گروه پژوهشی

 - گروه پژوهشی " شبیه سازی فرایندهای غشایی "AWT IMAGE

  مدیر : آقای دکتر محمدی

  همکاران : آقایان ; دکتر کثیری ، دکتر اشرفی زاده ، دکتر هاشم آبادی ، دکتر پاک و دکتر مقبلی

  مرکز تحقیقاتی " شبیه سازی فرایندهای غشایی " در سال 1377 با هدف دستیابی به دانش فنی این فرایندها و پاسخ گویی به نیاز صنایع داخلی ، با توجه به استقبال گسترده ی آن ها از واحدهای غشایی ، در دانشکده ی مهندسی شیمی دانشگاه علم و صنعت ایران راه اندازی شد و هر ساله تعدادی از دانشجویان کارشناسی ارشد و دکترا در گرایش " فرایندهای جداسازی " در آن تحصیل می کنند . اخیرا نظر به استقبال دانشجویان کارشناسی ، امکان فعالیت آنان نیز در این مرکز فراهم شده است .

  پیش بینی می شود ، کشورهای منطقه به خصوص ، کشورهای عربی که دارای منابع عظیم نفت و گاز هستند و از کمبود آب رنج می برند ، در آینده ی نزدیک جهت تهیه ی آب شیرین ، جلوگیری از سوختن گازهای همراه با نفت ، شیرین سازی گاز طبیعی ، تبدیل گاز طبیعی به مایعات نفتی و جداسازی آب از حلال های آلی ، از تکنولوژی غشا ء به طور گسترده استفاده کنند و جمهوری اسلامی ایران می تواند با ایجاد یک مرکز ملی تحقیقات غشایی ، نقش راهبردی در منطقه داشته باشد ، همچنین فرایندهای غشایی در صنایع مختلف دیگر مانند ; صنایع نیروگاهی ، صنایع غذایی ، صنایع بیوتکنولوژی و ..........

  نیز می تواند به کار گرفته شود . پیش بینی می شود در سال های آینده در کلیه ی صنایع از فرایندهای غشایی استفاده شود . بر اساس نتایج مطالعات انجام شده در مراکز معتبر تحقیقاتی ، فناوری فرایندهای غشایی می تواند دورنمای بسیار روشنی داشته باشد .

  در حال حاضر این مرکز ، توانایی انجام پروژه های تحقیقاتی و صنعتی در زمینه های گوناگون فرایندهای غشایی را دارا می باشد و امید می رود با حمایت دانشگاه و تجهیز بیشتر، امکان سرویس دهی گسترده تر در زمینه های مختلف آموزشی و صنعتی فراهم گردد .

  در نتیجه ی فعالیت های آموزشی ، پژوهشی و صنعتی انجام شده در سال های گذشته و دستاوردهای درخشان مرکز ، در اردیبهشت ماه سال 1385 از طرف " شورای گسترش آموزش عالی " مجوز موافقت اصولی برای تاسیس گروه ، صادر شد .


دفعات مشاهده: 24899 بار   |   دفعات چاپ: 2486 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 148 بار   |   0 نظر