[صفحه اصلی ]    
منوی اصلی
صفحه اصلی::
معرفی معاونت::
اخبار و رویدادها::
آئین نامه ها ::
آلبوم تصاویر::
::
مدیریت ها

AWT IMAGE

AWT IMAGE

AWT IMAGE

..
سایت های مرتبط با معاونت

AWT IMAGE

AWT IMAGE

AWT IMAGE

AWT IMAGE

..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
نظرسنجی
سایت معاونت فرهنگی و اجتماعی را چگونه ارزیابی می کنید؟
عالی
خوب
متوسط
ضعیف
   
..
کرسی آزاد اندیشی

AWT IMAGE

..
آرشیو مطالب

..
:: نخستین همایش ملی ودیعه‌گذاری بر بطری‌ها در دانشگاه علم و صنعت ایران برگزار شد ::
 | تاریخ ارسال: 1401/4/21 | 
نخستین همایش ملی ودیعه‌گذاری بر بطری‌ها در دانشگاه علم و صنعت ایران برگزار شد.
همایش ودیعه‌گذاری بر بطری‌ها به همت انجمن علمی مهندسی مواد و متالورژی دانشگاه علم و صنعت، با حمایت مدیریت امورفرهنگی و اجتماعی دانشگاه علم و صنعت و همکاری دانشگاه تهران در سالن همایش‌های امام خمینی دانشگاه علم و صنعت ایران برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی همایش ودیعه‌گذاری بر بطری‌ها، دکتر یونسیان، معاون پژوهشی دانشگاه علم و صنعت ایران طی سخنانی در افتتاحیه همایش به رابطه تنگاتنگ و تاریخی این دانشگاه با ایده‌های نزدیک به جامعه و تفکرات دانش‌محور ورود به حوزه‌های جدید با مزیت نسبی را از نقاط قوت دانشگاه علم و صنعت عنوان و همایش ملی ودیعه‌گذاری بر بطری‌ها را نشانه‌ای از این روند حرکتی خواند.
دکتر مهدی داراب، عضو هیات علمی دانشکده مهندسی مواد و متالورژی دانشگاه علم و صنعت و دبیر همایش هم با تشریح ایده ودیعه‌گذاری بر بطری‌های یکبار مصرف به تجربیات جهانی و اثرات مثبت زیست محیطی و اقتصادی آن را پرداخت.
 داراب با اشاره به تاثیرات مثبت ودیعه‌گذاری بر بطری‌ها که آحاد جامعه، شهرداری‌ها، بازیافت‌کنندگان، فروشگاه‌های زنجیره‌ای و البته محیط زیست را منتفع می‌کند، این همایش را گام اول برای تصویب و اجرایی شدن قانون ودیعه‌گذاری بر بطری‌ها در کشور عنوان کرد.
دکتر شینا انصاری، مدیر کل محیط زیست شهرداری تهران نیز با اشاره به تقارن این همایش با روز جهانی بدون کیسه پلاستیک، انتخاب روز برنامه را هوشمندانه خواند و در ادامه به اقدامات شهرداری تهران در مقابله با آلودگی‌های پلاستیکی پرداخت. وی با تشریح پروژ‌ه‌ها و طرح‌های متفاوت شهرداری تهران در حوزه‌های دانش‌آموزی و دانشجویی، اصناف (از جمله نانوایی سبز)، صنایع و آحاد مردم گفت: در خصوص بطری‌ها نیز فعالیت‌هایی مانند راه‌اندازی دستگاه‌های خوددریافت (RVM) در برخی مناطق شهری صورت گرفته است.
در ادامه، دکتر مهدی غضنفری، رئیس هیات عامل صندوق توسعه ملی در سخنانی طرح حاضر و همایش برگزار شده را بسیار حیاتی و دارای ابعاد عمیق اجتماعی و اقتصادی و جزئی از reverse logistics دانست که باید با همه توان از آن حمایت کرد.
وی در ادامه از مسئولین شهری و سازمان حفاظت محیط‌زیست خواست تا با دبیر همایش و ایده حاضر همکاری نزدیک کنند و از آمادگی صندوق توسعه ملی برای اعطای تسهیلات و یا سرمایه گذاری جهت توسعه ایده بعد از طی مراحل اولیه آن خبر داد.
مهندس حسین زجاجی، رئیس انجمن صنفی صنعت شیشه هم در سخنرانی خود با برشمردن مزایای شیشه و وضعیت ممتاز جهانی آن از آمادگی صنعت شیشه ایران برای جایگزینی بطری‌های پلاستیکی خبر داد.
 وی همچنین در خصوص تمایل صنعت شیشه به بازیافت کامل صحبت کرد.
دکتر محسن خوشفر، عضو هیات علمی جامعه المصطفی العالمیه سخنران بعدی همایش بود که در خصوص دیدگاه دین اسلام در مورد حفاظت از محیط‌زیست به آیات و روایات متعدد اشاره کرد.  وی در خصوص وظیفه انسان‌ها برای آبادانی زمین سخن گفت و نتیجه گرفت ودیعه‌گذاری بر بطری‌ها و فعالیت‌های مشابه برای جلوگیری از آلودگی‌های محیط زیست ممدوح و بلکه لازم است.
در ادامه، دکتر علیرضا بازارگان، عضو هیات علمی دانشکده محیط زیست دانشگاه تهران سخنرانی جذابی در خصوص ابزارهای مالی برای مدیریت پسماند ارائه کرد و پارامترهای موثر برای انتخاب ابزار مالی از جمله تشویقات، معافیت‌های گمرکی، تعرفه و عوارض و مالیات، اوراق قرضه و ودیعه‌گذاری را تشریح کرد.
 علی شاه علی، مسئول آموزش سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران هم با تاکید بر وجه سلامتی رفتارهای درست زیست محیطی اظهار داشت: برای تشویق مردم به حفاظت از محیط‌زیست کافی است تفهیم شود که مخاطرات زیست محیطی باعث بیماری و مرگ انسان می‌شود.
 دکتر سید ابوالقاسم موسوی، مدیرکل دفتر مشارکتهای مردمی و مسوولیت اجتماعی هم که به نمایندگی از طرف دکتر مرادی، معاون آموزش و مشارکت‌‌های مردمی سازمان حفاظت محیط‌زیست در همایش حضور داشت با اشاره به فعالیت‌های مردم‌نهاد و برخی از پروژه‌های بسیار موفق سازمان حفاظت محیط‌زیست در خصوص ایده ودیعه‌گذاری بر بطری‌ها نیز آمادگی و استقبال خود و بخش‌های دیگر سازمان حفاظت محیط‌زیست را به اطلاع شرکت‌کنندگان رساند.
در بخش دوم همایش، پنل تخصصی با ارائه ساغر صارمی از شرکت نستله ایران و دکتر بحرالعلوم از فروشگاه‌های زنجیره‌ای فامیلی ادامه پیدا کرد. تولیدکنندگان نوشیدنی و فروشگاه‌های زنجیره‌ای قطعات مهمی از پازل ایده ودیعه‌گذاری هستند و حضور و توضیحات آنها در این همایش برای کارشناسان قابل توجه بود.
سپس دکتر بازارگان، دکتر شاه علی و دکتر داراب به پنل تخصصی ملحق شده و برنامه با گفتگو و پرسش و پاسخ از سوی شرکت کنندگان ادامه پیدا کرد.
در انتها با توجه به مباحث مطروحه در مورد عملکرد زیست محیطی شهرداری تهران، مهندس عزیزی، مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران به ارائه مطالبی پرداخت.
                 
دفعات مشاهده: 1681 بار   |   دفعات چاپ: 285 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر

CAPTCHA
   
سایر مطالب این بخش سایر مطالب این بخش نسخه قابل چاپ نسخه قابل چاپ ارسال به دوستان ارسال به دوستان
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه علم و صنعت ایران می باشد نقل هرگونه مطلب با ذکر منبع بلامانع می باشد