با حضور اعضای هیئترئیسه و جمعی از مدیران دانشگاه، پیش از ظهر روز دوشنبه بیست و هفتم آبانماه 1392، «پژوهشکده الگوی اسلامی-ایرانی پیشرفت» در مجموعه پژوهشگاه علم و صنعت ایران، رسماً گشایش یافت.
الحاق این واحد پژوهشی جدید به واحدهای تحت پوشش پژوهشگاه علم و صنعت ایران، در شانزدهمین جلسه هیئت امنای دانشگاه، بررسی و مورد تصویب قرار گرفته بود و در پی آن با حکم دکتر منتظری (رییس پژوهشگاه علم و صنعت ایران و معاون پژوهش و فناوری دانشگاه)، دکتر محمدسعید جبل عاملی (عضو هیئت علمی دانشکده مهندسی صنایع)، به عنوان سرپرست پژوهشکده الگوی اسلامی-ایرانی پیشرفت انتخاب و منصوب شد.
دکتر منتظری در آیین گشایش پژوهشکده الگوی اسلامی-ایرانی پیشرفت که در محل این پژوهشکده برگزار شد، از افتتاح این پژوهشکدهها و مراکز به عنوان یکی از نقاط عطف در برنامههای پژوهش و فناوری دانشگاه نام برد. وی سپس به معرفی اقدامات تأسیس پژوهشگاه علم و صنعت ایران -پیرو تأکیدات مقام معظم رهبری در دیدار نخبگان کشور با معظم له- و تبیین برنامههای آینده این پژوهشگاه پرداخت و گفت: پژوهشگاه علم و صنعت ایران، به منظور توسعه و انسجام هر چه بیشتر فعالیتهای پژوهشی در دانشگاهها و ایجاد بستر مناسب جهت تعامل همه جانبه و مؤثر با سازمانها، دستگاههای اجرایی و بخشهای مختلف تولیدی و خدماتی کشور و همسو با تکالیف قانون برنامه پنجم توسعه و همچنین مأموریت و وظایف وزارت مبنی بر انسجام امور تحقیقات و فناوری و افزایش کارایی و اثر بخشی تحقیقات کشور، در سال 1390 در هیئت امنای دانشگاه، مصوب گردید و از پاییز 1391، اجرایی شد و آغاز به کار نمود.
رئیس پژوهشگاه علم و صنعت ایران گفت: تاکنون علاوه بر پژوهشکدهها و مراکز تحقیقاتی موجود دانشگاه، الحاق دوازده مرکز دیگر مصوب گردیده که تمامی آنها ان شاء الله ظرف هفتههای آینده افتتاح خواهند شد و پس از راهاندازی، اخذ مصوبات نهایی را در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، دنبال خواهند کرد. وی تأکید کرد با ظرفیت فعلی دانشگاه، امکان توسعه 24 پژوهشکده و مرکز تحقیقاتی فعلی به حدود 50 پژوهشکده و مرکز در آینده نزدیک وجود دارد و این توسعه و افزایش، در برنامه کاری پژوهشگاه قرار دارد.
دکتر منتظری با خرسندی از پذیرش مسئولیت سرپرستی این مراکز از سوی افراد توانمند، ابراز امیدواری کرد در آینده نزدیک، شاهد اثرات خیر فعالیت این پژوهشکدهها و مراکز تحقیقاتی در دانشگاه و کشور باشیم.
دکتر جبل عاملی نیز با اشاره به شکلگیری و تأسیس پژوهشکده الگوی اسلامی-ایرانی پیشرفت بر اساس شأن نزول تأسیس پژوهشگاه به فرمان مقام معظم رهبری، گفت: این پژوهشکده، سرنوشت خود را با مرکز الگوی اسلامی-ایرانی پیشرفت گره زده و من هر چه با سازمانهای بیرونی تماس بیشتری برقرار میکنم به این نکته تعصب بیشتری مییابم که مشارکت دانشکدههای مهندسی صنایع و مهندسی پیشرفت ما، میتواند تأثیر عظیمی در محتوای علومی که شکل میگیرد، داشته باشد.
دکتر جبل عاملی با اشاره به خلأ دید منظومهای و جامعنگر در کشور افزود: از اهداف عمده پژوهشکده الگوی اسلامی-ایرانی پیشرفت، ایجاد فضای گفتمانی در الگوی اسلامی-ایرانی پیشرفت است و فکر میکنم دانشکدههایی نظیر دانشکدههای ما که در نظام فنی-مهندسی کار میکنیم، در این زمینه خوب کار میکنند.
سرپرست پژوهشکده الگوی اسلامی-ایرانی پیشرفت از پیشبینی سه گروه اولیه کاری «گفتمان پیشرفت»، «مدیریت و رهبری تحول» و «مدلسازی و شبیهسازی» در این پژوهشکده خبر داد.
در بخش دیگر این مراسم، دکتر معینی (رئیس دانشکده مهندسی صنایع) و دکتر علیاحمدی (رئیس دانشکده مهندسی پیشرفت) درباره محورهای همکاری و تعامل این دانشکدهها با پژوهشکده الگوی اسلامی-ایرانی پیشرفت سخن گفتند. دکتر معینی گفت: وقتی با اسلام و دید اسلامی کارها را پیش ببریم، همه مسائل مرتفع میشود و جامعه به سمت پیشرفت واقعی حرکت میکند. دکتر علیاحمدی نیز گفت: برای آنکه آموزههای اسلام ناب، بیش از پیش در زندگی اجتماعی ورود یابد، نیازمند آنیم که به جهانبینی و ایدئولوژی مبتنی بر وحی، نظام جدیدی دهیم تا بتواند پاسخگوی نیازهای اجتماعی باشد. وی دانشکدههای مهندسی صنایع و پیشرفت را بازوهای این پژوهشکده در طراحی سیستمهای کلان توصیف کرد.
گفتنی است پژوهشکده الگوی اسلامی-ایرانی پیشرفت با هدف ایجاد و مدیریت فضای گفتمانی پیرامون الگوی اسلامی-ایرانی پیشرفت مبتنی بر الگویی جامع، نظاممند و منسجم برای گفتمانسازی، شناسایی، تربیت و ساماندهی نیروهای خلاق، متعهد و توانمند حول محور الگوی اسلامی-ایرانی پیشرفت و تسهیل نقشآفرینی آنها در این عرصه، همکاری با مراکز علمی و تحقیقاتی پیرامون طراحی و تدوین الگوی اسلامی-ایرانی پیشرفت، طراحی سازکارهای انگیزشی نوآورانه با هدف تبدیل موضوع «الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت» به مطالبه عمومی و چشمانداز مشترک جامعه نخبگانی جوان، بسترسازی برای گسترش فضای بحث، تبادلنظر و گفتمان علمی در سطح دانشگاهها و حوزههای علمیه در زمینههای مرتبط با الگوی اسلامی-ایرانی پیشرفت، بسترسازی برای انتشار و تبیین آرا و دیدگاههای فکری و علمی اندیشکدهها؛ همفکری جهت شناسایی مسایل اساسی و کلان در پیشرفت کشور و ارائه راهکارهای مناسب برای تبیین آنها در حوزه تخصصی و انعکاس نتایج به اندیشکدههای مربوط در مرکز الگوی اسلامی-ایرانی پیشرفت؛ برگزاری نشستها و کارگاههای تخصصی به منظور تحقق اهداف تعیینشده برای پژوهشکده، انتشار دستاوردها و نتایج حاصل از نشستهای اندیشهورزی و پژوهشهای صورتگرفته با همکاری پژوهشکده و ارسال آنها برای اندیشکدههای مربوط در مرکز الگوی اسلامی-ایرانی پیشرفت و همچنین ترویج آنها در جامعه متفکران ذیربط، راهاندازی و تأسیس شده است و مرکز الگوی اسلامی-ایرانی پیشرفت، مرکز اصلی بهرهبردار از دستاوردهای آن خواهد بود.
|