روابط عمومی دانشگاه- آخرین اخبار
برگزاری نشست هم‌اندیشی دبیر شورای اسلامی شدن دانشگاه‌های کشور با رئیس و اعضای شورای فرهنگی دانشگاه

حذف تصاویر و رنگ‌ها  | تاریخ ارسال: 1401/1/23 | 
برگزاری نشست هم‌اندیشی دبیر شورای اسلامی شدن دانشگاه‌های کشور با رئیس و اعضای شورای فرهنگی دانشگاه
 

حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر شاطری (دبیر شورای اسلامی شدن دانشگاه‌های کشور) بعد از ظهر روز دوشنبه ۲۲ فروردین‌ماه ۱۴۰۱ در دانشگاه حضور یافت و ضمن دیدار با ریاست دانشگاه، در نشستی که با حضور برخی اعضای شورای فرهنگی دانشگاه در سالن جلسات ریاست برگزار شد، شرکت کرد.
در ابتدای این نشست، دکتر انبیاء (رئیس دانشگاه)، با تشکر از حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر شاطری برای قبول دعوت دانشگاه و ضمن آرزوی قبولی طاعات و عبادات، به تبیین برخی افتخارات دانشگاه علم و صنعت ایران و علت دریافت عنوان فیضیه دانشگاه‌ها از سوی مقام معظم رهبری در وصف این دانشگاه پرداخت.

 

دکتر انبیاء با توضیح این مطلب که اساتید و مسئولان دانشگاه ما، همواره دغدغه و مطالبه اسلامی شدن دانشگاه‌ها را داشته و دارند، گفت: در برنامه راهبردی پنجم دانشگاه علم و صنعت ایران، شیوه‌های اجرایی سند اسلامی شدن دانشگاه، تدوین شده و برای وزیر علوم نیز ارسال شده است. وی تاکید کرد: این علاقه دانشگاه علم و صنعت ایران است و ظرفیت آن نیز وجود دارد و ما می‌خواهیم مانند دانشگاه علم و صنعت ایران سایر فعالیت‌های فرهنگی، در این موضوع نیز پیشتاز باشد.
 

در ادامه این نشست، مهندس نقره‌کار (مشاور فرهنگی رئیس دانشگاه)، به شرح اقدامات انجام شده در دانشگاه در راستای اجرای سند دانشگاه‌ اسلامی و برنامه‌‌ریزی‌های انجام شده پرداخت. پس از آن حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر شاطری (دبیر شورای اسلامی شدن دانشگاه‌های کشور) در خصوص مراحل تصویب سند دانشگاه اسلامی توضیحات مبسوطی ارایه کرد و افزود: سند دانشگاه اسلامی در بین اسناد کشور، اولین سند ملی در سطح آموزش عالی کشور است که در سال ۱۳۷۶، تصویب و ابلاغ شد و رویکردی ایرانی، اسلامی، انقلابی، دینی دارد و سال ۱۳۹۲ بازنگری شد.
وی گفت: وظیفه ما در ستاد، انجام و ایجاد مناسبات مقبول برای ایجاد مقبولیت لازم برای روسای دانشگاه‌ها و کارگزاران علمی و انقلابی آموزش عالی کشور است، به گونه‌ای که ابهامی در زمینه اینکه چه می‌خواهند، در ذهنشان باقی نماند و تنها به دنبال محقق کردن آن باشند.
دبیر شورای اسلامی شدن دانشگاه‌های کشور در سخنان خود، وحدت حوزه و دانشگاه را تعامل فراگیر و همه‌جانبه در راهبری علمی که می‌تواند از منابع وحی و آموزه‌های دینی هم برای یافتن پارادایم‌های علمی در تولید نظریه‌های علمی استفاده کند، تعریف و توصیف و افزود: ما به عنوان دبیرخانه و شورای سیاست‌گذار موظف هستیم شفاف‌سازی، هموارسازی، متناسب‌سازی و ماموریت‌گرایی کردن هر یک از دانشگاه‌ها را به اندازه اقتضائات و مقدرات و بر اساس فضیلت‌ها و مزیت‌های دانشگاهی انجام و دانشگاه‌ها را به تحقق سیاست‌ها، تشویق کنیم.

 

در ادامه، برخی از حاضران در جلسه نیز به ارائه نظرات و پیشنهادات خود در خصوص نحوه پیاده‌سازی و اجرایی نمودن «سند دانشگاه اسلامی» در دانشگاه‌ها پرداختند.
گفتنی است مصوبه «سند دانشگاه اسلامی» در جلسه ۷۳۵ شورای عالی انقلاب فرهنگی بر اساس مصوبه  شورای اسلامی شدن دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی، در سال ۱۳۹۲ به تصویب رسیده است. حاکمیت اصول اعتقادی، احکام و اخلاق اسلامی در تمامی ابعاد دانشگاه؛ خردورزی و عقلانیت؛ قدسی بودن علم و محیط‌های علمی؛ تقدم تزکیه بر تعلیم؛ تعهد به آرمان‌های انقلاب اسلامی؛ تمدن‌سازی دانشگاه‌ها؛ عدالت‌محوری در تمام شئون دانشگاه و وحدت حوزه و دانشگاه از جمله اصول و مبانی سند دانشگاه اسلامی است.

 


 
نشانی مطلب در وبگاه روابط عمومی دانشگاه:
http://www.iust.ac.ir/find-112.14457.66821.fa.html
برگشت به اصل مطلب