دفاعیه دکتری در دانشکده شیمی

 | تاریخ ارسال: 1396/1/27 | 

دفاعیه دکتری در دانشکده شیمی

Description: C:UsersmortezaDesktopNew folder5.jpg

آقا­ی مرتضی آقایی دانشجوی دکتری شیمی، در تاریخ 30/1/96 از رساله دکتری خود تحت عنوان" تهیه نانوکاتالیزورهای هسته/پوسته مغناطیسی و کاربرد آن­ها در سنتز ترکیبات هتروسیکل ایمیدازولی، کینازولینی و زانتن ها" با راهنمایی آقای دکتر .علی ملکی دفاع خواهدکرد.

    استاد راهنمای اول: دکتر .علی ملکی

  استاد راهنمای دوم: -

  هیات داوران: دکتر ایوب بازگیر، دکتر علی ­حسین رضایان، خانم دکتر شهرزاد جوانشیر ، دکتر رحمت اله رحیمی

  این جلسه ساعت 10:30 روز چهارشنبه 30/1/96 در اتاق کنفرانس دانشکده شیمی برگزار خواهد شد.

چکیده:

امروزه شیمی سبز به واکنش­های شیمیایی سالم با محصولات بی­خطر و حداکثر بهره (حداقل مصرف ماده و انرژی) می­پردازد، واکنش­های چندجزیی و نانوکاتالیزگرها می­توانند ما را به سوی این هدف سوق دهند. حلقه­های هتروسیکلی ایمیدازولی، کینازولینی و زانتن ها، هسته اصلی بسیاری از داروهای مهم تجاری هستند. با این وجود، هنوز این ترکیب­ها بطور گسترده­ بررسی نشده­اند که یکی از دلایل اصلی آن محدودیت­های سنتزی آنها بوده است. لذا دراین تحقیق ابتدا نانوکاتالیزگرهای هسته/ پوسته و کامپوزیتی مغناطیسی تهیه شده و­ سپس در سه واکنش سنتزی تهیه ترکیبات هتروسیکل ایمیدازولی، کینازولینی و زانتن ها مورد استفاده قرار گرفت. بازیابی کاتالیزگر از محیط واکنش به آسانی و بی­نیاز از فرآیندهای پیچیده جداسازی امکان­پذیر است و بارها در واکنش­های دیگر مورد استفاده قرار گرفت. از مزایای این پژوهش می­توان به استفاده از نانوکاتالیزگرهای زیستی قابل بازیافت و فاقد فلزات واسطه سمی، ساده بودن روش آزمایش، زمان کوتاه واکنش، بهره بالا، کم هزینه بودن، استفاده از حلال­های سبز و آلودگی کمتر اشاره نمود. شناسایی و تعیین خواص نانوساختارها و چند­سازه­ی حاصل با استفاده از روش­های زیر­­‌قرمز با تبدیل­فوریه[1]، پراش پرتوایکس[2]، میکروسکوپ الکترونی روبشی[3]، سنجش­عنصری به ­روش پراکندگی­انرژی پرتوایکس[4]، آزمون وزن ‌سنجی ­حرارتی[5]، اندازه‌گیری میزان تخلخل و سطوح موثر[6]، مغناطیس سنج نمونه­ی مرتعش[7] و سایر روش‌ها انجام شد. در پایان، فرآورده­ها از طریق بررسی داده­های طیف­سنجی مادون قرمز، رزونانس مغناطیسی هسته­های پروتون و کربن شناسایی شدند. علاوه بر این انتظار می­رود این ترکیب­ها بدلیل تشابه ساختاری با داروهای شناخته شده، خواص دارویی و بیولوژیکی مهمی از خود نشان دهند.

واژه‌های کلیدی

حلقه­های هتروسیکلی، ایمیدازول، کینازولین، زانتن، آهن­اکسید، کاتا­­لیزگر قابل­بازیافت، واکنش­های چند جزیی، نانو ذرات مغناطیسی، نانوکامپوزیت، کاتالیزگرهای ناهمگن.

 

[1] FTIR

[2] XRD

[3] SEM

[4] EDAX

[5] TGA

[6]  BET

[7] VSM


دفعات مشاهده: 2501 بار   |   دفعات چاپ: 230 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر