فرآیندهای کاری::
تماس با ما::
آرشیو گزارش های تصویری::
تور مجازی::

:: دفاعیه دکتری در دانشکده مهندسی مواد و متالورژی ::
 | تاریخ ارسال: 1398/10/17 |

دفاعیه دکتری در دانشکده مهندسی مواد و متالورژی

محسن عبدی بجندی، دانشجوی دوره دکتری دانشکده مهندسی مواد و متالورژی، چهارشنبه هجدهم دی ماه سال 98، از رساله خود با عنوان « بررسی عوامل مؤثر در فرایند نیمه جامد به روش دمش گاز خنثی- تیکسواکستروژن در آلیاژ آلومینیم– مس و نقش آن بر رئولوژی، ریزساختار و خواص مکانیکی » دفاع خواهد نمود.
چکیده این رساله که راهنمایی آن را دکتر سعید شبستری بر عهده دارند به شرح زیر می باشد.
گفتنی است این جلسه دفاعیه، در آمفی تئاتر دانشکده مهندسی مواد و متالورژی و راس ساعت 9 برگزار خواهد شد.
 در تحقیق حاضر آلیاژ Al-4.3%Cu طی فرایند نیمه­ جامد دمش گاز خنثی (GISS) تحت فراوری قرار گرفت و عوامل مؤثر بر این فرایند از جمله دبی گاز خنثی، زمان دمش گاز و دمای شروع دمش و تأثیر این عوامل بر ریزساختار آلیاژ مورد بررسی و تحلیل قرار گرفت. اعمال فرایند GISS، به ­طور محسوسی باعث تبدیل ساختار دندریتی به گلبولی در این آلیاژ ­شد. با استفاده از تکنیک آنالیز حرارتی و ترسیم منحنی های سرد شدن، عوامل موثر انجمادی طی این فرآیند تعیین شد. پس از طراحی و ساخت دستگاه ویسکومتری با صفحات موازی، بررسی و تحلیل رئولوژیکی نمونه­ ها با انجام آزمایشات ویسکومتری روی نمونه­ ها صورت پذیرفت که طی آن مشخص گردید با اعمال فرایند GISS، ویسکوزیته آلیاژ در منطقه نیمه­ جامد به شدت نسبت به نمونه با ساختار دندریتی کاهش می­ یابد. با استفاده از نتایج حاصل، روابطی استخراج شد که طی آن میزان ویسکوزیته با استفاده از شرایط انتخاب شده برای فرایند GISS، محاسبه می­گردد. همچنین مکانیزم ایجاد ساختار گلبولی طی این فرآیند بررسی و تعیین شد. در انتها تعدادی از نمونه­ ها با ساختار بهینه به دو روش رئوکست و تیکسواکستروژن شکل داده شد و تحت آزمایشات­ مکانیکی قرار گرفتند. اعمال فرایند GISS و همچنین تلفیق این فرایند با تیکسواکستروژن، باعث بهبود محسوس خواص مکانیکی ­شد. به طوری که بیشینه استحکام کششی، استحکام تسلیم، درصد ازدیاد طول نسبی و چقرمگی کششی نمونه ­ای که از دمای ˚C670 به مدت s20 تحت دمش گاز خنثی با دبی  L.min-14 قرار گرفته و سپس تیکسواکستروژن شد، به ترتیب 11، 26، 275 و 360% نسبت به نمونه شاهد در حالت ریخته ­گری ثقلی افزایش یافت. لذا از این فرآیند تلفیقی نوین می­ توان قطعات آلومینیمی با خواص مکانیکی و کارآیی بالا تولید نمود.

Sapp.ir/iust_iran

دفعات مشاهده: 1185 بار   |   دفعات چاپ: 259 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر

Persian site map - English site map - Created in 0.11 seconds with 47 queries by YEKTAWEB 4299