روابط عمومی دانشگاه- آخرین اخبار
ششمین آیین تجلیل از دانشجویان نمونه و ممتاز شاهد و ایثارگر دانشگاه برگزار شد

حذف تصاویر و رنگ‌ها  | تاریخ ارسال: 1401/1/28 | 
ششمین آیین تجلیل از دانشجویان نمونه و ممتاز شاهد و ایثارگر دانشگاه برگزار شد


ششمین آیین تجلیل از دانشجویان نمونه و ممتاز شاهد و ایثارگر دانشگاه، ۲۷ فروردین‌ماه ۱۴۰۱ در محل مجتمع فرهنگی امام خمینی (ره) برگزار شد.
در این مراسم که با حضور دکتر انبیاء (رییس دانشگاه) و دکتر متفکر آزاد (عضو هیات رئیسه و عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی و رئیس فراکسیون دانشگاهیان) برگزار شد، ۱۰ دانشجوی نمونه و ممتاز شاهد و ایثارگر در سال ۱۴۰۰ معرفی و به همراه ۲ منتخب پنجمین جشنواره ملی ایثار تقدیر شدند.

 

مدیر دفتر دانشجویان شاهد و ایثارگر به عنوان اولین سخنران این مراسم پس از عرض خیرمقدم به مدعوین و مهمانان حاضر، با تصریح بر اینکه وظیفه ذاتی دفتر شاهد و ایثارگر در دانشگاه‌ها در سه حوزه آموزشی، فرهنگی و رفاهی تعریف شده گفت: این دفتر در طی سال‌های متمادی در این سه حوزه فعالیت‌های متمادی داشته و در دوران کرونا نیز فعالیت‌های آموزشی و فرهنگی کماکان ادامه داشته است. وی گزارش داد: در حوزه آموزش، کلاس‌های تقویت بنیه علمی دانشجویان، هم برای علوم پایه و هم دروس تخصصی دانشجویان با رصد دفتر و یا تشخیص اساتید مشاور به صورت مجازی برگزار شده و در این دوران نیز با حضوری شدن کلاس‌ها قطعا ادامه خواهد یافت.
دکتر شاه‌علی افزود: در حوزه فرهنگی نیز فعالیت‌هایی به صورت مجازی به ویژه در حوزه مسابقات کتابخوانی انجام شده است. در بحث مشاوره هم اقداماتی از زمان مدیریت قبلی دفتر آغاز شد. وی درباره چگونگی ارایه مشاوره در دفتر  دانشجویان شاهد و ایثارگر گفت: این مشاوره با مشاوره دانشگاه در تقابل نیست بلکه در کنار هم است و خوشبختانه تعامل بسیار خوبی هم بین دفتر و مرکز مشاوره دانشگاه برقرار شده است که چنانچه دانشجویی نیاز به استمرار در دریافت مشاوره داشت به مرکز مشاوره دانشگاه معرفی شود. وی افزود: در طول دوران کرونا، در کنار امکان مشاوره‌های تلفنی دانشجویان با مشاور مرکز، کارگاه‌های آموزشی مسیر رشد نیز به شکل مجازی توسط دفتر دانشجویان شاهد و ایثارگر برگزار شده که مورد اقبال دانشجویان قرار گرفته است.
وی در بخش دیگر سخنان خود توضیح داد در کنار این فعالیت‌های دفتر،  دو رویداد برای تقدیر از دانشجویان شاهد و ایثارگر طراحی شده است که یکی در سطح دانشگاه با عنوان آیین تجلیل از دانشجویان نمونه و ممتاز شاهد و ایثارگر دانشگاه هر ساله انجام می‌شود و در آن دانشجویان در سه حوزه آموزشی، پژوهشی و فرهنگی و مطابق آیین‌نامه مصوب وزارت علوم و دانشگاه، بررسی و ارزیابی می‌شوند. رویداد دوم نیز در عرصه ملی، جشنواره ملی ایثار است که با مولفه‌های خود برترین‌ها را انتخاب می‌کنند و هر دو اقدام از باب ایجاد انگیزه در دانشجویان برای تلاش بیشتر است. وی افزود: خوشبختانه در سال‌های اخیر همواره در همه سال‌ها، دانشجویان شاهد و ایثارگر دانشگاه علم و صنعت ایران در تمام مقاطع، جزو نفرات برتر در این جشنواره ملی بوده‌اند.
دکتر شاه‌علی در پایان از قبول دعوت مدعوین و بویژه از معاونت آموزشی برای ایجاد تعامل سازنده با این دفتر و از معاونت دانشجویی برای کمک‌های تنگاتنگ آنان و نیز از ریاست دانشگاه برای حمایت همیشگی از دفتر و دانشجویان دانشجویان شاهد و ایثارگر و تشکیل کمیته منتخب ستاد شاهد و ایثارگر به همت و نظر ایشان برای تسریع در کارهای آموزشی دانشجویان تشکر کرد.

 

سخنران بعدی این مراسم، حجت‌الاسلام والمسلمین ابراهیمی‌نژاد (مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه) بود. وی دانشجویان شاهد و ایثارگر را سرمایه‌های بسیار فاخر دانشگاه توصیف و از حضور در این جلسه ابراز خرسندی کرد. سپس ضمن اشاره به مناسبت‌های آغازین سال و ماه رمضان و میلاد کریم اهل بیت علیهم السلام، به یادآوری شرایط روزهای دشوار آغازین انقلاب و جنگ تحمیلی پرداخت و گفت: دشمنان انقلاب نوپای ما، با تمام وجود در برابر آرمان‌های دینی و معنویت‌گرایی ایستادند و هر چه توانستند، کردند. وی خطاب به دانشجویان شاهد و ایثارگر تاکید کرد: عزیزان و پدران شما، از دنیا و کارزار نفس و کانون گرم خانواده، به خاطر خدا و آرمان‌ها گذشتند و رفتند که آرمان‌ها، استقلال و شرف بماند و ما بمانیم، راه را گم نکنیم و از ایستایی و سکون رهایی یابیم.
مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه تصریح کرد: امروز رسالت بسیار سنگین است. این راه نورانی باقیست. امروز وظیفه من و شماست که این راه و این آرمان‌های مقدس قابل دفاع را پیگیری کنیم و لحظه‌ای خستگی و وقفه جایز نیست. وی خطاب به دانشجویان شاهد و ایثارگر تاکید کرد: اگر امروز دیده‌بان مملکت و جهان اسلام- مقام معظم رهبری، که دورها را با قوت رای و حکمتش می‌بیند- می‌فرماید ایجاد بسترهای تولید دانش‌بنیان و اشتغال‌آفرین؛ نیاز امروز و آینده کشور است، توقع ما خادمان شما در دانشگاه این است که شما باید جلودار این مطالبات باشید و خودتان باید نقش خود را در این حرکت بیابید.

 

سخنران بعدی، دکتر متفکر آزاد (عضو هیات رئیسه و عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی) بود که با ابراز خرسندی از حضور در دانشگاه علم و صنعت ایران و در جمع دانشجویان ممتاز و نمونه شاهد و ایثارگر، با اشاره به مظلومیت امام حسن مجتبی (ع) و دوران نفاق پس از امام علی (ع)، در اهمیت روش و سیره آن امام همام سخن گفت و تاکید کرد: اگر کار آن حضرت نبود، نهضت امام حسین علیه‌السلام قابل اجرا نبود.
عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی گفت: بزرگان ما به ما گفتند رژیم پهلوی فاسد و واداده و وابسته بود، انقلاب آمد که ملت ما آزاده باشد و این حرف درستی است. اما این تعریف از انقلاب، تعریفی بود که قبل از گام دوم به آن می‌پرداختیم. در تعریفی که مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب به ما داد، تعریف انقلاب این است که ما در دنیایی که ۳۰۰ سال پس از رنسانس گفته شد اهل عالم، اگر می‌خواهید پیشرفت کنید و به علم و تکنولوژی دست پیدا کنید، با دین نمی‌شود و عبارت‌هایی مثل «دین، افیون توده‌هاست» از دل نگاه ماتریالیستی بیرون آمد و به انسانی که از آسمان منقطع بود گفتیم ای اهل عالم، به شما دروغ گفتند که اگر می‌خواهید پیشرفت کنید، باید خدا را کنار بگذارید، ما ملتی هستیم که می‌خواهیم دیندار باشیم و پیشرفت کنیم. وی در ادامه افزود: البته این حرف هزینه دارد و هزینه‌اش ایستادگی دنیای کمونیستی و سوسیالیستی و کاپیتالیستی در مقابل انقلاب ما بود که قطب توحید را بنا کردیم.
دکتر متفکر آزاد با تاکید بر اینکه دشمنان انقلاب با ماهیت و وجود گفتمان توحیدی مشکل دارند، تصریح کرد: امروز باید در جایی که ایستاده‌ایم، نقش تاریخی خود را ایفا کنیم که دنیا بداند ما با دین و خدا بودیم و پیشرفت کردیم. وی با اشاره به اینکه ایران ۵/۲ درصد علم دنیا را تولید می‌کند در حالی که یک درصد جمعیت جهان را دارد، گفت: اکنون در موقعیت علمی خوبی هستیم و گامی بزرگ برداشته‌ایم و قدم بعدی، اتصال علم به ثروت است.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در خاتمه گفت: به ۲۳۰ هزار شهید دفاع مقدس و انقلاب اسلامی، افتخار می‌کنیم که استقامت کردند تا نهال «قالوا ربنا الله» و پرچم توحید در اهتزاز بماند. وی افزود: بهترین جوان‌های مملکت رفتند تا ما امروز بنشینیم و ببینیم چگونه تمدن اسلامی را بسازیم. در خیلی جزئیات ممکن است متفاوت فکر کنیم اما همه برای اعتلای پرچم توحید انقلاب اسلامی نیاز به هم داریم و این کار را انجام می‌دهیم. شما می‌توانید و دانشگاه علم و صنعت ایران، پیشروی این حرکت، بوده، هست و خواهد بود.

 

دکتر انبیاء (رئییس دانشگاه)، آخرین سخنران این مراسم بود. وی با درود به روح مطهر بنیان‌گذار جمهوری اسلامی، مقام معظم رهبری و ارواح طیبه شهدای جنگ تحمیلی، ۱۱۰ شهید دانشگاه علم و صنعت ایران و ۵ شهید گمنامی که افتخار بهره‌مندی از نورانیت آنان در این دانشگاه را داریم، به مدعوین و بویژه دکتر متفکر آزاد خیرمقدم و خوشامد گفت. وی خطاب به دانشجویان نمونه و ممتاز شاهد و ایثارگر گفت: صرف خدمت‌رسانی ما به دانشجویان شاهد و ایثارگر و خادمی شما کفایت می‌کند چه رسد به اینکه خبر دادند در راستای ماموریت تحصیلی، امتیازات ویژه کسب کردید و ممتاز شدید و من به خودم می‌بالم. وی تاکید کرد: همه افتخارات و سرافرازی همه ما، مدیون و مرهون خانواده‌های معزز و محترم شهدا و ایثارگران هست و این بر کسی پوشیده نیست.
رئیس دانشگاه تصریح کرد: دانشگاه علم و صنعت ایران و همینطور ستاد شاهد و ایثارگر افتخار و آمادگی کامل دارد در مسیر آموزشی، فرهنگی و رفاهی در خدمت دانشجویان باشد، من هم به سبب مسئولیتی که دارم افتخار خود می‌دانم در خدمت دانشجویان شاهد و ایثارگر باشم. وی افزود: باور من این است همه سازمان‌ها و دستگاه‌هایی که بهره‌مند از خدمت به عزیزانی از جنس شما هستند بسیار موفق‌تر هستند و من امیدوارم زودتر مسیر تحصیل را طی کنید و وارد این عرصه اجرا شوید که دست نظام مقدس جمهوری اسلامی با وجود شما قدرتمندتر از پیش شود و موفقیت‌های بیشتری کسب کنیم.
وی تاکید کرد: دانشگاه علم و صنعت ایران بویژه جامعه دانشجویی آن، همیشه پیشرو بوده و میدان دانشجویی در دانشگاه علم و صنعت ایران از جهت فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی‌ای که از طریق دانشجویان انجام می‌شود با همه دانشگاه‌های کشور متفاوت است و نتیجه‌اش این می‌شود که کسانی که در این دانشگاه دانشجو می‌شوند بعد از دانش‌آموختگی در مقایسه با فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌های دیگر، افرادی با مهارت‌های بسیار و شخصیت ورزیده هستند. از این رو درصد حضور دانشگاهیان علم و صنعت ایران در بین افرادی که در اداره کشور حضور دارند، بیش از دیگر دانشگاه‌های کشور است.

 

رئیس دانشگاه در پایان، تشکیل کانون فرهنگی ذیل مجموعه دفتر دانشجویان شاهد و ایثارگر دانشگاه به منظور برنامه‌ریزی، نظارت و اجرای برنامه‌هایی در حوزه آموزش، پژوهش و فرهنگ را پیشنهاد و مطالبه کرد.
اهدای لوح و تقدیر از ۱۲ دانشجوی ممتاز و نمونه شاهد و ایثارگر و توزیع بسته‌های افطاری، پایان‌بخش ششمین آیین تجلیل از دانشجویان نمونه و ممتاز شاهد و ایثارگر دانشگاه بود.

 

اسامی این دانشجویان ممتاز و نمونه شاهد و ایثارگر و منتخبان جشنواره ملی ایثار عبارتند از:
مقطع دکتری
دانشجویان نمونه: محسن نژادشاه بداغی (مهندسی برق) و رضا عالی خانی (مهندسی صنایع)
دانشجویان ممتاز: عطیه اکبرپور گنجه (معماری) و مسعود رضایی (مهندسی مکانیک)
مقطع کارشناسی‌ارشد
دانشجوی نمونه: زهرا جدی مغانلو (مهندسی عمران)
دانشجویان ممتاز: سینا بنی اسدآزاد (مهندسی برق)، هانیه مکارمی نیا (معماری) و مریم زلفی (مهندسی صنایع)
مقطع کارشناسی
دانشجوی نمونه: معصومه گریوانی (معماری)
دانشجوی ممتاز: بهناز جهانگیر (مهندسی صنایع)
منتخبان جشنواره ملی ایثار
مریم ایزدی یزدان‌آبادی (دانشجوی کارشناسی‌ارشد رشته فناوری‌های نوین) و سعیده باقری کته گنبدی (دانشجوی کارشناسی‌ارشد مهندسی عمران)
نشانی مطلب در وبگاه روابط عمومی دانشگاه:
http://idea.iust.ac.ir/find-112.14457.66852.fa.html
برگشت به اصل مطلب