فرآیندهای کاری::
تماس با ما::
آرشیو گزارش های تصویری::
تور مجازی::

:: دفاعیه دکتری در دانشکده مهندسی شیمی، نفت و گاز ::
 | تاریخ ارسال: 1399/8/26 |
دفاعیه دکتری در دانشکده مهندسی شیمی، نفت و گاز

مهندس ایمان شیریان پور (دانشجوی دوره دکتری مهندسی شیمی)، ۲۸ آبانماه ۱۳۹۹ از رساله دکتری خود با عنوان: «شبیه سازی CFD تاثیر هندسه بر رفتار انفجار در تاسیسات فرایندی (مقیاس کوچک)» دفاع می کند.
چکیده این رساله که به راهنمایی دکتر نورالله کثیری بیدهندی انجام شده به شرح زیر است. جلسه دفاعیه ساعت ۱۵ تا ۱۷ در سالن جلسات دانشکده مهندسی شیمی، نفت و گاز برگزار می شود.
چکیده:
مقوله انفجار در کارخانجات صنعتی و ارزیابی کمی و محاسبه تبعات و اثرات آن بر افراد و تجهیزات همواره با توجه به پیچیده بودن این پدیده فیزیکی برای متخصصین و کارشناسان از اهمیت بسزایی برخوردار بوده است. در این مرحله عموما توجهی به مطالعات دینامیک سیالات محاسباتی نمی گردد. در این حوزه نیازمند یک طراحی و تخمین سریع از موج انفجار به عنوان یکی از فاکتورهای اصلی در جانمایی بهینه در تاسیسات می باشیم. بدیهی است در زمان طراحی تاسیسات، بکارگیری مطالعات دینامیک سیالات محاسباتی بسیار وقت گیر بوده و در صورت انجام نیز نتایج حاصله بدلیل فقدان برخی اطلاعات پایه قابل اتکاء نخواهد بود و در این راستا لزوما نمی توان گزینه های مختلف را برای طراحی مناسب آنها بررسی نمود. در این مسیر با بکار گیری مدلهای احتراق و انفجار در چندین نمونه هندسی ساده در مقیاس کوچک که دارای داده ها و نتایج آزمایشگاهی معتبر می باشند به بررسی مدلهای مربوط به انفجار می پردازیم. سپس با انتخاب مدلهای تایید شده انفجار که از نقطه نظر دقت و صحت شبیه سازی متناسب با حجم و تعداد شبیه سازی های مورد نیاز بوده و بهینه باشند، نسبت به توسعه و تنوع در نمونه های هندسه های مربوطه در مقیاس کوچک اقدام می نماییم. نتایج این پژوهشی حاکی از آن است، استفاده از روش CFD ودر این مسیر، بکارگیری مدلهای اغتشاش گردابه های بزرگ و احتراق پیش آمیخته با کمک روابط چگالی سطحی شعله زیمونت و چارلت، الگوهای مناسبی برای پیش بینی رفتار انفجار و محاسبه دقیق بیشینه فشاری ناشی از آن در مقیاس کوچک می باشند. ضمن آنکه رابطه ریاضی بی بعد ارایه شده بر اساس برازش داده ها نشان می دهد بیشنینه فشاری ناشی از انفجار به صورت نمایی نسبت مستقیم با جنس و چگالی توده گاز در قالب پارامتری تحت عنوان ضریب انتشار شعله، حجم توده گاز در قالب ضریب پرشدگی، ضرایب انسداد حجمی و میزان تجمع موانع و ضرایب محدودیت مرزی داشته و با ضریب کرویت موانع نیز نسبت نمایی معکوس دارد. بیشترین تاثیر در بین پارامترهای فیزیکی و هندسی بر روی بیشینه فشاری انفجار مربوط به جنس  و چگالی توده گاز بصورت نمایی با ضریب ۱۵۲۰ در توان نمایی تابع و کمترین تاثیر نیز مربوط به ضریب پرشدگی گاز با ضریب ۱.۷ در توان تابع نمایی می باشد.

دفعات مشاهده: 211 بار   |   دفعات چاپ: 58 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر

Persian site map - English site map - Created in 0.12 seconds with 47 queries by YEKTAWEB 4299