سردار فرجیانزاده در آیین گرامیداشت شهید حسین شکرائیان در دانشگاه علم و صنعت ایران:
شهید شکرائیان چهرهای علمی، فرهنگی و در عین حال، رزمی و عملیاتی بود
در آستانه روز دانشجو، آیین گرامیداشت شهید حسین شکرائیان (دانشجوی شهید تازه احراز هویت شده دانشگاه علم و صنعت ایران)، دوشنبه ۱۵ آذرماه ۱۴۰۰ به صورت حضوری و مجازی در محل آمفیتئاتر شهید بهرامی دانشگاه برگزار شد.
این مراسم یادبود با حضور خانواده شهید شکرائیان، دکتر انبیاء (رئیس دانشگاه)، هیات رییسه دانشگاه و دانشگاهیان علم و صنعت ایران و نماینده محترم ولی فقیه در دانشگاه با روایتگری سردار فرجیانزاده (معاون هماهنگکننده نمایندگی ولی فقیه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، همدوره شهید در دانشگاه و همرزم شهید در جنگ) و توسط معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه برگزار شد.
مهمانان دانشگاه قبل از حضور در آمفیتئاتر شهید بهرامی با حضور در مزار شهدای گمنام دانشگاه، قرائت فاتحه و تقدیم گل، به مقام شهدا ادای احترام نمودند.

در آیین گرامیداشت شهید حسین شکرائیان، ابتدا آیاتی از کلام الله نور توسط محمدرضا پورزرگری (حافظ، قاری و داور بینالمللی قرآن) تلاوت شد. پس از ادای احترام
به سرود ملی کشورمان، دکتر معینی (معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه)، به خانواده شهید شکرائیان و مدعوین، خیر مقدم و خطاب به پدر و مادر شهید شکرائیان گفت: بسیار ممنونیم که از راه دور تشریف آوردید و میزبانی این جمع را پذیرفتید. امیدواریم راه شهیدان که تنها راه سعادت، رستگاری و پیروزی است و تنها مسیر نجات ملتهاست را طی کنیم و فرهنگ شهادت را ترویج نماییم.

پس از آن، دکتر انبیاء (رییس دانشگاه)، به خانواده شهید شکرائیان و سردار فرجیانزاده و همه مهمانان مراسم، خوشامد گفت و با اشاره به سخن مقام معظم رهبری که فرمودند «هنگامی که به نام دانشجوی شهید میرسیم، این یقین در ما پدید میآید که پذیرش شهادت و اقدام به جهادی که بدان منتهی شده، از سر خودآگاهی و با اراده روشنبینانه بوده است و این، ارزش عمل را مضاعف میکند و بدین دلیل است که دانشجویان شهید- که درشمار سرآمدان ایمان و ایثار آگاهانه بودهاند- ستارگان همیشه درخشانی هستند که هر جویای حقیقت، میتواند راه خویش را با آنان بیابد»؛ تاکید کرد: شهید والامقام، حسین شکرائیان نیز یکی از ستارگان پر فروغ آسمان دانشگاه پر افتخار علم و صنعت ایران است که همراه با ۱۰۹ شهید دیگر این دانشگاه، نورافشانی میکند.

رییس دانشگاه در بخش دیگر سخنان خود با اشاره به توصیف مقام معظم رهبری از دانشگاه علم و صنعت ایران که فرمودند «دانشگاه علم و صنعت ایران هم افتخارات علمی دارد و هم افتخارات انقلابی»، تاکید کرد: همه این افتخارات به برکت همین شهدای گرانقدر است. وی در ادامه از مصوبه روز قبل هیات رئیسه برای نامگذاری سالن مطالعه و اجتماعات دانشکده مهندسی عمران (دانشکده محل تحصیل شهید شکرائیان) به نام این شهید سرفراز خبر داد و بار دیگر از حضور خانواده این شهید که با حضور خود در دانشگاه علم و صنعت ایران، بر آبروی این دانشگاه افزودند و از همه دست اندرکاران برگزاری این مراسم نورانی تقدیر و تشکر کرد.

حجت الاسلام والمسلمین ابراهیمینژاد (مدیر دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه)، سخنران بعدی این برنامه گرامیداشت بود. وی نیز با تشکر از حضور خانواده شهید شکرائیان از ابتلائات و امتحانات الهی سخن گفت و افزود: خوش به حال شهدا که دعوت سالار شهیدان را لبیک گفتند و پای این لبیک ایستادند.
مدیر دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه تصریح کرد: شهدا بزرگترین پشتوانه معنوی انقلاب اسلامی هستند و میبینند که با میراثشان که همان آرمانهای انقلاب است، چه میکنیم و این صحنه آزمایش بسیار دشواری است. همه ما باید وظایف خود را بشناسیم و به آن عمل کنیم و بویژه دانشجویانمان باید برای مقابله و حل مسایل کشور و نظام آماده باشند.
در ادامه، سردار فرجیانزاده (معاون هماهنگکننده نمایندگی ولی فقیه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، همدوره شهید در دانشگاه و همرزم شهید در جنگ) در توصیف نقش و شخصیت شهید حسین شکرائیان در دوران تحصیل و دفاع مقدس سخنرانی کرد.
معاون هماهنگکننده نمایندگی ولیفقیه در سپاه با قرائت فرازهایی از وصیتنامه این شهید، به پیشینه همراهی و آشنایی خود با این شهید اشاره کرد و افزود: شهید شکرائیان دانشآموز نخبه دبیرستان ابنسینای همدان بود.
این همدرس و همزرم شهید شکرائیان، وی را فردی با استعداد، فکور، برخوردار از توانمندیهای بالای مدیریتی و بیادعا توصیف و تاکید کرد: بزرگترین ویژگی شهید شکرائیان، اخلاص او بود و برگزاری چنین مراسمی نیز مزد اخلاص اوست.
سردار فرجیانزاده گفت: شهید شکرائیان قبل از پیروزی انقلاب در همه فعالیتها و تظاهرات اعم از عید فطر و ۱۶ آذر، حضور فعال و مؤثری داشت و در تظاهرات ۱۷ شهریور تا مرز شهادت پیش رفت. در دانشگاه علم و صنعت ایران نیز در اعتراض دانشجویان به وقایع ۱۹ دی ۱۳۵۶، که ۲۰ دی در سالن غذاخوری دانشگاه به وقوع پیوست و تا بیرون از دانشگاه گسترش یافت، حضور داشت. وی با پیروزی انقلاب و پس از انتخاب شهید شهبازی به عنوان فرمانده سپاه همدان که از دوستان شهید شکرائیان بود، وارد سپاه شد و فعالیتهای گستردهای را در خدمت به اسلام و مردم انجام داد. مدتی نیز در سپاه نهاوند، مسئول نیروی انسانی سپاه شد و نیروهایی جذب کرد که اکنون از مسئولان عالی رتبه سپاه هستند.

سردار فرجیانزاده، تشکیل انجمنهای اسلامی در مدارس و دبیرستانهای همدان را از دیگر کارهای مؤثر شهید شکرائیان برشمرد و گفت: این شهید والامقام تربیت یافته مکتب امام و به دنبال کادرسازی برای نظام بود. او تصریح کرد: شهید شکرائیان چهرهای علمی و فرهنگی و در عین حال، رزمی و عملیاتی بود و در آخرین عملیات خود در جبهه سومار در حالی شرکت داشت که مجروح بود. وی تاکید کرد: امروز هر چه عزت و سرفرازی داریم، موهون این شهداست و در خاتمه از برگزاری این مراسم در بزرگداشت مقام شهید و نکوداشت یاد شهید شکرائیان تقدیر کرد.
سپس مادر شهید شکرائیان در مورد شخصیت شهید شکرائیان و نحوه اطلاعش از احراز هویت فرزند شهیدش پس از ۳۹ سال چشمانتظاری و دلنگرانی، سخن گفت. این مادر شهید گفت که شهید شکرائیان از کودکی عشق وافر به ائمه اطهار داشت و در سختیها، بسیار صبور و محکم بود. وی افزود: اینکه در جوار حرم مطهر رضوی خبر شناسایی فرزندم را به من اعلام کردند را از عطوفت امام رضا (ع) میدانم و حاجتم را از امام رئوف گرفتم.
رونمایی از تصویر بافته شده شهید شکرائیان بر روی فرش با حضور والدین شهید، دکتر انبیاء، دکتر معینی و حجت الاسلام والمسلمین ابراهیمینژاد؛ تقدیر از پدر و مادر شهید شکرائیان، قرائت متن دلنوشته دانشجویان خطاب به خانواده شهید شکرائیان توسط یکی از دانشجویان دانشکده مهندسی عمران، پخش کلیپ شهدای دانشگاه علم و صنعت ایران و اجرای گروه سرود احسان، دیگر بخشهای این مراسم بود.
این برنامه از طریق LMS و آپارات به صورت همزمان پخش میشد.
لازم به ذکر است پس از پایان مراسم در سالن آمفیتئاتر شهید بهرامی، با حضور والدین شهید شکرائیان، هیات رئیسه دانشگاه و جمعی از شرکتکنندگان، طی مراسمی سالن مطالعه و اجتماعات دانشکده مهندسی عمران (دانشکده محل تحصیل شهید) طی مراسمی به نام این دانشجوی شهید دانشگاه، مزین شد.

گفتنی است شهید حسین شکرائیان، متولد سال ۱۳۳۷ و دانشجوی ورودی ۱۳۵۶ رشته مهندسی راه و ساختمان دانشگاه علم و صنعت ایران بود که در تاریخ ۲۵ آبانماه ۱۳۶۱ و در عملیات مسلم ابن عقیل در سومار به درجه رفیع شهادت نائل گردید. پیکر این دانشجوی شهید سرفراز دانشگاه علم و صنعت ایران، در سال ۱۳۸۶ و به دلیل عدم شناسایی، به همراه دو شهید گمنام دیگر در بهشت شهدای گمنام دانشگاه صنعتی اصفهان تدفین شد تا اینکه پس از ۳۹ سال انتظار خانواده، ششم آبانماه سال جاری، خبر احراز هویت این شهید والامقام از طریق آزمایش DNA؛ در یک برنامه زنده تلویزیونی در مشهد به پدر و مادر وی اطلاع داده شد.
شهید شکرائیان، در روابط عمومی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در استان همدان و سپس به عنوان مسئول نیروی انسانی سپاه شهرستان نهاوند فعالیت داشته است.
یادش گرامی و راهش پر رهرو باد.
|