دفاعیه دکتری در دانشکده شیمی

 | تاریخ ارسال: 1396/7/17 | 
دفاعیه دکتری در دانشکده شیمی
 

آقای علیرضا اکبرزاده دانشجوی دکتری شیمی معدنی، در تاریخ 19/07/96 از رساله دکتری خود تحت عنوان"پیش­بینی خواص مهم (شیمی فیزیکی و بیولوژیکی) پورفیرین­ها و مواد پرانرژی و برهم­کنش بین آن­ها جهت شناسایی مواد پرانرژی" با راهنمایی آقای دکتر رحمت اله رحیمی دفاع خواهدکرد.
 
استاد راهنمای اول: جناب آقای دکتر رحمت اله رحیمی
استاد راهنمای دوم: جناب آقای دکتر محمد حسین کشاورز
هیات داوران: سرکار خانم دکتر آزاده تجردی، سرکار خانم دکتر محبوبه ربانی، جناب آقای دکتر علیرضا مادرام و جناب آقای دکتر شهرام قنبری
این جلسه ساعت  8  روز چهارشنبه  در کلاس 3 دانشکده شیمی برگزار خواهد شد.
 
چکیده:
مواد پرانرژی برای اهداف مختلفی از جمله در پیشرانه­ها به جهت خاصیت انفجاری­شان به تازگی بسیار مورد توجه و بررسی قرار گرفته­اند. برای اینکه بتوان جلوی برخی نا امنی­ها و خطرات ناشی از آن­ها را به حداقل رساند می­بایست تکنولوژی­های جدیدی را جهت شناسایی­شان بکار گرفت. به تازگی در کشورهای زیادی اغلب از پلیمرها و دیگر ترکیب­های آلی و به ندرت در چند کشور پیشرفته از ترکیب­های زیستی خاصی که قدرت انتقال بار/الکترون و سیستم π گسترده­ای دارند به­عنوان حسگر مواد پرانرژی استفاده شده است. در این مطالعه، برای اولین بار از ترکیب­های پورفیرینی خاصی جهت شناسایی مواد پرانرژی CHNO استفاده شد. قدرت انفجاری و ایمنی بالای مواد پرانرژی و حساسیت نوری پورفیرین­ها در انتخاب و بررسی مولکول­های برهم­کنش­دهنده موثر بودند. بنابراین چندین مدل برای خواص بلورهای مولکولی حاوی عناصر C، H، N و O از جمله چگالی حالت جامد مواد پرانرژی، که یکی از مهم­ترین پارامترهای مربوط به عملکردشان می­باشد، توسعه داده شدند. هم­چنین حساسیت نوری پورفیرین­ها که لیگاند­های حلقوی متشکل از چهار واحد پیرول هستند مدل­سازی شد. از میان پورفیرین­های بکار رفته در برهم­کنش با ماده پرانرژی5،3،1تری آمینو6،4،2تری نیترو بنزن (TATB)، سه ترکیب 6، 17 و 18 پس از برهم­کنش، پیوند هیدروژنی نیز میان هیدروژن کربوکسیل و اکسیژن گروه نیترو تشکیل دادند. هم­چنین ترکیب های 2، 4، 8، 10و 16 ضمن داشتن برهم­کنش pπ-pπ دارای برهم­کنش dπ-pπ نیز هستند که به نوبه خود بسیار حائز اهمیت است.
 
واژه­های کلیدی: پورفیرین­، مواد پرانرژی، برهم­کنش.
 

دفعات مشاهده: 3395 بار   |   دفعات چاپ: 362 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر