دفتر کانون بازنشستگان- تصاویر
مراسم تقدیر از اساتید بازنشسته دانشکده ریاضی

بازیابی تصاویر و رنگ‌ها  | تاریخ ارسال: 1399/3/7 | 

برگزاری مراسم تقدیر از اساتید بازنشسته دانشکده ریاضی به مناسبت هفته معلم


 

دانشکده ریاضی در مراسمی به مناسبت هفته معلم از اساتید بازنشسته این دانشکده تجلیل کرد.

در این جلسه دکتر جبل عاملی (رییس دانشگاه) و سپس دکتر یاری، رئیس دانشکده ریاضی، از خدمات اساتید بازنشسته دانشکده ریاضی، در عرصه آموزش و پژوهش در سخنانی تقدیر کردند.

در پایان این مراسم که با حضور دکتر جبل‌عاملی، رییس و برخی از اعضای هیأت رئیسه دانشگاه، اساتید و کارکنان دانشکده ریاضی برگزار شد؛ با اهدای لوح و هدایایی از اساتید بانشسته دکتر عبداله شیدفر، دکتر حمیدآقا تولایی و دکتر خلیل پاریاب تقدیر شد.


مراسم تقدیر از استاد بازنشسته دکتر احمد شایگان منش (گلبابایی)




مراسم تقدیر از استاد بازنشسته مرحوم دکتر ابراهیم اسرافیلیان

زندگینامه دکتر ابراهیم اسرافیلیان نجف آبادی از زبان خودش

دکتر ابراهیم اسرافیلیان نجف آبادی، چهره ماندگار شهرستان نجف آباد که در سال‌های ۹۷ و ۹۸ میلادی به عنوان مرد علمی جهان در رشته ریاضی برگزیده شد.
ابراهیم اسرافیلیان (زاده ۳ تیر ۱۳۱۴ - درگذشت ۲۳ آذر ۱۳۹۵ در نجف آباد) نماینده دوره دوم مجلس شورای اسلامی و رئیس سابق دانشگاه‌های علم و صنعت ایران و دانشگاه تربیت معلم تهران است. او از دوستان و همفکران حسن آیت بود و از پایه‌گذاران انقلاب فرهنگی ایران به شمار می‌آید.
اسرافیلیان که در زمان انقلاب فرهنگی ریاست دانشگاه علم و صنعت ایران را برعهده داشت به شدت منتقد ورود و رخنه نیروهای چپ در میان نیروهای اسلامی بود و پس از وقوع انقلاب فرهنگی به نمایندگی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم برای ارتباط با شورای عالی انقلاب فرهنگی انتخاب شد و در ادامه به عضویت کمیته گزینش استاد و دانشجو درآمد. اسرافیلیان دارای دکتری ریاضی گرایش هندسه و دیفرانسیل از دانشگاه سوتمپتون انگلستان است.
از راست: شهید محمد منتظری، مرحوم ابراهیم اسرافیلیان و شهید حسن آیت
در پرسشنامه ای که در بهار سال ۱۳۸۶ بنا به درخواست بنیاد ایرانشناسی توسط دکتر ابراهیم اسرافیلیان تکمیل شده، اینگونه آمده است:
در سال ۱۳۱۴ هجری شمسی در نجف آباد به دنیا آمدم، دارای مدرک دکتری ریاضی گرایش هندسه و دیفرانسیل از دانشگاه سوتمیتون انگلستان هستم و عضو هیات علمی و استاد بازنشسته دانشگاه علم و صنعت ایران می باشم.
پدرم ابراهیم اسرافیلیان فردی عارف و به حرفه نجاری اشتغال داشت و مادرم خانه دار بود. پدر بزرگ پدری ام به نام حسینعلی، او نیز به کار نجاری اشتغال داشت بطوریکه در کنار این شغل به شاعری علاقه داشت و دارای سروده ها و اشعاری بود که در حالت کلی به چاپ نرسیده اند ولی پراکنده بعضی قطعات در جاهای مختلف به چاپ رسیده است.
از دوران کودکی خود خاطرات زیادی به یاد ندارم اما دوران کودکی من در فقر و نداری و رنج سپری شد. از لحاظ موقعیت اجتماعی و شرایط زندگی در خانواده ای نجار و در شرایط اقتصادی از حد متوسط به پایین در خانواده ای پرجمیت به دنیا آمدم. سه خواهر و سه برادر که با پدر و مادرم خانواده ای ۹ نفره بودیم و در یک اتاق زندگی می کردیم. در دوران تحصیل به دلیل شرایط اقتصادی نامطلوب، ناچار به اشتغال در حرفه های مختلف بودم.
تحصیلات رسمی خود را از سن ۱۰ سالگی شروع کردم و تحصیلات ابتدایی و متوسطه را در نجف آباد و در دانشسرای مقدماتی اصفهان در سال ۱۳۳۵ گذراندم. دیپلم ریاضی را از مدرسه ادب (دبیرستان ادب) اصفهان در سال ۱۳۳۶ دریافت کردم. سپس در کنکور شرکت کردم و در دو رشته کارشناسی ریاضی و کارشناسی ادبیات فارسی و فلسفه به تحصیل پرداختم و در سال ۱۳۳۹ به پایان رساندم. از سال ۱۳۴۵ تا ۱۳۴۷ دوره مدرسی عالی را به پایان رساندم.
در طول این سال ها در کنار تحصیل به حرفه های مختلفی همچون شاگردی در نجاری، آهنگری، بنایی، سنگ تراشی، پارچه بافی و قنادی و غیره مشغول بودم. در سال های ۱۳۴۷تا ۱۳۷۸ در دانشگاه اصفهان به تدریس مشغول بودم. پیش از انقلاب به علت فعالیت های سیاسی ابتدا به اهواز و سپس به تهران انتقال اجباری شدم.
در تهران در دانشگاه امیر کبیر به مدت یکسال اشتغال داشتم بطوری که در آخر به عنوان عنصر نامطلوب و ضد شاهنشاهی و محرک دانشجویان اخراج شدم. در سال ۱۳۵۳ وقتی در انگلستان به تحصیل مشغول بودم مرحوم آیت الله سید صادق لواسانی یکی از اعلامیه های امام را همراه با پیغامی مبنی بر اینکه در ایران تکثیر و پخش اعلامیه امام بسیار مشکل است به من داد و از من خواست آنها را تکثیر کنم و در مراسم حج بین حجاج توزیع نمایم.
این مسئولیت را پذیرفتم و هزار نسخه از آنها را کپی کردم و در دور کلاه سرم قرار دادم و راهی مکه شدم. در جده که رسیدم این اعلامیه ها را از من گرفتند و می خواستند تحویل ساواک دهند اما به طور معجزه آسایی نجات یافتم اما کلیه اعلامیه ها از بین رفت.
نشانی مطلب در وبگاه دفتر کانون بازنشستگان:
http://idea.iust.ac.ir/find-142.18683.59952.fa.html
برگشت به اصل مطلب