دانشگاه علم و صنعت ایران و شرکت توانیر، تفاهمنامه همکاری منعقد کردند
صبح روز سهشنبه سوم اسفندماه مدیر عامل شرکت توانیر و معاونان وی با هدف گسترش و تعمیق روابط علمی و استفاده از دانش دانشگاهیان در رفع نیازهای صنعت برق کشور، با دانشگاه علم و صنعت ایران تفاهمنامه همکاری امضا کردند.
در این جلسه که با حضور دکتر جبلعاملی، رئیس دانشگاه، دکتر بازیار، معاون پژوهش و فناوری، روسای دانشکدههای مهندسی برق، مواد و متالورژی، مهندسی مکانیک و دکتر جدید، مدیر قطب علمی اتوماسیون و بهرهبرداری سیستمهای قدرت دانشگاه، برگزار شد تفاهمنامه همکاری توسط رئیس دانشگاه علم و صنعت ایران و مدیرعامل شرکت توانیر به امضاء رسید.
در ابتدای این جلسه دکتر بازیار، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه، با اشاره به سابقه همکاری دانشگاه علم وصنعت و شرکت توانیر، هدف از این جلسه را بررسی راههای همکاری جدیتر فیمابین و شناسایی توانمندیهای دانشگاه در حوزههای تحقیقاتی و پژوهشی مورد نیاز صنعت برق معرفی کرد.
پس از آن دکتر جبلعاملی، رئیس دانشگاه، به معرفی اجمالی توانمندیهای دانشگاه در حوزههای مرتبط با صنعت برق پرداخت. وی دانشگاه علم وصنعت ایران را در زمینه ارتباط با صنعت بسیار فعال توصیف کرد و گفت: این جلسه را بسیار کاری و کارشناسی میدانم و از آنجا که تقاضا هم از سوی مجموعه توانیر بوده است امیدوارم به توافق خوبی دست یابیم.
رییس دانشگاه افزود: برای انجام همکاریهای پژوهشی و تحقیقاتی با شرکت برق، توانمندی این دانشگاه، محدود به قطب علمی اتوماسیون و دانشکده مهندسی برق نیست و زمینههای تحقیقاتی در دانشکدههای دیگر این دانشگاه وجود دارد که نیاز به کنکاش دارد.
مهندس همایون حائری، مدیر عامل شرکت توانیر، نیز در این جلسه با اشاره به خودکفایی صنعت برق کشور در تولید، توزیع و انتقال برق و احراز رده شانزدهم دنیا در ظرفیت برق، تاکید کرد: اکنون به نقطه اشباعی از توانمندیهای شرکت برق رسیدهایم که بدون کمک دانشگاه نمیتوانیم گام دیگری برداریم و امروز این موضوع کاملاً ملموس شده است. وی افزود: از دانشگاهیان کمک میخواهیم که حرکت جدیدی آغاز کنیم و پروژههای خود را به سمتی ببریم که بتوانیم مرتفع کننده نیازهای صنعت برق به ویژه در تکنولوژیهای برتر این صنعت باشیم.
مهندس گنجی، معاون نیروی انسانی و تحقیقات شرکت توانیر، نیز بر لزوم واقعی شدن ارتباط صنعت و دانشگاه تاکید کرد و گفت: ا توجه به پیشگامی دانشگاه علم و صنعت ایران در ارتباط با صنعت، امیدواریم پروژههای ملی متعددی از این جلسه و تفاهم نامه تعریف شود.وی از تحریمهای جهانی علیه ایران به عنوان فرصتهای مغتنمی برای خودکفایی و بالندگی نام برد و گفت: باید اهتمام جدی صورت گیرد تا پروژهها و ارتباط با صنعت، مقطعی نباشد.
دکتر جبلعاملی نیز با تایید این نظریه، گفت: کار مقطعی، قابل ارزیابی نیست و باید محور تحقیقاتی تعریف شدهای باشد که نتایج آن قابلیت ارزیابی داشته باشد.
در این جلسه و از سوی شرکت توانیر، تشکیل کمیته مشترک برای استخراج محورهای مهم همکاری دانشگاه علم وصنعت ایران و صنعت برق پیشنهاد شد. همچنین موضوعات بررسی راههای کاهش تلفات و استفاده از انرژیهای نو، ساخت خودروی هیبرید، استفاده از خدمات مشاوره مهندسی دانشگاه در پروژههای تعریف شده توانیر، دعوت از دانشجویان برای افزایش بازدید از نیروگاهها و خطوط انتقال برق، پیگیری برگزاری دوره سوم کارشناسی ارشد حفاظت، تجهیز آزمایشگاههای ماشین و مدار دانشکده مهندسی برق و توجه بیشتر به تربیت دانشجویان کارشناسی برق و زمینههای مشترک موجود برای همکاری مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
پس از آن مهندس حائری و همراهان با حضور در دانشکده مهندسی برق، ضمن بازدید از آزمایشگاهها و قطب علمی دانشکده، از نزدیک با توانمندیها و امکانات این دانشگاه در حوزههای مورد نیاز صنعت برق آشنا شدند.