روابط عمومی دانشگاه- آخرین اخبار
سخنان رئیس دانشگاه در ضیافت افطار رئیس جمهوری

حذف تصاویر و رنگ‌ها  | تاریخ ارسال: 1401/2/4 | 
سخنان رئیس دانشگاه در ضیافت افطار رئیس جمهوری


 
در نشست هم‌اندیشی رئیس جمهور با اساتید دانشگاه‌ها که ۳۰ فروردین‌ماه ۱۴۰۱ برگزار شد، دکتر انبیاء (رئیس دانشگاه)، سخنرانی و دغدغه‌ها و موانع پیشرفت علمی در کشور را با رئیس جمهور و در جمع وزیر علوم، روسا و اساتید دانشگاه‌ها مطرح کرد.
در این دیدار همچنین از اساتید دانشگاه علم و صنعت ایران، دکتر میرسامان پیشوایی با موضوع «رویکرد سیستمی به نظام حکمرانی»، دکتر علی عبدالعالی با موضوع «ترویج علم در تولید دانش‌بنیان»، مهندس عبدالحمید نقره‌کار با موضوع «اهمیت مباحث میان دانش در حوزه معماری و هنر» و دکتر احمد چلداوی (به عنوان رئیس دانشگاه شاهد) سخنرانی داشتند.
 

دکتر انبیاء (رئیس دانشگاه) در این مراسم با اشاره به سخن رئیس جمهور که دانشگاه‌ها را اتاق فکر دولت دانست، گفت: سازوکاری برای این امر تعیین نشده تا اساتید دانشگاه‌ها بتوانند راه‌ حل‌ها و راهکارهای خود را ارایه کنند؛ ضمن اینکه بنده فکر می‌کنم دفاتر هم‌اندیشی در دانشگاه‌ها می‌تواند ظرفیت بسیار خوبی برای این مهم باشد.
رئیس دانشگاه ضمن اشاره به نامگذاری سال ۱۴۰۱ از سوی مقام معظم رهبری به «تولید، دانش‌بنیان و اشتغال‌آفرین»، اظهار داشت: مسئولیت دانشگاه‌ها در رابطه با شعار امسال، بیش از سال‌های گذشته است. وی افزود: اگر دانشگاه‌ها همه تلاش خود را بکنند اما صنایع با دانشگاه‌ها همکاری نکنند، دانشگاه نخواهد توانست برای تحقق شعار سال، نقش واقعی خود را ایفا کنند

 
وی در ادامه و با نگاهی انتقادی گفت: از همکاران حاضر در جلسه، عذر می‌خواهم ولی ما برای اینکه بتوانیم از صنعتی، ماموریت و پروژه تحقیقاتی بگیریم باید سینه‌خیز به سمت صنعت برویم!
دکتر انبیاء تاکید کرد: اگر فقط یک درصد ضریب استحصال و ضریب برداشت یکی از میادین نفتی مانند میدان نفتی آزادگان را ارتقا دهیم، با نرخ امروز حدود ۱۰۰ میلیارد دلار به سرمایه ملی کشور اضافه می‌شود و این همین صیانت از منابع ملی و اجرای یکی از اصول اقتصاد دانش‌بنیان است که تنها از طریق همکاری دانشگاه و صنعت، امکان‌پذیر می‌شود. وی خطاب به ریاست جمهوری گفت: همکاری صنایع با دانشگاه‌ها، ملازم صدور دستور سیاستی از طرف حضرتعالی است.

 

 
در این دیدار، حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر رئیسی (رئیس ‌جمهور) حفظ شان، منزلت و کرامت اساتید دانشگاه را یک وظیفه همگانی در کشور دانست و به وزیر علوم، تحقیقات و فناوری دستور داد پیگیری مطالبات، رفع دغدغه‌های اساتید دانشگاه به ویژه در حوزه معیشت را با جدیت در دستور کار قرار دهد. وی با تأکید بر اینکه فضای دانشگاه‌ها باید فضای علم، دانش و پرورش نیروهای فرهیخته باشد، گفت: اعتقاد داریم حمایت از علم و پژوهش و دانشگاه‌ها هزینه نیست، بلکه سرمایه‌گذاری برای پیشرفت و آبادانی کشور به شمار می‌آید.
رئیس جمهور با یادآوری اهمیت بالای و جایگاه اساتید دانشگاه در فرایند توسعه و تعالی کشور اذعان داشت: امروز موظف به رفع دغدغه‌های اساتید و جلب رضایت آنان هستیم تا آنان با روحیه و نشاط بالایی، آینده‌سازان کشور را پرورش بدهند.
 
 

آیت‌الله رئیسی همدلی، همفکری و استفاده از ظرفیت عظیم جوانان و نخبگان دانشگاهی کشور را بهترین راهکار عبور از موانع و مشکلات کشور دانست و گفت: در دولت به استفاده از همه ظرفیت‌های فکری و منابع انسانی کشور باور داریم و به سوی همه دلسوزان و دغدغه‌مندان خصوصا در جامعه دانشگاهی و نخبگانی کشور دست یاری دراز کرده‌ایم.
آیت‌الله رئیسی مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست‌جمهوری را پل ارتباطی دولت با دانشگاه و فضای نخبگانی دانست و با اشاره به برخی تلاش‌ها در این مرکز برای طراحی سامانه‌ای برای ارتباط ساختارمند دولت و نخبگان دانشگاهی، خاطرنشان کرد: دولت قائل به ارتباط اثربخش با شبکه نخبگانی کشور است و راهکار مشکلات کشور را از مسیر اتکا به دانش و بینش و توانمندی نخبگان و دانشگاهیان جست‌وجو می‌کند.
 

وی، امیدآفرینی از طریق حمایت‌های ملموس و عملی را مهمترین راهکار صیانت از نخبگان کشور خواند و گفت: باید با دانشجویان که آینده‌سازان کشور هستند، به نحوی رفتار شود که نسبت به آینده کشور امیدوار باشند تا مهاجرت نخبگان روند معکوس پیدا کند و این موضوعی است که دولت در خصوص آن وظیفه جدی برعهده دارد.
وی تصریح کرد: در داخل کشور و در سطح شرکت‌های دانش‌بنیان و مراکز آموزشی و علمی کشور باید به گونه‌ای جاذبه ایجاد شود که دانشجویان و جوانان احساس کنند که میدان فعالیت و پژوهش برای آنها وجود دارد.


آیت‌الله رئیسی خطاب به اساتید و روسای دانشگاه‌ها گفت: تلاش کنید فضای دانشگاه‌ها فضای علم، دانش و پرورش نیروهای فرهیخته باشد و همت اساتید در این زمینه می‌تواند آثار زیادی داشته باشد.
وی همچنین رعایت شئونات اسلامی و احترام به اساتید را مورد تأکید قرار داد و گفت: رعایت حرمت و منزلت اساتید اهمیت بسیار زیادی دارد و در دانشگاه باید هم دانشجو و هم مجموعه مدیریت چنین رویکردی داشته باشند.
آیت‌الله رئیسی تأکید کرد: دانشگاه تراز اسلامی اقتضائاتی دارد که همه باید به آن، ‌التزام داشته باشند و برای این کار همه باید همت کنند تا فضای دانشگاه، فضای علم، تحقیق و پژوهش و فرهیختگی باشد.
 

 
گفتنی است در این مراسم، دکتر زلفی‌گل (وزیر علوم، تحقیقات و فناوری) نیز در سخنانی با اشاره به ارتباط نزدیک رئیس جمهور با اساتید و دانشجویان، به تبیین مهم‌ترین برنامه‌های وزارت علوم پرداخت. همچنین روسای دانشگاه صنعتی شریف، شهید بهشتی، شاهد و دانشگاه آزاد اسلامی و رئیس بسیج اساتید کشور سخنرانی داشتند.
 
نشانی مطلب در وبگاه روابط عمومی دانشگاه:
http://www.iust.ac.ir/find-112.14457.66915.fa.html
برگشت به اصل مطلب