فرآیندهای کاری::
تماس با ما::
آرشیو گزارش های تصویری::
تور مجازی::

:: دفاعیه دکتری در دانشکده مهندسی شیمی، نفت و گاز ::
 | تاریخ ارسال: 1399/5/19 |
دفاعیه دکتری در دانشکده مهندسی شیمی، نفت و گاز

شکوفه حسینیه فراهانی (دانشجوی دوره دکتری مهندسی شیمی گرایش صنایع پتروشیمی)، ۱۸ تیرماه ۱۳۹۹ از رساله دکتری خود با عنوان « بررسی تاثیر فرآیند استخراج آلومینیوم از زئولیت کاتالیستی H-ZSM-۵ به روش استخراج شیمیایی بر رفتار کاتالیستی زئولیت در فرآیند ایزومریزاسیون متازایلن دفاع کرد.
چکیده این رساله که به راهنمایی دکتر سید مهدی علوی املشی و مشاوره دکتر کاووس فلامکی انجام شده به شرح زیر است.

چکیده
پارازایلن به عنوان ماده‌ی خام تولید ترفتالیک اسید و واسط های مهم دی متیل تری فتالات استفاده می‌شود که در نهایت جهت تولید فیبرهای پلی استری و پلاستیک ها کاربرد دارند. افزایش میزان ایزومر پارا در مخلوط زایلن‌ها یکی از دغدغه های صنعت می باشد چرا که ایزومر پارا جزو ایزومرهای مهم و پرکاربرد در مقایسه با ایزومرهای متا و اورتو می باشد. از جمله دیگر مشکلات در واحدهای پارازایلن در ایران، عدم دسترسی به کاتالیست های تولیدی از خارج کشور است و راه های ارتباطی جهت تهیه و خرید کاتالیست از سایر کشورها به ویژه پس از تحریم های سال ۱۳۹۰ دیگر برای صنایع کشور فراهم نیست، به همین سبب سنتز کاتالیست های مذکور در داخل کشور بسیار حایز اهمیت است. واکنش های منتج به افزایش ایزومر پارا در مخلوط زایلن ها عبارت است از واکنش های ایزومریزاسیون و تسهیم نامتناسب که در حضور کاتالیست های غربال مولکولی باید رخ دهد. به همین جهت جنبه ی دیگر افزایش میزان پارا، اعمال اصلاحاتی روی کاتالیست مورد استفاده می باشد. پروژه مذکور شامل دو فاز می باشد؛ فاز اول مربوط به سنتز کاتالیست و فاز دوم مربوط به طراحی و نصب سامانه (ستاپ) آزمایشگاهی جهت انجام تست های کاتالیستی می باشد. یکی از نقاط متمایز این پروژه در مقایسه با سایر کارهای مشابه که در مقالات به آن اشاره شده است، تجهیزات آزمایش (تست) راکتوری است که سعی شد بیش ترین شباهت از نظر فرآیندی و پارامترهای عملیاتی را با واحدهای صنعتی تولید پارازایلن در کشور داشته باشد. در بسیاری از مراجع، نه تنها تجهیزات تست راکتوری محدود به راکتور شده است، بلکه شرایط انجام تست های کاتالیستی نیز با شرایط جاری در صنعت متفاوت است و به همین سبب امکان استفاده و تعمیم دادن نتایج مقالات مذکور در واحدهای صنعتی حتی در مقیاس آزمایشگاهی یا پایلوت عملی نبوده و نتایج مناسبی در پی نخواهد داشت.

Sapp.ir/iust_iran
دفعات مشاهده: 509 بار   |   دفعات چاپ: 103 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر

Persian site map - English site map - Created in 0.1 seconds with 47 queries by YEKTAWEB 4299