
حذف تصاویر و رنگها | تاریخ ارسال: 1399/10/22 | |
دفاعیه دکتری در دانشکده مهندسی صنایع
یزدان مرادی (دانشجوی دکتری مهندسی صنایع- مدیریت سیستم و بهره وری)، ۲۴ دیماه ۱۳۹۹ از رساله دکتری خود با عنوان «ارائه مدل همکاری کارآفرینانه بین دانشگاه و و صنایع کوچک و متوسط» به صورت مجازی دفاع می کند.
چکیده این رساله که به راهنمایی دکتر سیامک نوری و مشاوره دکتر محمدعلی شفیعا انجام شده به شرح زیر است. این جلسه دفاعیه ساعت ۱۰ صبح برگزار می شود. برای شرکت در جلسه از طریق لینک http://ocwvc.unreal.iust.ac.ir/re۸kcwjo۱zx۳ اقدام نمایید.
چکیده:
صنایع کوچک و متوسط (SME)s (که در این تحقیق، به اختصار صنایع کم نامیده میشود) در ایران صنایعی با تعداد کارکنان کمتر از ۱۵۰ نفر بوده و بیش از ۹۲ درصد تعداد صنایع کشور را شامل می شوند. همچنین ۴۵ درصد از اشتغال، ۱۶.۸ درصد از ارزش افزوده و ۱۷ درصد از صادرات بخش صنعت مربوط به این صنایع می باشد. رشد و توسعه این صنایع به لحاظ اهمیتی که دارند همواره مورد توجه مدیران و مسئولان ارشد کشور بوده و پیوسته به دنبال راهکارهایی جهت برطرف کردن موانع و مشکلات ایشان و به روز نگه داشتن سطح فنآوری و رقابت پذیری آنها بوده اند. از جمله این راهکارها همکاری آنها با دانشگاه می باشد. فواید و پیامدهای این همکاری به صورت یکطرفه نخواهد بود و دانشگاه نیز در روند تکاملی خویش جهت پاسخگویی مناسب به ذی نفعان و دستیابی به کارآفرینی دانش بنیان ناگزیر از همکاری با صنایع کم خواهد بود. این همکاری علیرغم اهمیتی که دارد در تحقیقات پیشین کمتر مورد توجه بوده است. هدف از این تحقیق ارائه مدلی برای همکاری کارآفرینانه بین دانشگاه و صنایع کم در ایران از طریق پاسخ به دو سؤال زیر میباشد: ۱. همکاری کارآفرینانه بین دانشگاه و صنایع کم در ایران دارای چه ابعاد و مؤلفه هایی است؟ ۲.راهبردهای همکاری کارآفرینانه بین دانشگاه و صنایع کم در ایران چه مواردی است؟ برای پاسخ به سؤالات تحقیق، از استراتژی پژوهش کیفی رویش نظریه ها با رویکرد اشتراوس و کوربین و ترکیب آن با استراتژی تحلیل ذی نفعان استفاده شده است. در این تحقیق از نظرات ۱۳ نفر از خبرگان و ۲۷ نفر از ذی نفعان شامل مدیر/مالکان و کارکنان صنایع کم، دانشجویان و دانش آموختهگان دانشگاهی، اساتید دانشگاه، کارکنان و مدیران اجرایی بخش های خصوصی و دولتی به روش نمونه گیری هدفمند و نمونه گیری نظری استفاده شده است. جمع آوری اطلاعات از طریق مطالعات کتابخانه ای، پرسشنامه، مصاحبه نیمه ساختاریافته و مشاهده صورت پذیرفته است. تعداد مصاحبه ها تا رسیدن به اشباع نظری، ادامه یافته و در هر مصاحبه کدگذاری ها نسبت به مصاحبه قبل، اصلاح و ویرایش گردیده است. تحلیل داده ها در مرحله اول (کدگذاری باز) شامل ۳۶۰ کد اولیه و در مرحله دوم (کدگذاری محوری) شامل ۸۱ مفهوم (مؤلفه) و در نهایت در مرحله کدگذاری انتخابی شامل ۶ مقوله اصلی (بعد) می باشند که براساس آن مدل پارادایمی تحقیق استخراج گردیده است. بر پایه این مدل پارادیمی ابعاد مدل همکاری کارآفرینانه بین دانشگاه و صنایع کم در ایران در قالب شش بعد «اهداف و انگیزه های همکاری کارآفرینانه» به عنوان شرایط علّی؛ «همکاری کارآفرینانه بین دانشگاه و صنایع کم» به عنوان پدیده اصلی و مقوله محوری، «مسایل محیطی و اکوسیستم همکاری کارآفرینانه» به عنوان شرایط زمینه ای، «بستر و زیرساخت همکاری کارآفرینانه» به عنوان شرایط میانجی و «پیامد همکاری کارآفرینانه» به عنوان پیامدهای مدل مشخص شده است. همچنین بر اساس نتایج تحقیق «راهبردهای همکاری کارآفرینانه بین دانشگاه و صنایع کم در ایران» عبارتند از: ۱. کارگزار واسطه خصوصی ۲. شرکت های دانش بنیان ۳.مدل بومیجهاد بنیان و ۴.مدل دانشگاه کارآفرین.
واژگان کلیدی: همکاری دانشگاه و صنعت، همکاری دانشگاه و صنایع کوچک و متوسط، دانشگاه کارآفرین، صنایع کوچک و متوسط(SMEs)، رویش نظریه ها.
نشانی الکترونیکی: yazdan۱۴۲
yahoo.com |
|
|
نشانی مطلب در وبگاه روابط عمومی دانشگاه:
http://idea.iust.ac.ir/find-112.14464.62299.fa.html
برگشت به اصل مطلب
|
| |