دانشکده مهندسی صنایع- برگزاری دفاعیه های دکتری
دفاعیه دکتری

حذف تصاویر و رنگ‌ها

AWT IMAGE

عنوان رساله : توسعه روش هایی برای پایش پروفایل های لجستیک

  دانشجو: حمیدرضا ایزدبخش   E_Mail: HIzadbakhsh@iust.ac.ir

  استاد راهنما: دکتر رسول نورالسناء

  استاد مشاور: دکتر سید تقی اخوان نیاکی

  تاریخ دفاع: دوشنبه دوم بهمن ماه سال91

  مکان: سالن شهید شهبازی

 

  چکیده

در اکثرکاربردهای کنترل فرایندآماری،کیفیت یک فرایند یا محصول بوسیله یک توزیع تک‏متغیره یا چندمتغیره توصیف وبا‏استفاده از نمودارهای کنترل‏ تک‏متغیره یا چندمتغیره کنترل‏می‏گردد.یکی از روش‌های جدید درحل مسائل کنترل کیفیت آماری استفاده از رابطه بین یک متغیر پاسخ ویک یا چند متغیر مستقل جهت توصیف کیفیت یک فرایند یا محصول است، که پروفایل نامیده می‏شود.در اکثر مطالعات انجام شده، فرض بر این بوده است که متغیر پاسخ نرمال است در حالی که در بعضی کاربردهای پروفایلی متغیر پاسخ می‌تواند غیر نرمال باشد.

در این رسالهبه توسعه پروفایل‌هایی می‌پردازیم که در آنها متغیر پاسخ گسسته از نوع باینری، اسمی و ترتیبی هستند. همچنین حالت چند متغیره گسسته و حالت متغیرهای پاسخ آمیخته شامل گسسته و پیوسته نیز بررسی شده است. در این راستا از مدل‌های رگرسیونی لجستیک استفاده شده است و راهکارهای پایش این پروفایل‌ها در فازهای 1 و 2 ارائه شده است. این راهکارها در فاز 1 مبتنی بر هتیلینگ و ماکزیمم نسبت درستنمایی و در فاز 2 مبتنی بر ماکزیمم نسبت درستنمایی، باقیمانده پیرسن، میانگین متحرک نمایی و ماشین بردار پشتیبان می‌باشند. رویکردی بر اساس ماکزیمم نسبت درستنمایی برای کشف نقطه تغییر نیز ارائه شده است. همچنین برای کاهش پیچیدگی برای پاسخ اسمی از متغیر پواسون به همراه لینک لگاریتمی و برای پاسخ ترتیبی از متغیر نهان به همراه لینک پروبیت استفاده شده است.

دلیل مدلسازی مبنا با روش‌های رگرسیون لجستیک مشهور بودن آنها در ادبیات خانواده مدل‌های خطی تعمیم یافته است و عموماً متغیرهای پاسخ غیرنرمال در این بخش به بحث گذاشته می‌شود. برای تخمین ضرایب از الگوریتم نیوتن رافسون و مقیاس فیشر و جهت ارزیابی عملکرد راهکارهای پیشنهادی، ازشبیهسازی وتخمین شاخص متوسط طول دنباله و شاخص احتمال هشدار خارج از کنترل در نمودارهای کنترل، استفادهشدهاست. انواع شیفت‌ها شامل حضور مشاهدات دورافتاده، تدریجی و پله‌ای و شیفت‌های همزمان مورد بررسی قرار گرفته است. مطالعات موردی این مباحث در صنعت مس برای کنترل کیفیت مفتول ها، در صنعت کشاورزی برای کنترل عملکرد سنسورها، در صنعت آلومینیوم برای کنترل مقاومت بست‌های آلومینومی و صنعت گردشگری برای کنترل رضایت مشتریان در دو حالت تورهای کمپی و تورهای تفریحیشرحدادهشدهاست. این کاربردها حوزه‌های جدیدی برای استفاده از پروفایل‌ها خواهد بود.

نشانی مطلب در وبگاه دانشکده مهندسی صنایع:
http://www.iust.ac.ir/find-61.11055.27224.fa.html
برگشت به اصل مطلب