دانشکده مهندسی صنایع- برگزاری دفاعیه های دکتری
دفاعیه دکتری

حذف تصاویر و رنگ‌ها

AWT IMAGE

آقای مهندس عمران محمدی امروز دوشنبه مورخ 23/12/89 از رساله دکتری خود با عنوان "برنامه ریزی و زمانبندی آنی در شرایط انقطاع با جریمه در محیط فلوشاپ" به راهنمایی دکتر حیدری،‌دفاع کرد.

برنامه ریزی و زمانبندی آنی در شرایط انقطاع با جریمه در محیط فلوشاپ

  چکیده

  زمانبندی [1] و توالی [2] عملیات یعنی تخصیص بهینه منابع محدود در طی زمان. زمانبندی مرتبط است با تعیین فعالیت­هایی که در یک زمان مشخص باید انجام شوند، و توالی عملیات مرتبط است با ترتیبی که عملیات بر حسب آن انجام می­شوند. در طی سال­های اخیر در حوزه مدل­های زمانبندی دارای حق انقطاع و بدون حق انقطاع با توابع هدف متعدد تحقیقات زیادی صورت گرفته است . در مدل ­ هایی که انقطاع فعالیت­ها مجاز است، فرآیند پردازش ممکن است متوقف شده و بعداً حتی روی ماشین دیگری ادامه یابد. در رویکردی که انقطاع مجاز نیست، توقف فرآیند مجاز نبوده و یک کار باید به طور پیوسته روی همان ماشین ادامه یابد. واضح است که با مجاز بودن انقطاع فعالیت­ها درجه آزادی بیشتری برای زمانبندی وجود دارد. عموماً تابع هدف برای یک زمانبندی بهینه هنگامی که با امکان انقطاع کارها مواجه شود، بهبود پیدا می­کند.

  به طور معمول برای مدل­های زمانبندی، حق انقطاع را آزاد در نظر می­گیرند، یعنی هیچ هزینه­ای برای تغییر کار در حال پردازش به کار دیگری وجود ندارد. با این حال معمولاً در اجرا چنین امری واقعیت ندارد، زیرا هزینه­های بالاسری زیادی برای یک چنین تغییری رخ می­دهد. به عنوان مثال هزینه­های آماده­سازی، پیاده و سوارکردن قطعه ، از بین رفتن بخشی از فرآیند و غیره. در این رساله تمرکز ویژه­ای بر جریمه­های انقطاع صورت پذیرفته است و سعی شده است تا با تعریف انواع مختلفی از جریمه­های مالی، زمانی و دوباره­کاری شرایط زمانبندی در دنیای واقعی به تصویر کشیده شود.

  در تئوری زمانبندی معمولاً فرض می­شود که اطلاعات کامل در مورد کارها، قبل از زمانبندی وجود دارد. چنین مسائلی را غیرآنی می­نامند. اگر کارها یک به یک به کارگاه رسیده و نیاز است آنها را بدون دانستن مشخصات کارهای آتی زمانبندی کنیم، با مساله آنی مواجه­ایم. اگر تنها برخی اطلاعات در مورد کارهای آتی در دسترس باشد و یا اطلاعات موجود دقیق نباشند با مساله زمانبندی نیمه-آنی مواجه می­شویم. ورود کارها به صورت آنی یا نیمه آنی به کارگاه زمینه­ساز انقطاع فعالیت­هاست. هنگامی که کاری با اولویت بالا به کارگاه می­رسد و ماشین مورد نیاز آن در حال خدمت­دهی به کار دیگری است، این سوال مطرح می­شود که آیا انقطاع توجیه­پذیر است یا خیر؟ این مساله در شرایط وجود جریمه­های انقطاع نیازمند ملاحظات ویژه­ای می­باشد. معمولاً اگر جریمه­های انقطاع کمتر باشد و کار جاری در مراحل ابتدایی پردازش باشد، انقطاع آن توجیه­پذیرتر است و هنگامی که کار در مراحل انتهایی پردازش باشد انقطاع آن به علت وجود جریمه توجیه­پذیر نخواهد بود. در این تحقیق به دنبال آن هستیم که حداکثر میزان پیشرفت کار جاری را که انقطاع آن همچنان موجه است مشخص نماییم.

  با مروری بر تحقیقات گذشته در می­یابیم که جریمه­های انقطاع موضوعی جدید در مسائل زمانبندی است که تنها در حوزه مسائل تک ماشینه و به صورتی محدود مطرح شده­اند. ما علاوه بر توسعه مدل­های تک ماشینه، نتایج حاصله را برای محیط Flow shop که دارای دو ماشین و یا حتی تعداد بیشتری ماشین نیز می­باشند توسعه داده­ایم.



  [1] - Scheduling 2- Sequencing

 

نشانی مطلب در وبگاه دانشکده مهندسی صنایع:
http://www.iust.ac.ir/find-61.11055.19701.fa.html
برگشت به اصل مطلب