روابط عمومی دانشگاه- آخرین اخبار
مراسم تکریم رئیس بسیج اساتید دانشگاه و استقبال از رئیس جدید آن برگزار شد

حذف تصاویر و رنگ‌ها  | تاریخ ارسال: 1400/11/12 | 
مراسم تکریم رئیس بسیج اساتید دانشگاه و استقبال از رئیس جدید آن برگزار شد

 
با حضور دکتر محمدرضا مردانی (رئیس سازمان بسیج اساتید دانشگاه‌ها و مراکز علمی، پژوهشی و آموزشی کشور)، جلیل دارا (رئیس بسیج اساتید دانشگاه‌های تهران)، هیات رییسه دانشگاه و جمعی از اعضای بسیج دانشگاه، مراسم تقدیر و تکریم از دکتر پیشوایی (رئیس سابق) و استقبال از دکتر صدیقی (رئیس  جدید بسیج اساتید دانشگاه)، روز دوشنبه ۱۱ بهمن ماه ۱۴۰۰ در محل مجتمع فرهنگی امام خمینی (ره) برگزار شد.
در این جلسه پس از قرائت کلام الله مجید، دکتر انبیاء (رئیس دانشگاه)، ضمن خوش‌آمدگویی و تبریک فرا رسیدن چهل و چهارمین سالگرد پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی ایران گفت: سازمان بسیج اساتید، یکی از فرهیخته‌ترین نهادهای علمی و فرهنگی در کشور و برآیندی از تعهد، اخلاق، دانش و تخصص ممتازترین اساتید بسیجی در سطح دانشگاه‌های کشور است.

 

دکتر انبیاء افزود: سازمان بسیج اساتید دانشگاه از سال ۱۳۷۷ آغاز به کار کرد و دانشگاه علم و صنعت ایران به عنوان پیشروترین دانشگاه در شکل‌گیری بسیج اساتید نمود که این خبر به صورت فراگیر منتشر و سپس سایر دانشگاه‌ها به تشکیل بسیج اساتید مبادرت ورزیدند.
رییس دانشگاه در ادامه گفت: انتظاری که از بسیج اساتید دارم و مهمترین وظایف اساتید بسیجی، حضور فعال در صحنه‌های فرهنگی و اجتماعی است که ارتقاء و ایجاد فضای مناسب و مشارکت اجتماعی و ترسیم مسیرهای مناسب و صحیح فرهنگی است و بسیج اساتید دانشگاه، بدون هیچ مبالغه‌ای اینگونه است. وی افزود: در مدتی که من در این مسئولیت انجام وظیفه می‌کنم شاهد این رفتارها بوده‌ام. در امور کاری می‌توانم به بسیج تکیه کنم و به همکاری دوستانم در بسیج اساتید امیدوار هستم و این اطمینان را داریم که این همکاری به صورت شایسته انجام خواهد گرفت.
دکتر انبیاء گفت: تقریبا صد درصد اساتید جوان این دانشگاه، عضو بسیج اساتید هستند. من از همکاری و مشارکت با اساتید بسیجی بهره می‌برم و اطمینان دارم که این همکاری‌ها هر روز بیش از پیش خواهد بود و دانشگاه علم و صنعت ایران افتخار دارد که در جذب اساتید دانشگاهی، انقلابی‌ترین و شایسته‌ترین افراد را جذب کند چرا که با حضور این افراد، دانشگاه موفق و موفق‌تر خواهد بود.

رئیس دانشگاه در ادامه از زحمات دکتر پیشوایی قدردانی و برای دکتر صدیقی آرزوی توفیق نمود.
در ادامه مراسم، دکتر پیشوایی (رئیس سابق بسیج اساتید دانشگاه)، کلام خود را با جمله‌ای از بیانات رهبر انقلاب آغاز کرد که «بسیج سیاسی است اما سیاست‌زده نیست، سیاسی‌کار نیست، جناحی نیست؛ بسیج مجاهد است، اما بی‌انضباط نیست، افراطی نیست؛ بسیج عمیقاً متدین و متعبد است اما متحجر نیست، خرافی نیست؛ بسیج با بصیرت است اما از خود راضی نیست؛ بسیج اهل جذب است - گفته‌ایم جذب حداکثری - اما اهل تسامح در اصول نیست؛ بسیج غیور است، پاسدار خطوط فاصل است؛ بسیج طرفدار علم است، اما علم‌زده نیست؛ بسیج متخلق به اخلاق اسلامی است، اما ریاکار نیست؛ بسیج در کار آباد کردن دنیاست، اما خود اهل دنیا نیست». دکتر پیشوایی با ذکر سوابقی از مسئولیت‌های اجرایی خود در دانشگاه افزود: ما خط مشی را در این دو سال گذشته مبتنی بر بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی، گذاشتیم که هفت محور کلیدی دارد و اولین آن، علم و پژوهش است که دانشگاه در آن نقش اساسی دارد. لذا متمرکز بر این ۷ محور شدیم تا بخصوص در بند اول آن حرکت کنیم. مبتنی بر این نگاه، محوریت بسیج اساتید دانشگاه علم و صنعت را تحقق بیانیه گام دوم انقلاب از طریق جامعه‌سازی و نقش‌آفرینی تخصصی عموم دانشگاهیان برای حل مسائل کلیدی انقلاب اسلامی قرار دادیم و سعی کردیم بستری را برای شروع این حرکت و تحقق آن مهیا کنیم. وی سپس گزارش کوتاهی از اهم فعالیت‌های انجام شده در دوران مسئولیتش در بسیج اساتید دانشگاه علم و صنعت ایران ارایه نمود.

 

سخنران بعدی مراسم، جلیل دارا (رئیس بسیج اساتید دانشگاه‌های تهران) بود. وی عنوان کرد: امروز دشمنان انقلاب با توسل به ابزارهای نوین تاثیرگذار، به دنبال تضعیف آموزه‌های انقلاب اسلامی هستند. جنگ شناختی، ابزاری نو و جدید است که دشمنان جمهوری اسلامی در صدد هستند به اتکاء آن و به خیال باطل، ایران اسلامی را از درون دچار اضمحلال کنند. وی بیان داشت: مقام معظم رهبری، بسیار هوشمندانه بحث جهاد تببین را در تقابل این حرکت دشمن مطرح نمودند که البته در اینجا نقش اساتید و بطور کلی دانشگاهیان، نقشی محوری است و می‌توان گفت جنگ شناختی دشمن، با حضور هوشمندانه اساتید در جهاد تبیین، بی اثر می‌گردد. دارا یکی از وظایف اصلی اساتید انقلابی را در شرایط امروز جامعه، آگاه‌سازی جامعه به اتکاء جهاد تبیین دانست و عنوان نمود: همانگونه که حافظان امنیت، در جنگ سخت اجازه نداند دشمن به حریم کشور نفوذ کند، در این زمان نیز نخبگان کشور باید در امر تبیین حقایق، جهاد کنند.
وی در ادامه افزود: امروزه قدرت نرم، از طرفی در مواجهه با اندیشه‌ها و عقاید وارداتی، نقش بازدارندگی دارد و از طرف دیگر در جهت‌دهی به جریان‌های فکری و سیاسی- اجتماعی در مسیر دستیابی به تمدن نوین ایرانی- اسلامی نقش سازنده و تاثیرگذار را ایفا می‌کند که در این خصوص، عملکرد دانشگاه و نخبگان در تولید قدرت نرم حائز اهمیت است و انتظار می‌رود اساتید دانشگاه، پیشگامان تولید قدرت نرم در ایران اسلامی باشند.

 

سخنران بعدی این مراسم، دکتر صدیقی (رئیس جدید بسیج اساتید دانشگاه) بود که وی نیز سخنان خود را با جمله‌ای از مقام معظم رهبری آغاز کرد که «نیاز امروز دانشگاه‌ها کار و تلاش علمی و پژوهشی، کار معنوی و ایمانی، حاکم کردن روحیه مجاهدت و جهاد در همه فعالیت‌های علمی، حضور دائم و به هنگام و تقویت بصیرت  در  مجموعه  دانشگاهی است» و افزود: در کنار فرمایشات مقام معظم رهبری، نقشی که ما در نظام جمهوری اسلامی و در زیست‌بوم دانشگاه باید داشته باشیم، روشن می‌شود.
وی از زحمات دکتر پیشوایی تشکر کرد و گفت: این جلسه را به عنوان تکریم فرهنگ بسیجی در دانشگاه عنوان کنیم. قطعا اگر تحولی در کشور ایجاد شود، مبدا این تحول دانشگاه است و اگر این تحقق در راستای اهداف نظام جمهوری اسلامی باشد، اساتید و نخبگان بسیجی باید پرچم‌دار این موضوع باشند.
دکتر صدیقی در ادامه افزود که از ظرفیت نخبگان بیشتر باید استفاده کنیم و با همکاری هم، این محورها را پیش ببریم: ۱- بحث مطالعات عمیق و راهبردی در چارچوب دانشکده‌ها در گام دوم انقلاب اسلامی؛ تاسیس اندیشکده‌های دیگر در حوزه انرژی و آب؛ تشکیل کارگروه‌های مشورتی در بسیج اساتید و کمک به حل مشکلات دانشگاه؛ ایجاد کرسی‌های آزاد اندیشی؛ استفاده از ظرفیت فناوری اساتید دانشگاه؛ استفاده از ظرفیت بسیج اساتید برای حل مشکلات اجتماعی؛ تحکیم و توسعه بسیج اساتید با بسیج کارکنان و دانشجویی که این هم‌افزایی برکات زیادی می‌تواند داشته باشد.

 

سخنران بعدی مراسم، حجه الاسلام و المسلمین ابراهیمی‌نژاد (مسئول دفتر نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه) بود که ضمن خوشامدگویی به مهمانان، از زحمات دکتر پیشوایی تقدیر و تشکر و عنوان کرد: بحث تحول‌گرایی خیلی مهم است و پیشنهاد می‌کنم که یک هسته جدیدی ایجاد کنیم و در آن از ظرفیت نخبگانی که خلاق هستند و فکر و ایده دارند، در حل مسائل مختلف استفاده شود، علی‌الخصوص که دانشگاه علم و صنعت ایران به عنوان فیضیه دانشگاه‌ها شناخته شده است و همیشه به عنوان الگو و پیشتاز در همه عرصه‌ها می‌درخشد.
 

در ادامه، دکتر محمدرضا مردانی (رئیس سازمان بسیج اساتید دانشگاه‌ها و مراکز علمی، پژوهشی و آموزشی کشور)، ضمن تبریک ایام دهه مبارک فجر، از سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی و مکتب ایشان یاد کرد و گفت: همان‌گونه که شخصیت‌های بزرگی چون شهید سلیمانی در حوزه امنیت، اقتدارآفرینی کردند و با اتکا به ایمان الهی و توان داخلی دشمن را زمین‌گیر کردند، جامعه استادی کشور نیز باید در مسیر افزایش قدرت نرم انقلاب اسلامی گام بردارند تا در اقتداربخشی به ایران عزیز، سهم خود را ایفا نمایند.
 

وی در ادامه گفت: بسیج اساتید، علاوه بر اینکه خودش باید متحول شود باید در سازمان مرکزی و در دانشگاه‌ها به یک مجموعه توانمند تبدیل شود و ماموریتش را در بحث آمایش، ابعاد تربیتی و در حوزه‌های گوناگون دیگر، به نحو احسن انجام دهد که دانشگاه‌ها باید محور این تحول باشند.
وی تاکید کرد: اساتید بسیجی دانشگاه علم و صنعت ایران، هم‌افزایی خوبی ایجاد می‌کنند و خود را تافته جدابافته نمی‌دانند و برای اعتلای دانشگاه علم و صنعت ایران، گام‌های خوبی برداشته‌اند.  این دانشگاه الگوی بسیار خوبی بوده است و امیدوارم با تلاش‌های فراوان بتواند پیشگام تحول در نظام حکمرانی کشور باشد.
پایان‌بخش برنامه، اهداء حکم انتصاب دکتر صدیقی به سمت رئیس بسیج اساتید دانشگاه و نیز لوح تقدیر از خدمات دکتر پیشوایی، توسط ریاست دانشگاه، دارا و دکتر مردانی بود.

 
نشانی مطلب در وبگاه روابط عمومی دانشگاه:
http://idea.iust.ac.ir/find-112.14457.66320.fa.html
برگشت به اصل مطلب