[صفحه اصلی ]   [ English ]  
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
درباره دانشگاه::
درباره روابط عمومی::
معرفی افراد::
فرآیندهای کاری::
بروشور و کاتالوگ ها::
اخبار دانشگاه::
افتخارات دانشگاه::
دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی::
تسهیلات پایگاه::
اخبار ویژه ورودی های 1403::
آرشیو ماهنامه خبری وزارت علوم::
آرشیو گزارش های تصویری::
تور مجازی::
::
آرشیو نشریه پیام

AWT IMAGE

AWT IMAGE
نشریه پیام شماره 90
نشریه پیام شماره89
نشریه پیام شماره ۸۸
نشریه پیام- شماره 87
نشریه پیام شماره 86

نشریه پیام شماره 85
نشریه پیام شماره 84

نشریه پیام شماره 83

نشریه پیام شماره 82

نشریه پیام شماره 81

نشریه پیام شماره 80

آرشیو نشریه پیام

..
آرشیو خبرنامه الکترونیک دانشگاه

AWT IMAGE

خبرنامه شماره ۴۰۲

خبرنامه شماره ۴۰۱

خبرنامه شماره ۴۰۰

خبرنامه شماره ۳۹۹

خبرنامه شماره ۳۹۸

خبرنامه شماره ۳۹۷

خبرنامه شماره ۳۹۶

خبرنامه شماره ۳۹۵

خبرنامه شماره ۳۹۴

خبرنامه شماره ۳۹۳

خبرنامه شماره ۳۹۲

خبرنامه شماره ۳۹۱

خبرنامه شماره ۳۹۰

آرشیو خبرنامه الکترونیک

..
آرشیو خبرنامه آموزش عالی
..
حدیث از حضرت علی(ع)
مَن جاءَتهُ مَنِیَّتُهُ وهُوَ یَطلُبُ العِلمَ فبَینَهُ وبَینَ الأنبیاءِ دَرَجَهٌ؛

هر کس در حال طلب دانش مرگش فرا رسد ، میان او و پیامبران تنها یک درجه تفاوت باشد .
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: با حضور معاون رئیس جمهور؛ مرکز پژوهش، فناوری و نوآوری شبکه‌های ارتباطات کوانتومی دانشگاه علم و صنعت ایران افتتاح شد ::
 | تاریخ ارسال: 1403/2/10 | 
با حضور معاون رئیس جمهور؛ مرکز پژوهش، فناوری و نوآوری شبکه‌های ارتباطات کوانتومی دانشگاه علم و صنعت ایران افتتاح شد



مرکز پژوهش، فناوری و نوآوری شبکه‌های ارتباطات کوانتومی دانشگاه علم و صنعت ایران، روز دوشنبه ۱۰ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳، با حضور دکتر دهقانی فیروزآبادی (معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس جمهور) افتتاح شد.
دکتر دهقانی فیروزآبادی و هیات همراه، ابتدا در مراسم افتتاح مرکز پژوهش، فناوری و نوآوری شبکه‌های ارتباطات کوانتومی دانشگاه شرکت نموده و از قسمت‌های مختلف این مرکز، بازدید کردند. سپس در نشستی که با حضور هیات رئیسه دانشگاه و تعدادی از مسئولین کشوری و برخی از اعضای هیات علمی دانشگاه، در محل جلسات ساختمان ریاست برگزار شد، شرکت کردند.
 

 
در این نشست، ابتدا دکتر یونسیان (سرپرست دانشگاه)، به مهمانان حاضر در جلسه خوشامد گفت. دکتر یونسیان از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری و موسسه تحقیقاتی آموزشی صنایع دفاعی به سبب حمایتشان از مرکز پژوهش، فناوری و نوآوری شبکه‌های ارتباطات کوانتومی دانشگاه تقدیر کرد. وی برنامه محوری مدیریتی خود را «توسعه همه جانبه، متوازن و هوشمند دانشگاه در راستای نیل به مقام سربازی امام زمان (عج)» اعلام و افزود: نقش معاونت علمی ریاست جمهوری در تحقق این شعار می‌تواند بسیار مهم باشد.
سرپرست دانشگاه در ادامه به تبیین برنامه‌های آتی دانشگاه پرداخت و به ایجاد آزمایشگاه ملی زیست‌فناوری، ایجاد دانشکده یا مرکز تحقیقات در حوزه دریا و ایجاد مرکز مشترک بین دانشگاه علم و صنعت ایران و یکی از دانشگاه‌های پزشکی معتبر کشور اشاره کرد. وی افزود: در حوزه اقلیم نیز دانشگاه ما بسیار پیشتاز است و پروپوزال آزمایشگاه ملی اقلیم را آماده کرده ایم.
سرپرست دانشگاه با بیان اینکه در هفته آینده، با حضور ۳۰ نفر از اساتید دانشگاه، جلسه اعطای رسمی گرنت برگزار خواهد شد، از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برای حمایت از این برنامه‌ها دعوت به عمل آورد.
 
دکتر یونسیان تاکید کرد: معتقدیم باید در این دوره مدیریتی، چند اثر خیلی خوب به جا گذاریم و جریان‌سازی کنیم. پتانسیل این کار در دانشگاه هست و نیازمند حمایت معاونت علمی هستیم. وی افزود: دانشگاه علم و صنعت ایران دانشگاه آبادی است و ان‌شاءالله با کمک هم آبادترش خواهیم کرد.
سپس دکتر واحدی، مدیر مرکز پژوهش، فناوری و نوآوری شبکه‌های ارتباطات کوانتومی، در خصوص فعالیت‌های این مرکز توضیحاتی ارایه کرد. وی توضیح داد در راه‌اندازی مرکز پژوهش، فناوری و نوآوری شبکه‌های ارتباطات کوانتومی دانشگاه، از حمایت ستاد توسعه فناوری‌های اپتیک و کوانتوم بهره‌مند بوده‌اند و ابراز امیدواری کرد این مرکز بتواند نیازهای مختلفی که فناوری کوانتوم می‌تواند آنها را پوشش دهد، مرتفع نماید. وی با بیان اینکه کوانتوم اکنون از حوزه دانشی گذشته و وارد بازار شده است، به تبیین تهدیدات و فرصت‌های این حوزه پرداخت.
دکتر واحدی گفت: آنچه قبلاً در دانشگاه علم و صنعت انجام شده است پروژه‌هایی در حوزه ارتباطات کوانتومی با مجموعه های مختلف بوده است که یکی از نتایج آن، اولین آشکارساز تک فوتونی در محدوده مادون قرمز بود که در سامانه های مخابراتی و حسگری کاربرد دارد و پس از آن با حمایت‌های معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، مرکز نوآوری به صورت یک کار بین رشته‌ای و بین دانشگاهی شکل داده شد و امروز به صورت رسمی افتتاح شد.
مدیر مرکز پژوهش، فناوری و نوآوری شبکه‌های ارتباطات کوانتومی دانشگاه سپس به توضیح پروژه‌های جاری این مرکز پرداخت. به گفته وی پروژه توزیع کلید کوانتومی مستقل دستگاه اندازه‌گیری و ساخت کیت آموزشی اپتیک کوانتومی، دو پروژه‌ای است که در این مرکز در حال اجراست.
دکتر واحدی اهداف مرکز پژوهش، فناوری و نوآوری شبکه‌های ارتباطات کوانتومی را تامین فناوری مورد نیاز، تربیت تربیت نیروی انسانی مورد نیاز و انجام پژوهش‌ با رویکرد توسعه شبکه اعلام کرد و گفت به دنبال آن هستیم که اولین پروژه شبکه کوانتومی کشور را در همین آزمایشگاه به صورت پایلوت انجام داده و سپس توسعه دهیم.
.

 

در ادامه، دکتر قربانی (از موسسه آموزشی و تحقیقاتی صنایع دفاعی)، با تبریک راه‌اندازی مرکز پژوهش، فناوری و نوآوری شبکه‌های ارتباطات کوانتومی سخنرانی کرد. وی گفت: یکی از رویکردهای اصلی مجموعه دفاعی ستاد کل، توسعه فناوری‌های راهبردی است و توسعه این فناوری‌ها هم نیازمند سرمایه منابع مالی و انسانی و زیرساخت جدی است. به نظر می‌رسد جز با هم‌افزایی منابع و زیرساخت‌های ملی، شاید نتوان برای توسعه این فناوری‌ها کار جدی انجام داد.
 

دکتر قربانی با اعلام آمادگی مجموعه دفاعی برای حمایت و تقویت مراکز مشترک اعلام کرد آماده هستیم با توافقات با دانشگاه‌ها و مجموعه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، مراکز مشترک فناوری و نوآوری را توسعه دهیم و حمایت کنیم. وی در خاتمه گفت: با توجه به اینکه دانشگاه علم و صنعت ایران پیشانی مجموعه دانشگاه‌های کشور و پیشتاز است، امیدواریم بتوانیم در چند مرکز دیگر با همراهی و محوریت مجموعه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری شاهد ایجاد مراکز مشترک در آن باشیم.
در ادامه این مراسم، دکتر فیروزآبادی (معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس جمهور) سخنرانی کرد. وی در خصوص اهمیت موضوع فناوری‌های کوانتوم با اشاره به شکل‌گیری ستاد فناوری‌های کوانتوم در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: اکنون بزرگترین نیاز ما در حوزه کوانتوم، داشتن بچه‌هایی است که وارد این جریان شوند همانگونه که در حوزه نانو، حدود ۱۵ سال پیش جریان بسیار خوبی راه افتاد.
دکتر دهقانی فیروزآبادی گفت: بسیاری از اساتید دانشگاه تغییر جهت داده و بسیاری از محققان، تغییر زمینه داده‌اند و در حوزه کوانتوم کار کردند تا اینکه مرکز تحقیقات نوآوری ساینت از دانشکده بیرون آمد و وارد فضای عمومی خدمت شد که اتفاق بسیار خوبی است. وی تصریح کرد: قطعاً اولین وظیفه ستاد توسعه فناوری کوانتوم، ترویج است که ما لااقل سالانه ۱۰۰۰ یا ۲۰۰۰ نفر داشته باشیم که حداقل در تحصیلات تکمیلی برای آموزش و تحقیق در حوزه کوانتوم جذب شوند لذا ماموریت و مسئولیت پرورش نیروی انسانی برای ما از اهم مسائل است که امیدوارم این مرکز نوآوری هم بتواند نقشی در آن ایفا کند.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس جمهور از حمایت از ۱۰ دانشجوی پسادکتری برای جذب و پذیرش در مرکز نوآوری و فناوری کوانتوم برای حمایت از این مرکز خبر داد.
دکتر دهقانی در بخش دیگر سخنان خود گفت معتقدم هژمونی عملیات وعده صادق، دو بال داشت؛ یکی اینکه دنیا فهمید ایران فناوری بومی در این حد را دارد که از تعابیر جدی العلم سلطان است و نکته دوم اینکه کشوری که این فناوری بومی را دارد، تدبیر و شجاعت استفاده از این فناوری را نیز دارد. وی تصریح کرد: این دو بال با هم، حقیقتاً برای هر دشمنی ترسناک و برای هر دوستی امیدوار کننده است و افزود: پس از دو هفته اخیر، حتی تعاملات علمی ما با دنیا و ملت‌های آزادی‌طلب تغییر کرده است و من گزارش‌های جذابی از اساتید ایرانی دانشگاه‌های خارجی دارم که به برکت همین علم و فناوری، احترام ویژه‌ای را دریافت کرده‌اند و همه این‌ها به برکت همین علم و فناوری است که ریشه‌اش در دانشگاه‌هاست.
دکتر دهقانی فیروزآبادی در بخش دیگر سخنان خود با اشاره به سالروز بزرگداشت مقام استاد، از مغفول ماندن موضوع شاگردپروری و انسان‌سازی در دانشگاه‌ها گله کرد و گفت: در سال‌های اخیر به درآمدزایی دانشگاه‌ها، ارتباط با صنعت و تولید ثروت از علم، تاکید بسیاری داشته‌ایم و جریان خوبی هم درست شد اما مطلبی که مقداری دارد کمرنگ می‌شود این است که دانشگاه، قبل از آنکه کارخانه تولید فناوری و رفع نیاز صنعت و تولید ثروت باشدف کارخانه انسان‌سازی است و مسئولیت شاگردپروری، ماموریت بسیار مهمی است. وی از برگزاری جایزه شیخ مفید و تقدیر از ۱۱۰ استاد برتر شاگردپرور دانشگاه‌های برتر کشور و اعطای جایزه گرنت یک میلیارد تومانی در یک سال برای آنها خبر داد. وی در پایان ابراز امیدواری کرد دانشگاه علم و صنعت ایران که یک دانشگاه حقیقتا تراز در همه زمینه‌هاست، در زمینه شاگردپروری نیز دستاورد خوبی داشته باشد و در چند سال آینده، میوه درختانی را برداشت کند که امروز بذر آن را در دانشگاه می‌کارد.
گفتنی است مرکز پژوهش، فناوری و نوآوری شبکه‌های کوانتومی دانشگاه علم و صنعت ایران (سای‌نت) که با حضور دکتر دهقانی فیروز آبادی و جمعی از مسئولین دفاعی و وزارت ارتباطات کشور افتتاح شد، با هدف انجام پروژه‌های پژوهشی در حوزه رمزنگاری و توزیع کلید کوانتومی، امن‌سازی ارتباطات، شبکه‌سازی سامانه‌های کوانتومی و نیز حمایت از گروه‌ها و شرکت‌های فعال در حوزه شبکه‌ها و ارتباطات کوانتومی ایجاد شده است. همچنین این مرکز آماده دریافت و بررسی طرح‌ها و پروژه‌های صاحبان ایده در این حوزه از فناوری و حمایت از آنان می باشد.
علاقه‌مندان برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانند به تارنمای مرکز «سای‌نت» به آدرس www.PSI-Net.ir  مراجعه نمایند.
دفعات مشاهده: 1602 بار   |   دفعات چاپ: 222 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر

CAPTCHA
   
سایر مطالب این بخش سایر مطالب این بخش نسخه قابل چاپ نسخه قابل چاپ ارسال به دوستان ارسال به دوستان

کلیه حقوق مادی ومعنوی این سایت متعلق به دانشگاه علم وصنعت ایران میباشد .هرگونه برداشت با ذکر منبع ، بلامانع است.

Persian site map - English site map - Created in 0.13 seconds with 48 queries by YEKTAWEB 4665