سنتزداروی ال کارنوزین

 | تاریخ ارسال: 1393/10/22 | 

              

 سنتز داروی ال کارنوزین (L – Carnosine ) برای اولین بار در ایران

AWT IMAGE

  خانم مریم خسروی دانشجوی مقطع دکتری شیمی معدنی، به راهنمایی دکتر رحمت اله رحیمی و مشاوره دکتر ابراهیم صفوی، برای اولین بار در ایران موفق به سنتز داروی ال کارنوزین شد.
دکتر صفوی در مورد اثرات درمانی داروی ال کارنوزین بیان کرد: ال کارنوزین به عنوان یک کیلیت کننده (Chelator)  بی ضرر و یک آنتی اکسیدانت قوی می باشد که مهم ترین منبع آن بافت های حیوانی به ویژه مغز و عضله است. این ماده در گیاهان یافت نمی شود و حرارت باعث آسیب آن می گردد، این آنتی اکسیدانت در بدن به جز وظایف دفع آلاینده ها و کاهش اکسیداسیون استرس، از آسیب گلیکیشن (Glycation) نیز جلوگیری می کند. (گلیکیشن به معنی اتصال غیر آنزیمی گلوکز به پروتئین‌ها است که باعث تغییر در شکل و عملکرد آن ها می‌شود ) . به علاوه ال کارنوزین تنها دی پپتید شناخته شده است که جلوی کوتاه شدن تلومر، که مهمترین عامل پیری (Aging) است را می گیرد. به این ترتیب می توان از ال کارنوزین به دلیل خواص متعدد آن به عنوان مولکول جادویی (Magic Molecule) یاد کرد.
ایشان خاطر نشان کرد: کاربردهای درمانی ال کارنوزین در بیماری های دیابت، آلزایمر، پارکینسون، بیماری های  قلبی - عروقی و در جوان سازی پوست ثابت شده است و اثرات درمانی آن در اوتیسم تحت بررسی است. متاسفانه این دارو در ایران تولید نمی شود و نمونه های خارجی آن هزینه های بالایی دارد. مکمل‌های ال کارنوزین معمولا از شرکت های معتبری مثل شرکت آلمانیZein Pharma   تهیه می شود و هر 60 عدد آن حدود 30 یورو می باشد. همچنین هر ویال آمپول تزریقی آن که در کیلیشن تراپی(Chelation Therapy)  استفاده می شود، تقریباَ 60 یورو خریداری  می شود که برای مصرف عموم مردم ایران هزینه نسبتا بالایی است. امید است با تولید این دارو در داخل کشور بتوان از هزینه های گزاف واردات آن جلوگیری کرد و کمک ناچیزی به بیماران انجام داد.

 

 


دفعات مشاهده: 5125 بار   |   دفعات چاپ: 346 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر