دفتر توسعه پایدار و فناوری های پاک- شبیه سازی جریان سیال و کاربرد آن در تهویه مطبوع
برگزاری کارگاه شبیه سازی جریان سیال و کاربرد آن در تهویه مطبوع

حذف تصاویر و رنگ‌ها

در سال های اخیر به صورت مکرر بیانیه ها و شعار های گوناگونی پیرامون صرفه جویی در مصرف انرژی که به صرفه جویی در منابع تجدید ناپذیر می انجامد منتشر شده است . از سوی دیگر با توجه به اهتمام و کوشش پژوهشگران در طول 50 سال گذشته ، علم مهندسی باد (CWE ) دستخوش یک گذار موفقیت آمیز شده است ، سیری تکاملی از یک رشته نوظهور و تقریبا ناشناخته تا حوزه ای تکامل یافته که در بر گیرنده تحصیلات ، حرفه های کاربردی و تحقیقات گسترده پیرامون مهندسی باد است . 

مهندسی باد به عنوان بهترین توصیف و تحلیل از تعاملات باد و لایه مرزی اتمسفر و هم چنین فعالیت های انسانی در سطح زمین تعریف شده است . پیرامون همین تعریف می توان به اهمیت فراوان تحقیق و پژوهش در این حیطه پی برد . به عنوان یکی از موضوعات مورد نظر پژوهشگران در مهندسی باد می توان مبحث مهم تهویه طبیعی را مطرح نمود . تحقیقات در این حوزه در محیط های شهری و روستایی قطعا مصرف کمتر انرژی های تجدید ناپذیر و هم چنین استفاده از انرژی های نو را در پی خواهد داشت .
با توجه به مباحث گفته شده در فوق  برای دستیابی به اهداف و همچنین ایجاد  محیطی مطلوب و بدون آلودگی های زیست محیطی لازم است که یک مطالعه دو جانبه در این حوزه از دو دیدگاه که یک مطالعه دو جانبه در این حوزه از دو دیدگاه معمارانه و همچنین مهندسی سازه با مهندسی مکانیک صورت پذیرد . ترکیب این دو دیدگاه به صورت جامع و همه جانبه به نتایج مفید و کاربردی در حوزه طراحی بهینه مسکن در هر دو زمینه شهری و روستایی می انجامد و همچنین می تواند در بهبود مسائل زیست محیطی نیز موثر واقع شود . در پی بیان اهمیت این مفاهیم گروهی از پژوهشگران مشتاق بر گردآوری و تحلیل نتایج پیرامون محورهای زیر می باشند . 
1- تحلیل عددی جریان باد در مساکن بومی اقلیم های مختلف کشور جهت بهبود تهویه طبیعی 
2- پیش بینی الگوی جریان باد اطراف ساختمان های بلند و مرتفع
3- شبیه سازی جریان باد جهت دستیابی به آسایش در پیاده رو های شهری 
4- شبیه سازی عددی جریان باد موثر بر انتقال آلاینده ها پیرامون ساختمان های شهری 
5- بررسی اثر جریان باد در کالیبراسیون 
تشکیل گروهی از پژوهشگران در آزمایشگاه آب ،انرژی و محیط زیست دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه علم و صنعت ایران با هدف رسیدن به موارد ذکر شده در هر کدام از محور های فوق به مطالعاتی کامل و جامع از علم مهندسی باد می انجامدکه تشکیل این گروه نیز نیازمند همکاری دوطرفه از جانب دانشکده های ذیربط می باشد . بر همین اساس گروه پژوهشی مهندسی باد آزمایشگاه تحقیقاتی انرژی ،آب و محیط زیست آمادگی خود را جهت انجام پروژه های پژوهشی و صنعتی در موضوعات مرتبط اعلام می دارد .  
در همین راستا در پی مراجعات مکرر و استقبال دانشجویان به ویژه دانشکده معماری گروه مهندسی باد اقدام به تشکیل کارگاه های مربوط در حوزه تهویه مطبوع نموده است .
AWT IMAGE
نشانی مطلب در وبگاه دفتر توسعه پایدار و فناوری های پاک:
http://idea.iust.ac.ir/find-118.17253.46066.fa.html
برگشت به اصل مطلب