سی و ششمین همایش اولیاء ویژه اولیاء دانشجویان کارشناسی ورودی ۱۴۰۲ با شعار دانشگاه دوستدار خانواده، روز پنج شنبه مورخ ۱۴۰۳/۳/۱۰ از ساعت ۹ الی ۱۵:۳۰ در مجتمع فرهنگی هنری شهید بهرامی برگزار گردید.
در ابتدای مراسم پس از تلاوت قرآن کریم و پخش سرود ملی جمهوری اسلامی ایران، سرپرست محترم دانشگاه جناب آقای دکترداود یونسیان ضمن خیر مقدم به اولیاء دانشجویان، سخنرانی خود را در سه محور ارائه نمودند.
ابتدا ضمن بیان مختصری از سابقه پرافتخار دانشگاه علم وصنعت، این دانشگاه را قدیمی ترین دانشگاه کشور و متولد سال ۱۳۰۸ معرفی و نام اولیه این دانشگاه را مدرسه صنعتی دولتی برشمردند. افراد تاثیرگذار زیادی در دانشگاه علم و صنعت ایران پرورش یافتند. برای مثال:
در ادامه ایشان با بیان اینکه در ۴۰ سال اخیر صنایع مختلفی در این دانشگاه متولد شدند به ذکر برخی افراد مانند: صنعت ماهواره کشور دکتر بلندی و صنعت کامپوزیت دکتر شکریه و صنایع مختلفی از دانشگاه علم و صنعت ایران متولد شد.
مدیران تراز اول کشور از ریاست جمهور تا بیش از ۲۰ وزیر که پرورش یافته علم و صنعت هستند یا عضو هیات علمی دانشگاهند و یا فارغ التحصیل دانشگاه علم و صنعت. برای مثال دکتر زارع پور وزیر فناوری اطلاعات و...در سطح کلان کشور دانشگاه علم و صنعت ایران زبانزد است.
در خصوص اشتغال فارغ التحصیلان دانشگاه علم و صنعت تربیت دانشجویان مهارت ورز با قابلیت های کاربردی از خصوصیات اصلی دانشگاه علم وصنعت ایران می باشد. فارغ التحصیلان دانشگاه علم وصنعت در جذب شدن صنعت کشور بسیار مهم است.
محور دوم سخنان ایشان در خصوص وضعیت کنونی دانشگاه بود. ایشان با بیان اینکه در حال حاضر ۱۵ هزار دانشجوی فعال داریم ادامه دادند: ۵۰۰ نفر عضو هیات علمی در ۱۵ دانشکده عمدتاً فنی و مهندسی و ۳ دانشکده علوم پایه حضور دارند و بیش از ۷۰ نفر از اعضا هیات علمی دانشگاه جزء دو درصد محققان برتر دانشگاه هستند. از لحاظ تعداد مقالات علمی دانشگاه علم و صنعت ایران ۲۵۰۰ مقاله در مجلات تراز اول دنیا در بین دانشگاههای صنعتی کشور رتبه اول را دارد.
در زمینه ارتباط با صنعت قراردادهای صنعتی، دانشگاه ما رتبه اول در سه چهار سال گذشته را کسب کردیم.
در خصوص شرایط فرهنگی و مذهبی دانشگاه علم وصنعت ایران دارای شرایط ویژه ای است جو فرهنگی اساتید و دانشجویان و کارکنان بی نظیر است. جو قالب دانشگاه از اساتید مکتبی و مذهبی و علاقمند به کشور شکل گرفته که سابقه ۲۰- ۳۰ ساله دارد و نسل جدید اساتید دانشگاه علم و صنعت بی نظیر هستند.
فرزندان ما در جوی تحصیل می کنند که دغدغه اصلی آنها تعالی علم و پرورش و ارتقا سطح فرهنگی فرزندان عزیز ماست. امکانات دانشگاه برای دانشجویان بی نظیر است. استخر، زمین تنیس، استادیوم فوتبال، سالن بدنسازی مجهز و غیره... دانشگاه ما رصد دقیقی برای مسائل تحصیلی و فرهنگی دارد.
ایشان در پایان از مشارکت اولیای داشجویان در این مراسم و همکاری ایشان و بیان نقطه نظرات در برنامه های آتی استقبال نمودند.
در ادامه برنامه، حجت الاسلام و المسلمین جناب آقای شریف اصفهانی مسئول محترم دفتر نهاد مقام معظم رهبری ضمن عرض خیرمقدم به اولیاء توضیحاتی در خصوص اداره سبک زندگی و طرح سیمای زندگی دانشجویی که موضوعات مختلفی از قبیل هوش هیجانی، حمایت اجتماعی، رضایت از زندگی، میزان میل به مهاجرت، ازدواج، روابط آسیب زا، سوء مصرف مواد مشکلات تحصیلی، مشکلات جنسی، خودکشی و مسائل مربوط به خوابگاه، تغذیه و بهداشت و درمان، سطح علمی و انجمن ها، تشکل های دانشجویی، نگرش و علاقه به رشته تحصیلی و غیره را در برمی گیرد. طرح سیمای زندگی دو سال یکبار توسط مرکز مشاوره و سبک زندگی دانشگاه انجام می شود. ما بعنوان پدر و مادر اگر یکسری نشانه ها را در فرزندمان دیدیم باید با مرکز مشاوره دانشگاه مطرح کنیم و مرکز مشاوره را امین خود بدانیم.
در ادامه برنامه پس از پخش کلیپ روانشناختی در خصوص اهمیت سلامت روان و نقش مرکز مشاوره، جناب آقای دکتر سعیدی معاون محترم دانشجویی دانشگاه به سخنرانی پرداختند. ایشان ضمن خیرمقدم به معرفی ادارات مربوطه حوزه معاونت دانشجویی پرداختند و از اولیا خواستند که با دانشگاه مشارکت فعال داشته باشند و از اولیا حاضر خواستند در صورت تمایل فرم عضویت انجمن اولیا بعنوان یاوران دانشگاه را تکمیل نمایند تا انشالله در حوزه اشتغال پذیری و یا بسترهای فرهنگی اداری و صنعتی دانشگاه را یاری دهید.
سپس سرکارخانم دکتر جلیلی صدرآباد، مدیر محترم مرکز مشاوره و سبک زندگی دانشگاه، ضمن خیرمقدم به اولیاء هدف از برگزاری همایش اولیاء را ارتباط هرچه بیشتر والدین و دانشگاه است تا ضمن ارتقای سلامت روان دانشجویان، آسیب هایی که ممکن است دانشجویان در دوره دانشجویی با آن مواجه شوند کمتر شود. در ادامه گزارشی از فعالیت های این مرکز در سال ۱۴۰۲ توسط ایشان ارائه شد.
سپس جناب آقای مردی روانشناس بالینی در حوزه خانواده در خصوص اهمیت دوران دانشجویی، اهمیت طرح سیمای زندگی دانشجویی، چالش های زندگی دانشجویی، نقش اولیا در موفقیت دانشجویان و نقش کلیدی ارتباط موثر اولیا با فرزند دانشجو توضیحاتی ارائه دادند.
پس از آن نشست پرسش و پاسخ مسئولین دانشگاه (معاون آموزشی، معاون دانشجویی، معاون فرهنگی، مسئول نهاد مقام معظم رهبری دانشگاه، مدیر مرکز مشاوره و سبک زندگی) برگزار شد و هرکدام از مسئولین عزیز در خصوص حوزه فعالیت های خود توضیحاتی را ارائه و به سوالات اولیاء پاسخ داده شد.
در پایان خانواده دانشجویان، برای اقامه نماز به مسجد و صرف ناهار به سلف مرکزی دانشگاه هدایت شدند.
سپس با همکاری معاونت فرهنگی دانشگاه، اولیا با اساتید محترم مشاور دانشکده ها، از ساعت ۱۳.۳۰ الی ۱۵.۳۰در دانشکده مهندسی مکانیک ملاقات حضوری داشته و در خصوص مسائل تحصیلی، آینده شغلی و دغدغه های آنان جلسه حضوری داشته و به سوالات اولیا پاسخ داده شد.
|