مرکز مشاوره دانشجویی- آرشیو اخبار مرکز مشاوره
گزارش دومین روز همایش اولیای دانشجویان

حذف تصاویر و رنگ‌ها  | تاریخ ارسال: 1402/8/1 | 
دومین روز از سی و پنجمین همایش اولیای دانشجویان نوورود، روز دوشنبه ۲۴ مهرماه ۱۴۰۲ با حضور والدین دانشجویان استانها، اعضای هیات رئیسه و روسای دانشکده‌ها، در سالن آمفی‌تئاتر شهید بهرامی دانشگاه برگزار شد.
در این مراسم ابتدا دکتر معینی (معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه)، ضمن خوش آمدگویی به اولیای دانشجویان، قبولی فرزندان آنان در یکی از بهترین دانشگاه‌ها را تبریک گفت و آرزو کرد این دانشجویان، با دست پر از دانشگاه خارج شوند و پس از دانش‌آموختگی، منشأ خیر برای کشور و نمونه باشند.
 


 

معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه، در ادامه ضمن برشمردن ویژگی‌های شاخص دانشگاه علم و صنعت ایران، با اشاره به اینکه اولین ماهواره‌ بومی کشور که به فضا رفت و با موفقیت عمل کرد، ساخت دانشگاه علم و صنعت ایران بوده است، گفت: از این اولین‌ها در دانشگاه علم و صنعت ایران کم نداریم و افتخار ماست که دانشجوی ما بعد از فراغت از تحصیل می‌تواند به راحتی وارد صنعت و بازار کار شود.
پس از آن دکتر انبیاء (رئیس دانشگاه)، با درود به ارواح مطهر شهدا و به ویژه ۱۱۰ شهید دانشگاه علم و صنعت ایران و در صدر آن، سردار شهید حاج احمد متوسلیان و با درود به روح بلند امام شهدا و شهید سلیمانی، به والدین دانشجویان نوورود، خوشامد گفت و ضمن تبریک قبولی فرزندان آنان در دانشگاه پرافتخار علم و صنعت ایران، حضور پر تعداد والدین دانشجویان در این همایش را تقدیر و استقبال خانواده‌ها را مایه دلگرمی اولیای دانشگاه و با اهمیت دانست.
رئیس دانشگاه با تایید این مطلب که به راحتی میسر نمی‌شود که فرزندانمان در یکی از بهترین دانشگاه‌های کشور راه یابند، جز با عنایت خدا و عمری که والدین برای آنها گذاشتند، خطاب به خانواده دانشجویان تاکید کرد: ما اولیای دانشگاه، عمیقا قدر زحمات شما را می‌دانیم.
دکتر انبیاء اظهار داشت: شخصاً دانشجویان را همه چیز کشور و ولی نعمت و همه دارایی و ثروت کشور می‌دانم که تمام منابع در برابر آنان هیچ است. وی به خانواده‌ها اطمینان داد که اولیای دانشگاه علم و صنعت ایران، قدر گنجینه‌هایی که خانواده‌های دانشجویان نوورود به گنجینه دانشگاه علم و صنعت ایران به امانت سپرده‌اند را می‌دانند.
 

رئیس دانشگاه، در ادامه سخنانش به معرفی روند و فلسفه تشکیل و ارتقای دانشگاه علم و صنعت ایران به عنوان کهن‌ترین دانشگاه کشور پرداخت و با تصریح بر اینکه دانشگاه علم و صنعت ایران، از بهترین دانشگاه‌های کشور و متخصص‌ترین دانشگاه در ساخت شخصیت دانشجویان است، گفت: در دانشگاه علم و صنعت ایران به مهارت و ورزیدگی دانشجو، توجه ویژه می‌شود که فردی اثر گذار و نه تک بعدی تربیت شود. وی تاکید کرد: در این دانشگاه، در کنار علم‌آموزی و برنامه‌، فوق برنامه هم داریم که تاثیر آن را کمتر از برنامه نمی‌دانیم.
دکتر انبیاء سپس به تبیین برخی افتخارات اخیر دانشگاه علم و صنعت ایران از جمله کسب رتبه دوم در بین دانشگاه‌های صنعتی کشور از منظر ارزیابی نظام‌های رتبه‌بندی بین‌المللی؛ کسب رتبه اول در موضوع ارتباط با جامعه در بین دانشگاه‌های کشور  و کسب رتبه اول در اشتغال دانش‌آموختگان در کشور اشاره و به معرفی کوتاه برخی دانشکده‌های منحصر به فرد این دانشگاه مانند دانشکده مدیریت، اقتصاد و مهندسی پیشرفت با ماموریت تربیت حکمران برای کشور و کار بر روی اقتصاد و دانشکدههای مهندسی راه آهن و مهندسی خودرو پرداخت.
رئیس دانشگاه، ماموریت دانشگاه علم و صنعت ایران را در دو حوزه آموزش و تربیت دانست و گفت: تربیت یعنی ساخت شخصیت افراد که لایه‌های مختلف و پیچیده‌ای هم دارد و تصریح کرد: تربیت دانشجو تنها از عهده یک نهاد دانشگاه بر نمی‌آید و حتماً باید اولیای دانشجویان کمک کنند تا با همکاری هم بتوانیم به گونه‌ای عزیزانمان را تربیت کنیم که هم عالم شوند و هم اثرگذار.
رئیس دانشگاه ضمن اشاره به حجم بالای برنامه‌های فرهنگی در دانشگاه علم و صنعت ایران، به برگزاری اردوی فرهنگی تفریحی مشهد مقدس برای دانشجویان نو ورود اشاره و ابراز امیدواری نمود با بهره‌گیری از این برنامه‌ها علاوه بر تقویت باورهای دینی و روحیه امید بتوان دانشجویانی پروراند که در تراز کشور بوده و ایران جاودان را سرافرازتر و سربلندتر سازند.
 

در ادامه برنامه، مادر یکی از دانشجویان نوورود با ابراز خوشحالی از پذیرش فرزندش در دانشگاه علم و صنعت ایران، از تجربیات خود از این دانشگاه به عنوان خبرنگار حوزه آموزش سخن گفت. پس از آن حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر شریف اصفهانی (مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه)، نکات مهمی را از حیث فرهنگی و در موضوع اختلالات سازگاری با خانواده دانشجویان در میان گذاشت. وی تصریح کرد: انصافأ وضعیت فرهنگی دانشگاه علم و صنعت ایران بسیار بسیار بهتر از دانشگاه‌های دیگر است ولی باید خانواده‌ها هوشیار و نسبت به تغییرات غیر عادی جسمی و روحی فرزندان خود حساس باشند.
 

در ادامه این نشست، دکتر داوود نودهی (روانشناس و عضو هیات علمی مرکز تحقیقات علوم شناختی و رفتاری)، سخنرانی و توصیه‌های روان‌شناختی به  خانواده دانشجویان ارایه و از آنان خواست ارتباط خود با مرکز مشاوره و سبک زندگی دانشگاه را حفظ کرده و فرزندان خود را به شرکت در طرح پایش سلامت تشویق کنند.
 

در انتها نیز دکتر سعیدی (معاون دانشجویی)، ضمن معرفی وظایف و خدمات حوزه معاونت دانشجویی به دانشجویان، به سوالات خانواده‌ها در زمینه تغذیه، خوابگاه، وام و زمینه‌های فعالیت مرکز مشاوره و سبک زندگی پاسخ داد. وی از خانواده‌ها و دانشجویان خواست با مراجعه به سایت این معاونت آیین‌نامه‌های کمیسیون موارد خاص و شرایط وام و دیگر موارد مورد نیاز دانشجویان را مطالعه کنند.
 
نشانی مطلب در وبگاه مرکز مشاوره دانشجویی:
http://idea.iust.ac.ir/find-40.3773.75965.fa.html
برگشت به اصل مطلب