یک فعال صنفی بازنشستگان، مطالبات از دولت جدید را برشمرد.
پایگاه خبری تحلیلی روز نو نوشت: وحید محمدزاده (بازنشسته کشوری دانشگاه و از اعضای کمیته منتخب ۷ نفره کارگروه ۳۱ نفره تدوین پیش نویس لایحه متناسبسازی حقوق بازنشستگان با شاغلان) در ارتباط با مطالبات بازنشستگان از دولت سیزدهم، خواستهها را به ترتیب زیر برشمرد:
* مشارکت دادن بازنشستگان متخصص و مجرب در اداره امور سازمان متعلق به خودشان از طریق عضویت با حق رای حداقل یک نفر در هیات امناء، دو نفر در هیات مدیره و یک نفر در هیات نظارت صندوق.
* همراهی با بازنشستگان کشوری جهت انتزاع صندوق بازنشستگی کشوری از وزارت رفاه و تبدیل ماهیت و عنوان آن به سازمان ملی بازنشستگی کشوری از طریق کوشش در اصلاح قوانین و مقررات و الحاق آن به نهاد ریاست جمهوری بصورت مستقیم یا غیر مستقیم.
* فراهم آوردن بستر مناسب و زندگی با کیفیت برای بازنشستگان کشوری و خانواده تحت پوشش آنها از طریق تصویب قانون همسان سازی حقوق بازنشستگان و شاغلین همتراز و پیش بینی بودجه مناسب در لوایح بودجه سنواتی جهت اجرای صحیح قانون موصوف.
* اصلاح ساختار و روشهای بازنشستگی با تقدیم و ارسال لایحه جامع و کارآمد بنحوی که منابع و مصارف و مراکز درآمد و هزینه سازمان ملی بازنشستگی کشوری طی مدت برنامه هفتم توسعه ابتدا به تعادل و تراز برسد و سپس در برنامههای توسعه بعدی به سودآوری سالانه حداقل ۲۵ درصدی منابع و سرمایه گذاریها ختم شود.
* حسابرسی دقیق کلیه هلدینگها و شرکتهای وابسته به صندوق از منظر سیستم مدیریت عملکرد و بهره وری در حوزههای سرمایه و دارائیها، مدیریت و سرمایه انسانی، حقوق و دستمزد مدیران و کارکنان، ضرورت وجود، واگذاری یا تبدیل مدیریت بنگاهها با توجه به بستر سودآوری و طرح توسعه ملی و فرا ملی بنگاههای وابسته و نهایتا تدوین برنامه راهبردی برای توسعه فعالیتهای اقتصادی سودآور و حذف یا تبدیل فعالیتهای ضررده و خسارت آور.
* تهیه و تدوین طرح جامع نظام سلامت بازنشستگان کشوری و خانواده تحت پوشش آنها از طریق اعمال یک سیستم جامع و کارآمد بیمه ای با بازنگری و اصلاح قوانین و مقررات جاری بیمه های پایه و تکمیلی و استقرار یک سیستم واحد و یکپارچه بیمهای.
* احداث و تجهیز کامل یک بیمارستان فوق تخصصی چند لایه ۱۰۰۰ تختخوابی در پایتخت و ۵ بیمارستان حداقل ۳۰۰ تختخوابی در ۵ منطقه جغرافیائی و استانهای همجوار مختص جمعیت ۱.۵ میلیون نفری بازنشستگان کشوری برای سهولت و سرعت دسترسی آنها به خدمات پزشکی ویژه سالمندان.
* برنامه ریزی اوقات فراغت مناسب برای بازنشستگان کشوری و خانواده تحت پوشش آنان از طریق تدوین و اجرای برنامه های انگیزشی و رفاهی توسط صندوق موجود و سازمان ملی بازنشستگی کشوری آتی در زمینه های ادبی، فرهنگی، هنری، ورزشی و برگزاری مسابقات متنوع اجتماعی، فرهنگی، ادبی و هنری و ورزشی ویژه برای مقاطع سنی مختلف بازنشستگان کشوری و خانواده آنان.
* انعقاد قرارداد سازمان ملی بازنشستگی کشوری با مراکز عمده تولیدی و فروشگاهی، اقامتگاهها، استراحتگاه و مراکز مسافرتی در داخل و خارج از کشور برای برخورداری بازنشستگان کشوری و خانواده آنان از امکانات و تسهیلات رفاهی مزبور با حداقل ۲۰ درصد تخفیف دائمی.
* تاسیس بانک ویژه بازنشستگان کشوری به منظور سرمایه گذاری در فعالیتهای تولیدی و خدماتی سودآور، حمایت مالی مناسب از بازنشستگان کارآفرین و متخصص برای احداث و تقویت بنگاههای اقتصادی کوچک برای افزایش رفاه و کیفیت زندگی آنان و تاثیر مثبت در بهره وری و کارآمدی اقتصادی کشور و تخصیص وام های مناسب برای تامین نیازهای بازنشستگان کشوری در زمینه احداث، بازسازی و ودیعه مسکن، خود اشتغالی فرزندان، خرید و تبدیل وسائل مصرفی با دوام خانگی و اتومبیل.
* تدوین و تصویبنامه هیات وزیران در خصوص واگذاری هر گونه امکانات و تسهیلات و کمک های رفاهی نقدی و غیر نقدی به بازنشستگان دستگاههای اجرائی مطابق شاغلین همان دستگاه و تامین و تخصیص بودجه لازم برای اجرای آن در قالب بودجه سنواتی کل کشور و بودجه تفکیکی رفاهی دستگاههای اجرائی.
* تدوین و تصویب آیین نامه جامع و کارآمد احیای منزلت بازنشستگان کشور در هیات وزیران و تامین و تخصیص بستر، امکانات و اعتبارات لازم برای اجرای آن در قالب روشنامهها و لوایح بودجه سنواتی و ابلاغ آن به کلیه دستگاههای اجرائی جهت همکاری و همگرائی با بازنشستگان کشور. |