مراسم روز بین الملل دانشگاه علم و صنعت ایران برگزار شد
مراسم روز بین الملل دانشگاه علم و صنعت ایران با حضور قائم مقام وزیر علوم در امور بین الملل و رییس مرکز همکاری های علمی بین المللی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری دهم خردادماه ۱۳۹۵، در مجتمع فرهنگی امام خمینی(ره) دانشگاه برگزار شد.
در این مراسم که با حضور دکتر سالار آملی (قائم مقام وزیر علوم در امور بین الملل و رییس مرکز همکاری های علمی بین المللی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری) و اعضای هیات رییسه دانشگاه و توسط دفتر همکاری های علمی و بین المللی دانشگاه برگزار شد، ضمن تبیین جایگاه بین المللی دانشگاه علم و صنعت ایران و راهکارهای ارتقای فعالیت های بین المللی توسط سخنرانان، از اعضای هیات علمی برجسته در زمینه فعالیت های بین المللی دانشگاه، با اهدای لوح تقدیر به عمل آمد. علاوه بر این لوح تقدیر ریاست دانشگاه به دکتر سالار آملی تقدیم شد.
در ابتدای مراسم روز بین الملل دانشگاه، دکتر برخورداری (رییس دانشگاه) به حاضران و به ویژه دکتر سالار آملی خیرمقدم گفت و اظهار داشت: اخیرا به دلیل شرایط کشور، بحث بین المللی سازی در دانشگاه ما نیز توجه زیادی پیدا کرده است. وی افزود: اگرچه از دیرباز نیز اساتیدی از دانشگاه در امور بین المللی نظیر کتب و نشریات فعال بوده اند ولی دانشگاه به این نتیجه رسید که باید در این زمینه بسترسازی کند و لذا در برنامه راهبردی دانشگاه و امتیازدهی پژوهشی اساتید، اینگونه فعالیت ها لحاظ شد و اساتید بیشتری درگیر شدند تا دانشگاه را در جایگاه بین المللی دیگری قرار دهند از جمله آنکه دانشگاه علم و صنعت ایران توانست در مقایسه با دانشگاههای هم تراز، وضعیت خوبی پیدا کند و در رتبه بندی تایمز رتبه اول دانشگاههای کشور را به خود اختصاص دهد. وی در پایان از همه همکاران خود که در حوزه بین الملل همکاری جدی دارند، تشکر کرد.
سپس دکتر شاه حسینی (مدیر دفتر همکاری های علمی و بین المللی دانشگاه)، گزارش مجملی از فعالیت های در دست انجام دانشگاه در حوزه بین الملل ارایه کرد. وی با اشاره به اهمیت دیپلماسی علمی و بازدیدهای متعدد و متقابل هیات های علمی خارجی از دانشگاه، به تبین رئوس فعالیت های بین المللی دو سال گذشته دانشگاه پرداخت.
مدیر دفتر همکاری های علمی و بین المللی دانشگاه، ایجاد هسته مطالعاتی برای مطالعه برای بررسی شاخص های رتبه بندی بین المللی در کنار جمع آوری و ارسال به موقع اطلاعات، ایجاد سامانه ارزیابی فعالیت های بین المللی اعضای هیات علمی به صورت یکپارچه در سامانه امتیاز پژوهشی، برنامه ریزی برای اجرای دوره های تحصیلات تکمیلی مشترک با دانشگاه های خارجی معتبر، فعال نمودن تفاهم نامه های دانشگاه با دانشگاهها و موسسات علمی خارج از کشور، برنامه ریزی گسترش فعالیت ها با دانشگاهها و مراکز علمی، تحقیقاتی، صنعتی کشور آلمان و ایفای نقش ملی در این زمینه، همکاری با نهادهای فنی جهانی با هدف ارائه خدمات پژوهشی به دستگاه های اجرایی کشور برای حضور در عرصه استانداردسازی بین المللی و برنامه تبادل دانشجوی کارآموز و جذب دانشجوی غیرایرانی را از اهم برنامه های دانشگاه برای گسترش همکاریهای بین المللی در دوسال گذشته برشمرد.
سخنران ویژه این مراسم، دکتر سالار آملی (قائم مقام وزیر علوم در امور بین الملل و رییس مرکز همکاری های علمی بین المللی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری) بود که با موضوع «بین المللی شدن دانشگاهها و مراکز علمی» سخنرانی کرد. وی ابتدا روز بین الملل دانشگاه را به همه فعالان عرصه بین الملل در دانشگاه تبریک گفت و از همکاری و همراهی دانشگاه علم و صنعت ایران به ویژه عملکرد موثر دفتر همکاریهای علمی و بین المللی دانشگاه علم و صنعت ایران تقدیر کرد و گفت: دانشگاه علم و صنعت ایران در این مدت نقطه نظرات وزینی ارایه کرده که البته در حد انتظار ما از چنین دانشگاهی بوده است.
دکتر سالار آملی اظهار کرد: شاید بین المللی شدن دانشگاهها یک ضرورت حتمی باشد و در دنیای آینده، اگر دانشگاههای ما بین المللی نشوند، امکان ادامه حیات محقق نمی شود.