[صفحه اصلی ]    
بخش‌های اصلی
ساختار سازمانی::
اخبار و تحلیل‌ها::
رسانه::
نشریه نبأ::
مراسمات وبرنامه ها::
آلبوم تصاویر::
بیانیه::
::
سخن هفته

امام علی علیه السلام
هَلَکَ خُزّانُ الأموالِ و هُم أحیاءٌ ، و العُلَماءُ باقونَ ما بَقِیَ الدَّهرُ ، أعیانُهُم مَفقودَهٌ ، و أمثالُهُم فِی القُلوبِ مَوجودَهٌ .
مال اندوزان، با آن که زنده اند، مُرده اند و اهل علم، تا دنیا هست زنده اند. پیکرهایشان از میان می رود، امّا یادشان در دلها هست.
نهج البلاغه : الحکمه ١٤٧



 

..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
پیوندها
..
:: بیانیه بسیج اساتید ::
 | تاریخ ارسال: 1403/2/23 | 

بیانیه بسیج اساتید پیرامون مطالبات جامعه دانشگاهی با توجه به آغاز دوره مدیریتی جدید در دانشگاه
(نسخه pdf بیانیه)

«فَذَکِّرْ  انْ نَفَعَتِ الذِّکْری‌» - سوره اعلی- آیه ۹
در هفته‌های گذشته شاهد تغییر در جایگاه ریاست دانشگاه علم‌وصنعت ایران بودیم که طی آن آقای دکتر داود یونسیان استاد محترم دانشکده راه‌آهن و معاون سابق پژوهشی دانشگاه به عنوان سرپرست دانشگاه منصوب شدند. لذا ضمن عرض خداقوت و تقدیر از زحمات و تلاش‌های جناب آقای دکتر منصور انبیاء، انتصاب آقای دکتر یونسیان را تبریک عرض نموده و توفیق ایشان را در رشد و تعالی دانشگاه از خداوند منان آرزومندیم. طبق ادوار گذشته، در راستای ایفای رسالت بسیج اساتید به عنوان حلقه‌ای میانی که وظیفه کمک به پیشرفت دانشگاه و همیاری با مسئولین دانشگاه در قالب تسهیل و توسعه مشارکت اعضای هیأت علمی، نقد، ارائه راه‌حل و مطالبه‌گری در مجموعه دانشگاه را عهده دار است، نکات زیر به عنوان کلیدی‌ترین مسائلی که به نظر می‌رسد بایست در دوره مدیریتی جدید مورد توجه و مبنای عمل قرار گیرند، بیان می‌گردد:
۱-     قطعا مهم‌ترین اصل در شئون راهبری درست دانشگاه در مسیر رشد و بالندگی آن، حفظ استقلال رأی در تصمیم‌گیری است. استقلال رأی، قانون مداری، و عدم توصیه‌پذیری در تصمیمات مدیریتی، دانشگاه را از ورطه همسو شدن با منافع و امیال اشخاص و ارکان ذی‌نفوذ مصون نگه داشته و ظرفیت‌های آن را در مسیر اعتلای جمعی و ایفای رسالت ذاتی دانشگاه به عنوان کانون تحول جامعه همراه می‌نماید. لذا از سرپرست محترم دانشگاه انتظار می‌رود در تصمیم‌گیری‌های مدیریتی صرفاً رضایت حق‌تعالی و منافع و مصالح دانشگاه را مبنا قرار داده و از دخیل کردن هر مؤلفه تأثیر گذار دیگری احراز نمایند. قطعا بدنه اساتید نیز با تصمیمات درستی که در راستای اعتلای دانشگاه باشد، همراهی کامل را خواهند داشت.
۲-     متاسفانه مشارکت‌پذیری و توسعه سرمایه اجتماعی دانشگاه در سال‌های اخیر روند مناسبی نداشته است و به دلایل مختلف از جمله موارد مندرج در بند ۱، اعضای هیأت علمی از نوع نقش‌آفرینی و مشارکت در فرآیند تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری در دانشگاه احساس رضایت نداشته‌اند. لذا از سرپرست محترم دانشگاه این انتظار را داریم که ضمن ریشه‌یابی علل این موضوع، اهتمام کامل خویش را برای رفع این نقیصه راهبردی و دمیدن در روحیه مشارکت اساتید به‌کار بسته و تعمیق روحیه مشارکت جویی در همه سطوح مدیریتی را جزو اولویت‌های اصلی خویش قرار دهند و از هر نوع تصمیم و عملی که بر عمق این نقیصه راهبردی بیفزاید، پرهیز نمایند. قطعا بسیج اساتید در راستای رسالت بنیادی خود، به طور ویژه آماده همکاری برای تحقق ابتکارات مجموعه مدیریت دانشگاه برای افزایش مشارکت اساتید و دانشگاهیان در حل مسائل دانشگاه می‌باشد.
۳-     از مهم‌ترین ارکان اعتمادساز در بدنه دانشگاه که زمینه بسط مشارکت اساتید را نیز فراهم خواهد ساخت، شفافیت در فرآیندهای تصمیم‌گیری و مدیریت است. الزام ارکان مختلف مدیریتی دانشگاه به ارائه گزارش‌های دقیق از تصمیمات، اعم از تصمیمات اتخاذ شده در سطح هیأت امنای دانشگاه تا تصمیمات راهبردی در سطوح مدیریت ارشد و میانی، بیان چرایی و چگونگی تصمیات اتخاذ شده و گشاده‌رویی در اخذ بازخورد از جامعه دانشگاهی زمینه بالندگی جمعی دانشگاه و بهره­برداری بیشتر از ظرفیت خرد جمعی را فراهم خواهد نمود. علاوه بر این، شفافیت در جریان‌های مالی و تخصیص منابع و ظرفیت‌های دانشگاه، علاوه بر ایجاد حس اعتماد عمومی، زمینه تخلف‌های احتمالی را از بین خواهد برد.
۴-     یکی از مهم‌ترین چالش‌های دانشگاه که تبدیل به یک عارضه سنتی شده است، ضعف در شکل‌دهی و اجرای الگویی عادلانه برای تخصیص منابع، اعم از منابع فیزیکی، مالی و یا سایر فرصت‌های در اختیار بین اعضای هیأت علمی است. یکی از مصادیق این ناعدالتی را می‌توان فضاهای بزرگ آزمایشگاهی در اختیار برخی از اساتید دانشگاه دانست که حتی در موارد متعددی استفاده مؤثر از این فضاها نشده و در مقابل، اساتید دیگری به دنبال کوچک‌ترین فضا یا فرصت برای انجام امور جاری خویش هستند. لذا این انتظار وجود دارد که شکل‌دهی و اجرای یک الگوی عادلانه که امکان دسترسی اعضای مختلف هیأت علمی به منابع را حسب نیازمندی‌های واقعی ایشان فراهم آورد، جزو اولویت‌های اصلی سرپرست محترم دانشگاه باشد.
۵-     به گواه ارزیابی‌های مختلف و متعدد، متأسفانه دانشگاه علم و صنعت ایران در زمینه توسعه واحدهای فناور و بسترهای کارآفرینی دچار یک عقب‌ماندگی معنادار نسبت به دانشگاه‌های هم‌تراز شده است. لذا جبران این عقب‌افتادگی و ربودن گوی سبقت در این حوزه در پاسخ به ندای رهبر فرزانه انقلاب در زمینه رفع نیازهای فناورانه ملی، نیازمند جهد و عزمی بزرگ است. امید وافر داریم با توجه به صبغه پیشین سرپرست محترم دانشگاه در حوزه پژوهش و فناوری، تصمیات لازم جهت اصلاحات ساختاری و بازطراحی سازوکارها و فرآیندهای مربوطه جهت ایجاد یک رشد معنادار در حوزه توسعه فناوری و کارآفرینی در دانشگاه علم‌وصنعت ایران اتخاذ گردد.
۶-     دمیدن در روحیه نشاط، امید و خودباوری بین اساتید و دانشجویان دانشگاه جدی‌ترین اولویت فرهنگی دانشگاه در مقطع کنونی است. تحقق این امر جز با حمایت قاطبه بدنه مدیریتی دانشگاه از این اولویت در قالب تخصیص منابع و بودجه، بازبینی الگوهای ارتقاء مبتنی بر موازین شاگردپروری و ارتباط اساتید با دانشجویان و ایجاد زمینه‌های عینی از نقش‌آفرینی اجتماعی و حرفه‌ای اساتید و دانشجویان مقدور نخواهد بود.
۷-     روندهای اقتصادی چندسال اخیر منجر به بروز مشکلات معیشتی جدی برای اعضای هیأت علمی و کارکنان دانشگاه شده است. لذا ضمن وقوف به همه تنگناهای اقتصادی و اعتباری حاکم بر دانشگاه، امید داریم با اتخاذ شیوه‌های مدیریتی درست، پرهیز از هزینه‌های غیراولویت‌دار و تلاش برای مولدسازی منابع در اختیار، از فشارهای معیشتی اعضای هیأت علمی و کارکنان دانشگاه با تمرکز بر حل مشکلات کلیدی مانند مسکن در دوره مدیریتی جدید کاسته شود.
۸-     ضرورت دارد در کنار فعالیت­های علمی و پژوهشی، مسائل فرهنگی و اجتماعی دانشگاه با اهتمام و عنایت بیش از پیش مدیران و با هماهنگی نهادها و تشکل­های فرهنگی، پیگیری مجدانه شود تا از جایگاه و سابقه رفیع انقلابی دانشگاه علم و صنعت ایران حفاظت و صیانت گردد. 
در پایان مجددا تأکید می‌کنیم اساتید بسیجی دانشگاه حمایت، همراهی و کمک به تحقق برنامه‌های مجموعه مدیریتی دانشگاه در مسیر اولویت‌های قید شده و پیشبرد اهداف دانشگاه را وظیفه خود دانسته و انشاالله در ایفای این وظیفه کوتاهی نخواهند نمود. همچنین حسب رسالت‌های این تشکل، کمک، تسهیل، پایش، نقد، ارائه راه‌حل و مطالبه‌گری در حوزه‌های ارائه شده دستورکار جدی این مجموعه برای کمک به توفیق راهبردی دانشگاه علم‌وصنعت ایران در مسیر اعتلای آن به سمت آرمان‌های بزرگ ترسیم شده توسط رهبر معظم انقلاب خواهد بود.
و من ا... التوفیق                 
بسیج اساتید دانشگاه علم‌وصنعت ایران
(نسخه pdf بیانیه​)              
 
دفعات مشاهده: 974 بار   |   دفعات چاپ: 236 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر

CAPTCHA
   
سایر مطالب این بخش سایر مطالب این بخش نسخه قابل چاپ نسخه قابل چاپ ارسال به دوستان ارسال به دوستان

کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به دانشگاه علم و صنعت ایران می باشد . نقل هرگونه مطلب با ذکر منبع بلامانع می باشد .
Persian site map - English site map - Created in 0.15 seconds with 47 queries by YEKTAWEB 4665