روابط عمومی دانشگاه- آخرین اخبار
با حضور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری؛ همایش تضاد گفتمان مقاومت و نظام سلطه جهانی در دانشگاه علم و صنعت ایران افتتاح شد

حذف تصاویر و رنگ‌ها  | تاریخ ارسال: ۱۴۰۱/۷/۲ | 
با حضور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری؛
همایش تضاد گفتمان مقاومت و نظام سلطه جهانی در دانشگاه علم و صنعت ایران افتتاح شد


همایش علمی «تضاد گفتمان مقاومت و نظام سلطه جهانی» دوم مهرماه ۱۴۰۱ در دانشگاه علم و صنعت ایران آغاز شد.
آیین افتتاح این همایش با حضور دکتر زلفی‌گل (حضور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری)، حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر رستمی (رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها)، سرلشکر پاسدار رحیم صفوی، دکتر دانشجو، رئیس و هیات رئیسه دانشگاه و مدعوین در سالن آمفی‌تئاتر پژوهشکده مهندسی خودرو برگزار شد.
این همایش به منظور ارائه مقالات و سخنرانی‌های جمعی از مهمانان داخلی و خارجی و در ضمن افتتاحیه هفتمین اجلاسیه بین‌المللی «مجاهدان در غربت» برگزار می‌شود و طی آن در ۴ نشست، ۲۳ مقاله به صورت شفاهی ارایه می‌شود.

 

در مراسم افتتاحیه این همایش علمی، ابتدا دکتر ابوشریف (نماینده جنبش جهاد اسلامی فلسطین در ایران)، سخنرانی و به تبیین اثرگذاری بیداری اسلامی کشورمان در منطقه پرداخت. پس از آن، حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر رستمی (رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها)، به بحث تقابل دائمی خداوند و طاغوت، نور و ظلمت و حق و باطل اشاره و تاکید کرد: امروز نظام سلطه با صدها پشتوانه تئوری و میدانی، در مسیر فرسایش قرار دارد و خدا را شاکریم در دورانی به سر می‌بریم که به ثمر نشستن مقاومت‌ها را شاهدیم.
 

سخنران بعدی مراسم افتتاحیه، دکتر انبیاء (رئیس دانشگاه) بود. وی با خیر مقدم گویی به مهمانان همایش و تسلیت ایام رحلت رسول مکرم اسلام (ص) و شهادت امام رضا و امام حسن مجتبی علیهم‌السلام، تقارن این مناسبت‌ها با هفته دفاع مقدس را گرامی داشت.
رئیس دانشگاه گفت: عموما دانشگاه علم و صنعت ایران به واسطه کارهای مهم علمی و فنی مانند طراحی اولین خودروی ملی، ماهواره، صنایع دفاعی، نفت، گاز و پتروشیمی، انرژی و امنیت غذایی و... و یا حضور دانش‌آموختگان آن در صنایع و حکمرانی کشور شناخته شده است، ولی همانگونه که مقام معظم رهبری فرمودند، دانشگاه علم و صنعت ایران هم افتخارات علمی دارد و هم انقلابی و فیضیه دانشگاه‌هاست. وی تقدیم ۱۱۰ شهید والامقام به انقلاب و سردار جاویدالاثر حاج احمد متوسلیان- که از پیشتازان جهاد در غربت بود- را از جمله افتخارات انقلابی دانشگاه علم و صنعت ایران برشمرد و افزود: دانشگاه علم و صنعت ایران، از همواره در دوران پیروزی انقلاب اسلامی و جنگ تحمیلی، پیشرو بوده است.
دکتر انبیاء  برگزاری همایش علمی تضاد گفتمان مقاومت و نظام سلطه جهانی، در دانشگاه علم و صنعت ایران را تجلی روحیه انقلابی این دانشگاه دانست و از همه برگزارکنندگان آن تشکر کرد.

 

دکتر شجاعی‌فرد (دبیر کمیته علمی اجلاسیه مجاهدان در غربت، عضو شورای سیاستگذاری این اجلاسیه و نماینده شیخ زکزاکی در ایران)، سخنران بعدی مراسم افتتاحیه همایش بود که ضمن تقدیر از همه دست‌اندرکاران و ارایه دهندگان مقالات، گزارشی از روند برگزاری همایش ارایه کرد.
 

پس از آن دکتر زلفی‌گل (وزیر علوم، تحقیقفات و فناوری)، در سخنانی تصریح کرد: امروز جمهوری اسلامی ایران، به عنوان پرچمدار دفاع از حقانیت و مظلومان جهان، فرهنگ مقاومت را توسعه می‌دهد. وی افزود: ما به فرهنگ مقاومت، از جنبه قرانی و دفاع از حق نگاه می‌کنیم و دفاع از حق نیز به مرزهای جغرافیایی محدود نمی‌شود.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، برگزاری همایش تضاد گفتمان مقاومت و نظام سلطه جهانی را مبتنی بر فرهنگ قرانی و در راستای جهاد تبیین توصیف و تاکید کرد: از دانشگاه علم و صنعت ایران به عنوان فیضیه دانشگاه‌ها چنین انتظاری می‌رود که پرچمدار اینگونه حرکت‌های علمی-تبیینی باشد و با حضور دکتر انبیاء مطمئن هستیم در کارهای فرهنگی، وسعت نظر بیشتری بر این دانشگاه حاکم خواهد شد. وی از برنامه‌ریزان و مدیران دانشگاهی خواست گفتمان مقاومت را در قالب فعالیت‌های فوق برنامه دانشجویان قرار دهند.

 

در ادامه مراسم، دکتر اکبری (معاون دبیر کل جبهه بیداری اسلامی)، به قرائت پیام دکتر ولایتی (مشاور مقام معظم رهبری و دبیر کل مجمع جهانی بیداری اسلامی) پرداخت. پس از آن سرلشکر پاسدار رحیم صفوی (دستیار و مشاور عالی فرمانده معظم کل قوا در امور مربوط به نیروهای مسلح)، در سخنانی به تشریح سه گفتمان تسلیم، التقاط و مقاومت که طی ۲۰۰ سال گذشته، بر ایران و دیگر کشورهای مسلمان حاکم بوده است، پرداخت. وی پیروزی انقلاب اسلامی ایران و پس از آن، پیروزی در دفاع مقدس را  دستاورد گفتمان مقاومت دانست و تصریح کرد: امروز گسترش گفتمان جبهه مقاومت، تغییر هندسه قدرت در قرن حاضر را شکل داده است.
 

در بخش پایانی مراسم افتتاحیه، آیین رونمایی از کتاب «دیپلماسی مقاومت» به قلم دکتر محمدرضا باقری، انجام و سپس با حضور دبیر اجلاس مجاهدان در غربت، سردار صفوی، رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها، وزیر علوم، رئیس دانشگاه، دکتر دانشجو و پدر شهید حججی از دکتر شجاعی‌فرد، دکتر زلفی‌گل و خانواده شهید حسن زندی (دانشجوی شهید دانشگاه علم و صنعت ایران) با اهدای تندیس تجلیل به عمل آمد.
 

گفتنی است هفتمین اجلاسیه مجاهدان در غربت، همزمان با ایام شهادت امام هشتم علی ابن موسی الرضا علیه‌السلام از ۲ تا ۴ مهرماه با حضور جمعی از اندیشمندان و فرهیختگان از ۳۶ کشور جهان برگزار می‌شود.
این اجلاسیه ۲ مهرماه، کار خود را در تهران آغاز می‌کند و مراسم پایانی آن نیز ۴ مهرماه در دانشگاه دامغان برگزار می‌شود.

 

 
نشانی مطلب در وبگاه روابط عمومی دانشگاه:
http://idea.iust.ac.ir/find-112.14457.68389.fa.html
برگشت به اصل مطلب