
با حضور مهندس رحیم مشایی
مراسم افتتاحیه چهارمین همایش ملی مهندسی ارزش برگزار شد
مراسم افتتاحیه چهارمین همایش ملی مهندسی ارزش با حضور مهندس اسفندیار رحیم مشایی، مشاور و رئیس دفتر رئیس جمهور، امروز سهشنبه 21 دی ماه در دانشگاه علم وصنعت ایران برگزار شد.
مهندس اسفندیار رحیم مشایی، طی سخنانی با ابراز خرسندی از حضور در دانشگاه علم وصنعت ایران گفت: اولاً قرار گرفتن واژه مهندسی و ارزش در کنار هم ادبیات جدیدی در دنیا و به ویژه ایران به شمار میرود، چرا که ارزش یک مقوله ذهنی و انتزاعی در بسیاری از نقاط جهان تلقی میشود و مهندسی، امر عینی و عملیاتی است که اتکاء بر ریاضیات دارد و ناظر بر محاسبات است.
وی با اشاره به وجود ذخیرههای عظیم معارف ملت ما در بخشهای فکری و فرهنگی و دینی، به طرح این سوال پرداخت که چگونه میتوان از این اقیانوس عظیم، در جریان زندگی بهرهبرد و در ادامه افزود: این که ما پشتوانه بزرگی از معادن داشته باشیم، شرط لازم است اما کافی نیست. مهم این است که بدانیم چگونه میتوان در صحنه عمل، خون سالم در شریان جامعه جاری کرد.
رئیس دفتر رئیس جمهوری سپس به تبیین تفاوتهای نگاه غرب و شرق به انسان و نحوه ارزش گذاری مکاتب گوناگون پرداخت و افزود: هم در شرق و هم در غرب، دو نگاه متفاوت وجود دارد که دو نتیجه متفاوت را به بار میآورد. غرب در یک نگاه، انسان را محور عالم میداند چون از آسمان بریده است و انسان است که اصالت دارد و این یعنی اومانیزم. اما اشکالی که ما به این نگاه داریم این است که در تعریفی که آنها از انسان ارائه میدهند، حقیقت انسان مورد غفلت است به این معنی که ما بالاتر از اومانیزم برای انسان اهمیت قائلیم و معتقدیم همه عالم برای انسان خلق شده است.
مشاور ارشد رئیس جمهور در بخش دیگر سخنان خود تصریح کرد: اگر در ارزیابی کارنامهای و در صحنه عمل و اجرا نمره جامعه ما بسیار پایین است و علیرغم وجود ذخیرههای عظیم دینی و فکری، جامعهای منقطع هستیم پس باید در این زمینه مهندسی ارزش شود.
وی تاکید کرد: ما اساساً ارزش را در زمین ذهن، ارزیابی میکنیم و در صحنه عمل به دنبال آن نیستیم و راه حل، در بازگشت یا ورود ما به مهندسی ارزش است و اول مهندسی ارزش باید روی تبلیغ دین کار کند.
مهندس رحیم مشایی در خاتمه تصریح کرد: دولت موظف است در همه ابعاد فرهنگ، اجتماع، اقتصاد، سیاست، هنر، دین، سلامت و ... مهندسی ارزش کند و روشهای برتر را بر غیر برتر چیره سازد و قبح اقدامات غیرضروری را آشکار نماید.
در بخش دیگری از مراسم افتتاحییه این همایش یک روزه، دکتر جبلعاملی، رئیس دانشگاه، به مهمانان خیر مقدم گفت و با اشاره به موفقیتهای عظیم مهندسی ارزش در طول یک دهه فعالیت آن در کشور گفت: در سالهای آغاز برنامه چهارم توسعه، آمارهای نگران کنندهای از پروژههای عمرانی کشور داشتیم و گمان میرفت طولانی شدن مدت اجرای پروژهها، صرفا به دلیل کمبود اعتبارات است در حالی که با مهندسی ارزش دیدیم عمدهترین دلیل، ضعف مدیریت پروژههای عمرانی بوده است و در دولت اخیر دیدیم که زمان اجرا با استفاده از مهندسی ارزش، حداقل به زمان طراحی پروژهها تقلیل یافت و آنچه امروز مطرح میشود این است که آیا پروژهها در جهت اهداف خویش پیش میرود یا نه.
دکتر جبل عاملی افزود: در سال 88 حدود 30 هزار میلیارد تومان در طرحهای عمرانی در بخش اعتبارات تملکهای دارایی سرمایهای قرار دادیم که اگر بسترهای قانونی فراهم میشد تا پروژهها حتماً از مسیر مهندسی ارزش بگذرند، 3 هزار میلیارد تومان صرفهجویی میداشتیم. وی گفت: در برنامه سوم و چهارم توسعه، الزامات قانونی فراهم شد ولی آییننامههای اجرایی به نحو مطلوب در دستور کار سازمانها قرار نگرفت.
دکتر جبلعاملی تاکید کرد: همواره استدعای ما از مسئولان تصمیمساز کلان کشور این بوده که بسترهای قانونی لازم را برای تحقق اجرای مهندسی ارزش حداقل در پروژههای عمرانی کشور فراهم کنند و امیدواریم با مواد بسیار خوب برنامه پنجم آییننامهها و بسترهای قانونی لازم برای کار در این حوزه ایجاد شوند.
لازم به ذکر است چهارمین همایش ملی مهندسی ارزش توسط انجمن مهندسی ارزش ایران و دانشگاه علم وصنعت ایران برگزار میشود و طی آن 8 مقاله به صورت شفاهی، 14 مقاله پوستری و 11 مقاله به صورت درج در لوح فشرده در محورهای تخصصی نظیر مهندسی ارزش و صرفه جویی ملی، مهندسی ارزش در بهبود بهرهوری ملی، نقش مهندسی ارزش در توسعه کارآفرینی،مهندس ارزش و مدیریت کیفیت، کاربرد استانداردها در توسعه مهندسی ارزش ارائه خواهد شد.
آلبوم تصاویر