مراسم معارفه دکتر محمد علی برخورداری با دکتر جبارعلی ذاکری سرپرست جدید دانشگاه
با حضور دکتر باقری - قائم مقام وزیر و رئیس مرکز هیاتهای امنا و ممیزه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری- دکتر جبارعلی ذاکری به عنوان سرپرست دانشگاه علم و صنعت ایران، معارفه و از خدمات دکتر برخورداری تقدیر شد.
در پی استعفای دکتر برخورداری، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری دکتر ذاکری -عضو هیات علمی دانشکده مهندسی راه آهن دانشگاه- را به عنوان سرپرست دانشگاه منصوب کرد.
در مراسم معارفه سرپرست جدید دانشگاه که صبح دوشنبه بیست و یکم اسفندماه ۱۳۹۶ با حضور اعضای شورای دانشگاه و مدیر دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه برگزار شد، ابتدا دکتر سیدین -معاون اداری مالی و توسعه منابع دانشگاه از دکتر برخورداری تشکر و برای دکتر ذاکری آرزوی توفیق کرد.
دکتر سیدین با اشاره به تصمیم دکتر برخورداری به کناره گیری از ریاست دانشگاه و پوشیدن کسوت بازنشستگی، دوران مدیریت ایشان را دوران آرامش نسبی در کل دانشگاه توصیف کرد و افزود: آرامش، درایت و سعه صدر دکتر برخورداری باعث شد این دوران به خوبی سپری شود. وی از دکتر ذاکری از سوی اعضای شورای دانشگاه به خاطر قبول مسئولیت مدیریت دانشگاه تشکر و تاکید نمود: همه ما دانشگاه را خانه دوم خود تلقی می کنیم و سعی و تلاشمان این خواهد بود که ادامه مسیر را نیز به خوبی طی کنیم.
معاون اداری مالی و توسعه منابع دانشگاه تصریح کرد: اگر دانشگاه آرامش و انسجام خود را حفظ کند، همه ما استفاده می کنیم و اگر خدای نکرده، تنش ایجاد شود همه ما متضرر خواهیم شد.
در ادامه جلسه معارفه، دکتر برخورداری -رییس سابق دانشگاه- ضمن خیرمقدم گویی به قائم مقام وزیر، گفت: دانشگاه مجموعه ای از اساتید و دانشجویان و کارکنان است و آنچه از دانشگاه بیرون می آید، برآیند عملکرد کل افراد این مجموعه است. ما تنها وظیفه داریم سعی کنیم این جمع را منسجم تر نگه داریم که بهتر عمل کند.
دکتر برخورداری با بیان اینکه معتقد است نباید تا آخرین لحظات، دانشگاه دچار فترت شود، دلیل اصلی استعفای خود را چنین تبیین کرد: بنده مقید به قانون هستم. قانون بازنشستگی تغییر کرد و من هم تابع قانون هستم. طبق قانون بازنشستگی قبلی، تا دو سال دیگر می توانستم بازنشسته نشوم و خدمت کنم ولی با قانون جدیدی که اخیرا ابلاغ شده است، باید بازنشسته شوم و ادامه فعالیتم در این سمت، غیرقانونی می بود. لذا استعفا دادم تا خلاف قانون رفتار نکرده باشم.
دکتر برخورداری در ادامه گفت: پنجاه سال و پنج ماه است که در دانشگاه خدمت می کنم و تا زنده باشم، وابستگی خود به دانشگاه را قطع نخواهم کرد. طبیعی است که در قالب کلاس و درس و کمک به دیگران، حضور دارم و همچنان هر کاری بتوانم برای پیشرفت دانشگاه انجام خواهم داد.
وی افزود: دکتر ذاکری هم عضوی از اعضای دانشگاه خود ما هستند و من بسیار خوشبینم که انسجام و همبستگی دانشگاه حفظ شود و با سرعت بیشتر به سمت پیشرفت دانشگاه حرکت کنیم.
سپس دکتر باقری – قائم مقام وزیر و رئیس مرکز هیاتهای امنا و ممیزه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری- سخنرانی کرد. وی با ابراز خوشحالی از حضور در دانشگاه علم و صنعت ایران، از دکتر برخورداری به عنوان سرمایه اجتماعی دانشگاه و فردی با تجربه مدیریتی موفق طولانی نام برد که از ویژگیهای بارز وی قانونمداری و قاعده مندی، حسن خلق، مدارا، مردمداری و صبوری است و در کنار همه این خصوصیات ممتاز، سابقه و تجربه ۵۰ سال فعالیت و مدیریت در آموزش عالی کشور را داراست و افزود: همه اینها اسطوره ای درست می کند که نمی توان به راحتی از ایشان عبور کرد. وی اظهار امیدواری کرد در فرصت مناسب، مراسم در خور شان دکتر برخورداری برای تقدیر از زحمات و خدمات ایشان برگزار شود.
قائم مقام وزیر علوم گفت: از سیاست های وزارت علوم در دوران جدید، دوری از تنش هایی است که با ذات وزارت منافات دارد. وی تصریح کرد: اگر بخواهیم به عنوان وزارت، متولی آموزش، پژوهش، فناوری و توسعه علمی باشیم حتما لازمه اش آرامش دانشگاه و پرهیز از تنش ها و حاشیه هایی است که ما را از متن دور می کند. البته معنای این حرف این نیست که حرفی گفته نشود. دانشگاه محل نقد و اظهار نظر است ولی طبیعتا حاشیه سازی آن را از اهدافش دور می کند.
رئیس مرکز هیاتهای امنا و ممیزه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، با اشاره به سیاست جوانگرایی و پرهیز از چهره های تکراری در سطوح عالی آموزش عالی کشور، از دکتر ذاکری - سرپرست جدید دانشگاه- به عنوان شخصیتی دانشگاهی، با انگیزه و دغدغه مند توسعه همکاری دانشگاه با صنعت نام برد و اظهار امیدواری کرد با کمک همه اعضای دانشگاه، ایشان نیز بتواند راهی که دانشگاه تاکنون پیموده را ادامه دهد.
دکتر باقری با تصریح بر اینکه دکتر برخورداری مدیری است که همواره فرا جناحی و در چارچوب منافع ملی کار کرده است، گفت: امروز نیاز داریم همه اختلاف سلایق و آرا را برای وحدت ملی کنار بگذاریم و با همین روحیه فعالیت کنیم.
قائم مقام وزیر و رئیس مرکز هیاتهای امنا و ممیزه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در ادامه به تبیین برخی چالشهای پیش روی آموزش عالی کشور از جمله توسعه کمی بی رویه دانشگاهها و دانشجویان و غفلت از توسعه کیفی، ضرورت بازنگری در تحصیلات تکمیلی، ارزیابی کیفی دوره ها، گسست آموزش عالی با بخش های اجرایی و صنعت و خدمات، الزام دانشگاهها به داشتن برنامه راهبردی پنج ساله، تعریف ماموریت های مشخص برای دانشگاهها و... اشاره و تاکید کرد: همه اعضای هیات علمی باید برنامه پنج ساله داشته باشند.
دکتر باقری ضمن اشاره به موضوع اشتغال فارغ التحصیلان دانشگاهی، توجه به مسئولیت اجتماعی اساتید و افزایش مهارت دانشجویان کارشناسی، بر لزوم توجه به افزایش و بهبود تعاملات علمی بین المللی و ارتباط صنعت و دانشگاه تاکید و تصریح کرد: باید با کمک استادان دانشگاه، در آموزش عالی کشور، طرحی نو دراندازیم و گرنه مسیر فعلی قابل تداوم نیست. وی افزود: اگر می خواهیم دانشگاه کارآفرین داشته باشیم باید درباره افزایش مهارت دانشجوی کارشناسی فکر کنیم و تجربیات دیگر دانشگاههای دنیا را استفاده کنیم. وزارت علوم هم آماده کمک و تصحیح ضوابط برای انجام ماموریتهای دانشگاههاست.
قائم مقام وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: باید به تدریج کارهای اجرایی وزارت را به دانشگاهها بسپاریم و نقش حمایت، هدایت و ارزیابی با وزارت باشد. یعنی همه آنچه باید اتفاق بیفتد در صحنه دانشگاه و گروههای آموزشی است. وی تصریح کرد: معجزه ای جز به دست انسان های دلسوز و فکور و برنامه ریز، اتفاق نمی افتد و اظهار امیدواری کرد نقش پررنگ دانشگاهها بیش از پیش فعال شود.
قائم مقام وزیر و رئیس مرکز هیاتهای امنا و ممیزه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در پایان ضمن تشکر از رییس و هیات رییسه دانشگاه، برای دکتر ذاکری، آرزوی توفیق و برای دکتر برخورداری آرزوی سلامت و موفقیت کرد و گفت: همدلی، هم فکری، هم نظری و همراهی با هم نیاز امروز ماست تا مدیریت دانشگاه بتواند دانشگاه را چند پله ارتقا دهد.
در ادامه دکتر سیدین نیز توضیح داد دانشگاه علم و صنعت ایران، در حال اجرای چهارمین برنامه توسعه پنج ساله خود و قدیمی ترین دانشگاه از نظر تدوین برنامه است. همچنین دو محور اصلی کارآفرینی و توسعه تعاملات بین المللی را در دستور کار دارد.
در ادامه جلسه، حجت الاسلام و المسلمین ابراهیمی نژاد - مدیر دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه- از تلاشها و خدمات دکتر برخورداری تشکر و آرزو کرد تلاشهای ایشان مرضی پروردگار باشد. وی همچنین برای دکتر ذاکری آرزوی موفقیت در انجام ایده ها و اهداف ترسیمی نظام برای مدیران نمود.
حجت الاسلام و المسلمین ابراهیمی نژاد، با تاکید بر لزوم آسیب شناسی علل عدم تحقق کامل برنامه های راهبردی، با ذکر حدیثی از مولا امیرالمومنین (ع) نکاتی را متذکر شد و گفت: اولا هر حکومتی، اصول و آرمانهایی دارد که اگر از آن تعدی کند، هویت آرمانی خود را از دست می دهد. یکی از این اصول، اصل استقلال است که استقلال علمی از مولفه های مهم امروزی آن است و خود، مترتب بر اموری است. اولین گام برای استقلال علمی هم این است که دانشگاهها اهداف خود را بشناسند و با مدل مناسب و مفهوم مشترک، به تولید فکر و محصول درخور شرایط روز جهانی و منطقه ای برسند.
مدیر دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه تاکید کرد فضای دانشگاه باید عقلانی باشد و اگر مجادله و تقابل شود، به نفع هیچکس نیست و آفتی می شود که همه را از اصل باز می دارد. وی افزود: به حمدالله دکتر برخورداری سعی کردند فضای دانشگاه، فضای عقلانی و خوبی باشد و از دکتر ذاکری خواست مدلهای خوبی مثل کرسی های آزاداندیشی را ادامه و ارایه دهد.
سپس دکتر ذاکری (سرپرست دانشگاه) با اشاره به سالروز تاسیس بنیاد شهید و گرامیداشت یاد و خاطره شهدا، ضمن تشکر از زحمات مدیریت سابق دانشگاه ابراز امیدواری کرد منش و الگوی رفتاری ایشان، در جوامع علمی و واحدهای دانشگاهی تسری یابد.
سرپرست دانشگاه تاکید کرد: اولین بستر محیط های علمی و دانشگاهی، آرامش است و اگر قرار است فعالیت علمی - که هدف اصلی تشکیل این مجموعه است- به پیش رود، گام اول داشتن محیط آرام است. ایشان تصریح کرد: همه اعضای هیات علمی باید بتوانند کنار هم برای پیشبرد اهدافی که خود تعیین می کنند، گام بردارند و ما نیز باید بتوانیم زمینه مشارکت در فعالیت ها را برای همه اعضای هیات علمی فراهم کنیم.
دکتر ذاکری گفت: در طی سه الی چهار ماه آینده برای تطبق برنامه شورای راهبردی با وضع فعلی و آسیب شناسی آنها جلساتی با حضور صاحب نظران و مدیران ارشد دانشگاه برگزار می کنیم تا با بررسی موانع و مشکلات، موانع سخت افزاری و نرم افزاری را استخراج و بتوانیم در یک دوره کوتاه مدت و با آسیب شناسی خوب، برنامه های موجود را سرعت دهیم. وی افزود: یکی
از محورهای اصلی برنامه راهبردی دانشگاه تعاملات بین الملل است که اگر دو طرفه نباشد، محکوم به شکست است.
سرپرست دانشگاه اظهار امیدواری کرد با حذف قوانین دست و پاگیر، برنامه راهبردی با سرعت بیشتری پیگیری شود. وی در پایان با آرزوی توفیق و سلامتی برای دکتر برخورداری، فرارسیدن سال ۱۳۹۷ را به همه تبریک گفت.
در ادامه دو تن از اعضای شورای دانشگاه ضمن تشکر از دکتر برخورداری و آرزوی توفیق برای سرپرست جدید دانشگاه، نکاتی را متذکر شدند.
دکتر علی احمدی (رییس دانشکده مهندسی پیشرفت) به ظرفیت های موجود دانشگاه مانند حوزه حمل و نقل یا فناوری ها نرم اشاره و تاکید کرد معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و وزارت علوم باید ماموریت ها را تقسیم کنند و ما بسیار نیازمند فعالیت در حوزه حمل و نقل هستیم ولی برای آن برنامه ای منسجم وجود ندارد. وی در ادامه تاکید کرد: فناوری و کارآفرینی مستلزم نظام نوآوری است که برخی از نهادهای مرتبط با آن باید ایجاد شود.
دکتر دوایی مرکزی نیز در سخنان کوتاهی گفت: خوشحالم که دکتر برخورداری با افتخار این مسئولیت را ترک می کند و دکتر ذاکری با امید و آرزو به آن وارد می شود. وی سپس گفت: دنیا با تمام پیشرفت های علمی در قرون اخیر، دچار انشقاق در علوم شده بود و در سالهای اخیر مجددا به همگرایی توصیه می شودهتا نهادهایی تعاملات را گسترش دهند و جامعیت در گروه دیده شود.
وی در ادامه گفت: دانشگاه های ما سیاسی متولد شده و ماموریت احزاب را به عهده گرفتند و به نظر می رسد دیگر تعریف خوبی از دانشگاه نداریم. انتظارات از دانشگاه نیز منصفانه نیست از دانشگاه علم، فناوری، شغل، فعالیت حزبی و سیاسی می خواهیم و این بدنه توانایی انجام این همه را ندارد. لذا بدنه دانشگاه دوباره دچار انشعاباتی شده است. وی تاکید کرد: اول باید ببینیم چه ماموریتی بر عهده دانشگاه است تا بدانیم چگونه باید حرکت کنیم.
در پایان مراسم، حکم سرپرست دانشگاه به ایشان تحویل و با اهدای لوح و هدایا از دکتر برخورداری تقدیر شد.
|