چگونه مراقب قلب خود باشیم؟ شیوه زندگی شما نقش مهمی در تعیین سلامت قلب ایفا می کند. بیماریهای قلبی و عروقی یکی از دلایل رایج مرگ در دنیا است؛ اما راههای زیادی برای پیشگیری از بیماریهای قلبی و داشتن قلبی سالم وجود دارد؛ شامل فعالیتهای فیزیکی، ترک سیگار، رسیدن به وزن مناسب و کنترل فشار خون و میزان چربی، که کلیدهای اصلی داشتن قلب سالم و سلامت فیزیکی است. آمارها نشان می دهد شایع ترین علت مرگ در کشور، ایست قلبی است. ایست قلبی سن و سال نمی شناسد و همه آدم ها با هر جنسیت و هر سنی می توانند گزینه بعدی برای بروز ایست باشند. اگر سیگار می کشید، بیشتر از دیگران احتمال دارد که ریتم قلبتان نامنظم شود و دچار ایست قلبی شوید. با دود کردن هر نخ، خود را بیشتر به مرگ نزدیک می کنید. به جز سیگار، بقیه مواد مخدر مثل کوکایین و تمام مواد مخدر تزریقی هم می توانند شما را دچار ایست قلبی کنند. چاقی یکی از دلایل اولیه ایست قلبی است. چاقی بیش از حد باعث می شود رگ های قلبتان بگیرد و خون به قلب نرسد، همین مسئله قلب شما را از حرکت نگه می دارد. قند، کلسترول و چربی های اشباع شده فست فودها شما را به ایست قلبی نزدیک تر می کند. بنابراین توصیه می شود که:
رژیم غذایی سالمی داشته باشید غذاهای کم نمک مصرف کنید، از چربی های اشباع به مقدار کم استفاده کنید. به اندازه کافی از غلات، میوه ها (سیب، مرکبات و توت فرنگی)، سبزیجات (کلم، کاهوو هویج،آویشن، رزماریو پونه) ، حبوبات، ماهی، تخم مرغ، گردو و باداماستفاده کنید.
از گوشت ها و محصولات لبنی کم چرب استفاده نمائید.
بهاندازه کافی بخوابید.
آرام و شاد زندگی کنید.
خوردن صبحانه را به برنامه خود اضافه کنید.
به طور منظم ورزش کنید، هر هفته حداقل به مدت 150 دقیقه ورزش آیروبیک متوسط تا شدید و روزی 20دقیقهدوچرخهسواری داشته باشید.
حداقل دو بار در هفته ورزش های کششی انجام دهید که به ماهیچه های شما کمک خواهد کرد.
علائم هشدار دهنده در حملات قلبی و سکته مانند درد در ناحیه قفسه سینه، تنگی نفس، فشار در قفسه سینه، سرگیجه و یا ضعف در یک سمت بدن را بشناسید.