انجمن علمی دانشجویی- مهندسی مکانیک
برگزاری دوره مقدماتی نرم افزار ABAQUS

حذف تصاویر و رنگ‌ها  | تاریخ ارسال: 1395/2/13 | 

ABAQUS مجموعه ای از برنامه های شبیه سازی قدرتمند مهندسی است که بر پایه روش اجزای محدود بنا نهاده شده و می‌تواند مسایلی با طیف گسترده از یک تحلیل خطی نسبتاً ساده تا تحلیل‌های غیرخطی بسیار پیچیده را حل کند.

آباکوس (ABAQUS) شامل کتابخانه گسترده ای از المان‌ها است که می‌تواند هر نوع هندسه ای را به صورت مجازی مدل‌سازی کند. همچنین این برنامه شامل لیست گسترده ای از مدل‌های رفتار ماده است که می‌تواند رفتار اغلب مصالح مهندسی مانند فلزات، لاستیک، پلیمرها، کامپوزیت‌ها، بتن مسلح، فوم‌های شکننده و حتی مصالح ژئوتکنیکی مثل خاک و سنگ را نیز شبیه سازی کند
 

از آنجایی که آباکوس (ABAQUS) به گونه ای طراحی شده که یک وسیله شبیه سازی عمومی با قابلیت‌های فراگیر باشد از آباکوس (ABAQUS) می‌توان برای حل مسایلی که خارج از حیطه مسایل مهندسی (تنش-کرنش) است نیز استفاده نمود.

نرم افزار آباکوس می‌تواند شبیه سازی مسایلی با تنوع فراوان همانند انتقال حرارت، انتشار جرم، مدیریت حرارت اجزای الکتریکی (تحلیل‌های کوپله الکتریکی حرارتی)، مسایل مربوط به صوت، مکانیک خاک (تحلیل‌های کوپله ای جریان آب منفذی - تنش) و تحلیل‌های پیزوالکتریک را انجام دهد.ABAQUS قابلیت‌های گسترده ای را برای شبیه سازی در کاربرد های خطی و غیرخطی فراهم می‌کند.

مسایلی که دارای اجزای متعدد و مصالح مختلف هستند را می‌توان با تعریف هندسه هر جز و اختصاص دادن مصالح تشکیل دهنده آن و سپس تعریف اندر کنش بین این اجزا شبیه سازی کرد. در تحلیل‌های غیرخطی آباکوس (ABAQUS) به صورت خودکار نمو بار و واداری همگرایی Convergence tolerance مناسب را انتخاب و به طور پیوسته در طول تحلیل این پارامترها را تنظیم می‌کند تا از بدست آمدن نتایج دقیق اطمینان حاصل شود.

 کاربرد گسترده این نرم افزار و سهولت آموزش و به کارگیری آن آموزش آن را برای مهندسان اجتناب ناپذیر کرده است. لذا انجمن علمی دانشکده مهندسی مکانیک  دانشگاه علم و صنعت ایران با درک نیاز دانشجویان به فراگیری دوره آموزشی ABAQUSو با هدف خدمت رسانی به ایشان اقدام به برگزاری این مهم نمود. این دوره آموزشی در سطح دانشگاهی و به مدت ۱۰ ساعت با تدریس دکتر باقرمحمد صادقی از اساتید نمونه این نرم افزار و عضو هیئت علمی دانشکده مهندسی مواد  با بررسی جامع  مباحث  مقدماتی مرتبط با این مجموعه که سر فصل های اساسی آنها عبارت اند از: ۱-آشنایی با ماژول های نرم افزار  ۲-  مدلسازی قطعات   ۳- آموزش تحلیل تنش در مسائل مکانیکی ۴-آموزش مراحل POST PROCESSING ۵-آموزش استفاده از HTML DOCUMENTATION, برگزار گردید .

روند حل مسائل در نرم افزار :

  نرم افزار ABAQUS/CAE به چندین ماژول تقسیم شده است و هر ماژول (module) بخشی از پروسه مدل‌سازی را بر عهده دارد. برای مثال ماژول‌هایی برای تعریف هندسه مدل، خصوصیات مصالح و تولید مش بندی اختصاص داده شده است. با انتقال از یک ماژول به ماژول دیگر و انجام عملیات مدل‌سازی مرتبط با آن ماژول و تکرار این کار تا آخرین ماژول، مدل اجزای محدود ساخته خواهد شد. وقتی که ساختن مدل به اتمام رسید، نرم افزار ABAQUS/CAE یک فایل ورودی می‌سازد و مدل ساخته شده را به بخش پردازشگر نرم افزار تحویل می‌دهد. پردازنده های استاندارد آباکوس و صریح آباکوس فایل ورودی را خوانده و تحلیل را انجام می‌دهد و در حین تحلیل پیام‌هایی را به ABAQUS/CAE انتقال می‌دهد تا کاربر در جریان روند تحلیل قرار گیرد. سپس پایگاه داده اطلاعات خروجی ساخته می‌شود. در نهایت از ماژول Visualization برای خواندن از پایگاه داده اطلاعات خروجی و نمایش آن‌ها استفاده می‌شود. 

انواع ماژول و کاربرد آن ها

Part     : طرح هندسه قطعات

Property : تعریف مشخصات مصالح، مقطع و اختصاص به قطعه

Assembly : مونتاژ قطعات

Step  : ایجاد و پیکربندی مراحل یک آنالیز و خروجی های درخواستی

Interaction : تعریف اندرکنش های مکانیکی و حرارتی بین نواحی مدل ، تعریف تماس بین دو سطح

Load : بارگذاری و تخصیص شرایط مرزی و نیز بار های از پیش تعریف شده

Mesh : تولید مش اجزاء محدود در یک مونتاژ ایجاد شده

Optimization : امکان به وجود آوردن یک کار بهینه‌سازی برای بهینه کردن توپولوژی مدل

Job  : تحلیل مدل

Visualization :نمایش گرافیکی خروجی مدل اجزاء محدود

Sketch : ترسیم پروفیل های دو بعدی به منظور کمک به تعریف هندسه مدل در ماژول 

نشانی مطلب در وبگاه انجمن علمی دانشجویی:
http://idea.iust.ac.ir/find-62.7839.45323.fa.html
برگشت به اصل مطلب