روابط عمومی دانشگاه- آخرین اخبار
هفدهمین همایش ملی و ششمین کنفرانس بین المللی مهندسی ساخت و تولید ایران گشایش یافت

حذف تصاویر و رنگ‌ها  | تاریخ ارسال: 1399/12/13 | 
هفدهمین همایش ملی و ششمین کنفرانس بین المللی مهندسی ساخت و تولید ایران گشایش یافت


 
به میزبانی دانشگاه علم و صنعت ایران، هفدهمین همایش ملی و ششمین کنفرانس بین المللی مهندسی ساخت و تولید ایران، صبح سه شنبه ۱۲ اسفندماه ۱۳۹۹ با حضور رییس و اعضای هیات رییسه دانشگاه افتتاح شد.
این همایش توسط انجمن مهندسی ساخت و تولید ایران (SMEIR) و با همکاری و حمایت دانشگاه علم و صنعت ایران، انجمن ساخت و تولید انگلستان  (IManf) و کانون دانش آموختگان و اساتید دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه علم و صنعت ایران (کادمان) به مدت ۳ روز از ۱۲ اسفند و به صورت آنلاین برگزار می‌شود.
 
در مراسم افتتاحیه این کنفرانس، ابتدا دکتر داوودی (عضو هیات علمی دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه و دبیر کنفرانس)، ضمن خوشامدگویی به هیات رییسه، مدعوین و شرکت کنندگان و تشکر از برگزارکنندگان همایش، گزارشی از روند اجرا و دریافت مقالات و برنامه‌های هفدهمین همایش ملی و ششمین کنفرانس بین‌‌المللی مهندسی ساخت و تولید ایران ارایه کرد. وی توضیح داد که این دومین بار است که دانشگاه علم و صنعت ایران میزبان برگزاری همایش‌های مهندسی ساخت و تولید ایران است و گفت: همایش حاضر در ۱۳ محور برگزار می‌شود. وی افزود: در این همایش سه روزه، ۲۰۵ مقاله در ۵ تالار در هر ۱۳ محور همایش و به صورت شفاهی ارایه می‌شود و از دیگر برنامه‌های همایش نیز ارایه سخنرانی‌های کلیدی است که ۴ مورد آن از خارج از کشور ارایه می‌شود.
 دبیر کنفرانس گفت: به منظور شناسایی ایده های برتر و پشتیبانی از نخبگان ساخت و تولید، ایده‌ها و پایان نامه‌های برتر در مراسم اختتامیه تقدیر خواهند شد.
سخنران بعدی مراسم افتتاحیه، دکتر ذاکری (رییس دانشگاه) بود. وی با تبریک اعیاد ماه رجب و خوشامدگویی به حاضران در فضای مجازی، محققان، اساتید، دانشجویان، مدیران و صنعتگران حوزه ساخت و تولید، از اینکه دانشگاه علم و صنعت ایران برای دومین بار میزبان همایش ساخت و تولید ایران است، ابراز خشنودی نمود. 
وی با تاکید بر اینکه اهمیت موضوع کنفرانس و فعالیت‌های مطرح در حوزه ساخت و تولید و آثار اجتماعی و اقتصادی بسیار آن، بر کسی پوشیده نیست، گفت: جوامع امروزی به سمت اوج گرفتن در ساخت و تولید و به ویژه تولید داخل و بومی‌سازی پیش می‌روند و اگر به نامگذاری سال‌های اخیر توجه کنیم می‌بینیم که به بحث‌های رونق تولید، جهش تولید و تولیدملی پرداخته شده است که اجرای آن می‌تواند استقلال سیاسی- که از شعارهای نظام نیز هست- را محقق سازد.
رییس دانشگاه در ادامه به تبیین وضعیت تغییر زیست بوم دانشگاه و مختصات دانشگاه‌های نسل سوم و چهارم پرداخت و گفت: این زیست بوم جدید، در سال‌های آتی باعث رشد علمی دانشگاه‌ها و دانشگاهیان و منجر به مهارت‌یافتن دانش آموختگان خواهد شد و تعامل دانشگاه و صنعت را ارتقا می‌دهد که مسئولیت اجتماعی دانشگاه‌ها را تحقق می‌بخشد. وی به گام‌های خوبی که در دانشگاه علم و صنعت ایران برای شکل‌گیری دانشگاه نسل چهارم برداشته شده، اشاره و افتتاح ۳ مرکز نوآوری در سال جاری -که یکی از آنها خارج از دانشگاه و در جزیره کیش است- و شکل دادن صندوق خطرپذیر، فعالیت بیش از ۷۰ شرکت مرکز رشد و شرکت دانش‌بنیان را از جمله این اقدامات برشمرد و اظهار امیدواری کرد حرکتی که در دانشگاه‌های سطح یک کشور در جهت تغییر زیست بوم دانشگاه‌ها آغاز شده، منجر به حل مسایل صنعتی کشور و انجام پژوهش‌های کاربردی در کنار پژوهش‌های بنیادی شود.
وی در پایان با بیان این مطلب که دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه علم و صنعت ایران با بیش از ۹۰ سال قدمت و تربیت اولین دانش آموخته مهندسی در ایران، در گروه ساخت و تولید، سالانه ۵۰ دانشجوی کارشناسی‌‌ارشد و دکتری را به جامعه تقدیم می‌کند؛ از همه برگزارکندگان موثر همایش، انجمن مهندسی ساخت و تولید، همکاران دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه و انجمن دانش آموختگان این دانشکده برای برگزاری هفدهمین همایش ملی و ششمین کنفرانس بین المللی مهندسی ساخت و تولید ایران، تقدیر و تشکر به عمل آورد.
پس از آن، دکتر غلامحسین رحیمی (معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری)، سخنان بدیعی در خصوص تصمیمات کلان بخش پژوهش و ساز و کارهای وزارت علوم به منظور حمایت مادی از پژوهش‌های دانشگاهی ارایه کرد. وی ابتدا گفت: به رغم اینکه در سال ۱۳۹۹، آموزش به دلیل بروز و همه‌گیری ویروس کرونا، کاستی گرفت و تقریبا همه کلاس‌های حضوری تعطیل شد، خوشبختانه اهتمام به پژوهش نه تنها کم نشد بلکه در برخی دانشگاه‌ها فزونی گرفت و آزمایشگاه‌های تحقیقاتی و کارگاه‌ها در دانشگاه‌های بزرگ کشور فعال بودند.
معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: علاوه بر این، در سال ۲۰۲۰ میلادی و بر بستر مستندات بین المللی، نه تنها کاهش کمّی در پژوهش دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی کشور اتفاق نیفتاده، بلکه نرخ رشد کیفی پژوهش‌هایمان افزایش داشته و از رتبه ۱۵ در سال گذشته به رتبه ۱۴ در کیفیت مقالات دنیا ارتقا یافته ایم که این امر نشانه‌ای از فعال بودن تحقیقات در همه محیط های علمی ما و از جمله در گرایش ساخت و تولید است.
دکتر رحیمی در ادامه گفت: کشور ما در جهتی دارد حرکت می‌کند که تحقیقات خود را با جامعه و صنعت پیوند زند و در رشته‌هایی مانند ساخت و تولید، انتظار می‌رود پیوند با صنایع هر چه بیشتر عمیق‌تر شود.
معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در بخش دیگر سخنان خود، با تصریح بر اینکه منابع معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و نیز صندوق شکوفایی، به سمت پروژه های تقاضامحور می‌رود، توضیح داد: دبیرخانه شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری، سامانه اجرایی تقاضا و عرضه پژوهش و فناوری (ساتع) را طراحی و راه‌اندازی نموده است تا ساز و کار صنایع و دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها را در چارچوب قانون مشهور به ۴۰% فراهم آورد.
دکتر رحیمی در توضیح این مطلب افزود: ۴۰ درصد بودجه پژوهشی دستگاه‌ها باید لزوما از طریق دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها با اخذ قرارداد هزینه شود و بنابراین اساتید، قطب‌ها، تیم‌ها و پژوهشگاه‌ها می‌توانند از طریق عقد قرارداد با بیرون، از این پول نقد موجود در نزد خزانه استفاده نمایند.
 
دکتر رحیمی گفت: هفته قبل در نشست با انجمن‌های علوم پایه از آنها درخواست کردم کارگروهی برای گسترش و کاربردی کردن پژوهش‌های علوم پایه تشکیل دهند و اکنون اعلام می کنم خوب است دیگر انجمن‌های علمی نظیر ساخت و تولید نیز کارگروهی را به منظور پیوند اساتید با گروه‌های فعال، صنایع و جامعه در بخش های مرتبط، ایجاد و پیشنهادات اجرایی را دریافت کنند و بعد وزارت علوم، به عنوان تسهیل‌گر و زمینه ساز وارد شود.
دکتر رحیمی در پایان تاکید کرد: باید در شاخه‌ها و رشته‌هایی مانند ساخت و تولید، اهتمام ویژه‌ای برای گسترش کاربردی کردن پژوهش‌ها و ارتباطات با صنایع و نهادهای مرتبط صورت پذیرد. وی همچنین تصریح کرد این نوع کنفرانس‌ها بهترین مسیر برای ارایه نتایج تحقیقات توسط پژوهشگران است و حضور اینگونه کنفرانس‌ها یعنی حیات پر رونق تحقیقاتی و علمی در کشور.
در ادامه مراسم افتتاحیه نیز دکتر دوایی مرکزی (معاون پژوهش و فناوری دانشگاه) با موضوع «آینده اینترنت اشیاء و هوش مصنوعی در صنعت نفت جهان و ایران» سخنرانی کرد.
برگزاری نشست‌های تخصصی علمی و صنعتی، ارایه سخنرانی‌های کلیدی توسط اساتید برجسته داخلی و خارجی، برگزاری کارگاه‌های آموزشی تخصصی از برنامه‌های هفدهمین همایش ملی و ششمین کنفرانس بین‌ المللی مهندسی ساخت و تولید ایران است.
محورهای همایش، شامل: روش‌های شکل دهی، ماشین‌کاری سنتی و مدرن، ساخت و تولید مواد مرکب، پلاستیک‌ها و لاستیک‌ها، طراحی و ساخت به کمک کامپیوتر، مکاترونیک، رباتیک و اتوماسیون در تولید، آزمون‌های غیرمخرب، روش‌های اتصال دهی (جوشکاری، اتصالات چسبی و ...)، روش‌های ساخت افزودنی، طراحی قید و بند، رویکردهای نوین در ساخت و تولید (بیو، نانو و میکرو)، ریخته گری، عملیات حرارتی و متالورژی در تولید، سیستم های تولید صنعتی و رویکردهای صنعتی (ساخت یا طراحی یک قطعه یا تجهیز یا فرایند خاص) می‌باشد.
 


علاقه مندان برای دریافت لینک ورود به تالارهای کنفرانس به آدرس ذیل مراجعه نمایند:
http://icme۲۰۲۱.iranjme.ir/page_۳۷۸۷.html
نشانی مطلب در وبگاه روابط عمومی دانشگاه:
http://www.iust.ac.ir/find-112.14457.62906.fa.html
برگشت به اصل مطلب