عضو هیات علمی دانشگاه و دبیر کمیته ملی جامعه اطلاعاتی ایران در اجلاس عالی جامعه اطلاعاتی در ژنو شرکت کرد

 | تاریخ ارسال: 1393/3/27 | 
عضو هیات علمی دانشگاه و دبیر کمیته ملی جامعه اطلاعاتی ایران در اجلاس عالی جامعه اطلاعاتی در ژنو شرکت کرد  
AWT IMAGE 
دکتر هادی شهریار شاه حسینی، عضو هیات علمی دانشکده مهندسی برق و مدیر همکاری های علمی و بین المللی دانشگاه علم و صنعت ایران بعد از بازگشت از نشست مقدماتی اجلاس جهانی جامعه اطلاعاتی ( WSIS+10 ) ژنو گفت: علاوه بر برگزاری سه پانل تخصصی ، دو سند در خصوص جامعه اطلاعاتی پس از سال 2015، که ایران در تدوین آن نقش موثری داشت به تایید اجلاس عالی جامعه اطلاعاتی رسید. 
دکتر هادی شهریار شاه حسینی که مدیریت و برگزاری پانل‌های تخصصی ایران در اجلاس جهانی جامعه اطلاعاتی ژنو به عهده داشت، افزود: قرار است این اسناد پس از تایید روسای هیات های حاضر از کشورهای عضو که عمدتا وزیران ارتباطات و فناوری یا مخابرات کشورها هستند، برای طی مراحل بعدی به کمسیون علم و فناوری و دبیر کل سازمان ملل ارسال شود . 
 دبیر کمیته ملی جامعه اطلاعاتی ایران و مدیر دفتر همکاری های علمی وبین المللی دانشگاه علم وصنعت ایران توضیح داد: شش دوره مذاکره بین هیات‌هایی از کشورهای مختلف جهان منجر به تدوین دو سند بیانیه و چشم انداز جامعه اطلاعاتی +10 شده است. شایان ذکر است که اجلاس جهانی جامعه اطلاعاتی در دو سال 2003 و 2005 اهداف 10 گانه و خطوط عمل 11 گانه ای را برای توسعه فناوری های ارتباطات و اطلاعات ارائه کرده است . این اهداف و خطوط عمل همگی بر توسعه فاوا به منظور دسترسی به اطلاعات تاکید دارد. 
 به گفته مدیر همکاریهای علمی و بین المللی دانشگاه، هیات ایرانی در روز اول در نشست مقدماتی اجلاس جامعه اطلاعاتی +10، دو پانل و در روز سوم یک پانل تخصصی برای ارائه گزارش کشوری ایران در حوزه جامعه اطلاعاتی برگزار کرد که در آن علاوه بر وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و رییس سازمان فناوری اطلاعات ، دبیر کل اتحادیه بین‌المللی مخابرات و معاون وی نیز حضور پیدا کردند. یکی از پانل های تخصصی در مورد چالش ها و فرصت های آینده جامعه اطلاعاتی پس از 2015 بود . 
 شاه حسینی گفت: در این پانل که با حضور اساتید دانشگاه علم و صنعت ایران دانشگاه تهران و دانشگاه تربیت مدرس برگزار شد در خصوص روند تهیه اسناد و چالش های باقی مانده که شامل مدیریت اینترنت در جهان و ادامه اجرای خطوط عمل این اجلاس است بحث شد. 
وی افزود: در سند بیانیه دستاوردهای کشورهای مختلف در عرصه جامعه اطلاعاتی در طول 10 سال گذشته بیان شده است و سند چشم انداز سند دومی است که ناظر بر چشم اندازهای فعالیت جامعه اطلاعاتی در جهان در آینده است. 
 به گفته وی در مذاکرات این سند موضوعاتی مانند اثر بوجود آمدن فناوری های جدید بر توسعه خطوط عمل جامعه اطلاعاتی و نیاز به ایجاد خط عمل جدید یا بازنگری در خطوط عمل پیشین مورد توجه قرار گرفته است. وی گفت: از ابتدای تاسیس جامعه اطلاعاتی +10 دو مطلب کاملا مشخص بود. یکی اینکه در دنیای دیجیتال جدید همه کشورها با حقوق مساوی امکان مدیریت اینرنت را داشته باشند و از نظر کشورهای در حال توسعه این موضوع باید تحت نظارت زیر مجموعه های تخصصی سازمان ملل مدیریت شود. 
 دبیر کمیته ملی جامعه اطلاعاتی ایران افرود: موضوع دیگر این است که همه ذینفعان اینترنت بایددر پیشبرد و توسعه جامعه اطلاعاتی و فناوری های مرتبط نقش ایفا کنند. 
 وی همچنین توضیح داد: پانلی نیز با موضوع اکوسیستم پهن باند و چالش های آن در کشورهای در حال توسعه برگزار شده بود که در این پانل این موضوع مطرح شد که با وجود توسعه زیر ساخت ارتباطی در کشورهای درحال توسعه به میزان کشورهای توسعه یافته از آن بهره برداری نمی شود علت این امر این است که استفاده از پهن باند فقط بوجود آوردن زیر ساخت بدون توجه به سایر اجزای اکوسیستم ها نیست و سایر اجزا شامل اپلی کیشن ها ، ارائه دهندگان خدمات و کاربران هستند که در چرخه بهره گیری از خدمات از اکو سیستم پهن باند باید مورد توجه قرار گیرند. 
 در این پانل سخنرانان از منظرهای مختلف مانند ، اثر تحقیق، نقش اپراتورها ، نقش ارائه دهندگان خدمات و سازمان های صنفی در توسعه اجزای اکوسیستم پهن باند مطالبی را ارائه کردند.  
درپانل گزارش کشوری نیز دستاوردهای کشور در حوزه جامعه اطلاعاتی از طرف نمایندگان سازمان فناوری اطلاعات،‌ شورایعالی اطلاع رسانی وزارت علوم و تحقیقات و فناوری و بخش خصوصی ارائه شد.

دفعات مشاهده: 5600 بار   |   دفعات چاپ: 1496 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 30 بار   |   0 نظر



CAPTCHA

  تمامی حقوق برای دانشگاه علم و صنعت ایران محفوظ است.