[صفحه اصلی ]   [ English ]  
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
معرفی واحد سازمانی::
امور فرهنگی اساتید::
امور فرهنگی کارکنان::
آموزش فرهنگی و اجتماعی::
دبیرخانه ستاد فرهنگی رفاهی::
دبیرخانه فارغ التحصیلان::
آرشیو اخبار و رویدادها::
معرفی کتاب های مفید::
معرفی پایگاه های مفید::
آلبوم تصاویر::
ارتباط با ما::
آیین نامه و فرم ها::
::
فرهنگی و اجتماعی

AWT IMAGE

AWT IMAGE

AWT IMAGE

AWT IMAGE

..
جستجو در سایت

جستجوی پیشرفته
..
نظرسنجی
نظر خود را در مورد سایت مرقوم فرمایید:
عالی
خوب
متوسط
ضعیف
   
..
تماس با ما

آدرس: تهران، میدان رسالت، خیابان هنگام، خیابان دانشگاه، دانشگاه علم و صنعت ایران، ساختمان 15 خرداد، طبقه سوم

 تلفنخانه: 8 - 77240540-021

تلفن مستقیم: 77240460-021

فاکس: 77491238-021
داخلی 7436

Email: csc @ iust.ac.ir

سامانه پیامکی: 30009900990001

..
:: برگزاری نشست هم اندیشی و گفتگوی اساتید با موضوع تحلیل جامعه شناختی اعتراضات اخیر / ۲۳ آبان۱۴۰۱ ::
 | تاریخ ارسال: 1401/8/25 | 
جلسه هم اندیشی و گفتگوی اساتید با موضوع تحلیل جامعه شناختی اعتراضات اخیر در روز دوشنبه ۲۳ آبانماه۱۴۰۱ در مجتمع امام خمینی (ره) برگزار گردید.
پس از تلاوت آیاتی از کلام ا... مجید و پخش سرود ملی، حجت الاسلام  شریف، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه، مطالبی را با موضوع زمینه ها، دلایل و شناخت جامعه شناسانه حوادث اخیر کشور و دانشگاه ارائه نمودند. ایشان همچنین با تحلیل  ویژگی های اعتراضات، نکاتی را در خصوص شناخت بیشتر روحیات و اخلاقیات نسل جدید مطرح نمودند. در ادامه جلسه برخی از اساتید به بیان دیدگاه ها و تجربیات خود در ارتباط با دانشجویان معترض و نحوه برخورد با آنها پرداختند. تمام اساتید حاضر در جلسه گفتگو و تعامل را بهترین راه ارتباط با دانشجویان و کنترل هیجانات و احساسات آنها دانستند.
همچنین آسیب شناسی عواملی که منجر به بروز این اتفاقات در دانشگاه شده بود مطرح گردید. در پایان جلسه نیز گزارشی از اتفاقات و اقدامات دانشگاه در چند هفته اخیر به اطلاع حاضرین در جلسه رسید.
دفعات مشاهده: 1825 بار   |   دفعات چاپ: 44 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر
::
:: برگزاری نشست فرهنگی و هم اندیشی اساتید / ۱۶آبان۱۴۰۱ ::
 | تاریخ ارسال: 1401/8/16 | 
نشست فرهنگی و هم اندیشی اساتید در روز دوشنبه ۱۶ آبان ماه ۱۴۰۱ در مجتمع فرهنگی امام خمینی برگزار گردید.در بخش اول جلسه دو تن از اساتید به تبیین شرایط امروز کشور و ریشه یابی بروز برخی از ناهنجاری ها پرداختند.در بخش دوم نیز اساتید حاضر در جلسه به بحث و گفتگو در این باره پرداختند و هر کدام دیدگاه های خود را در مورد مشکلات پیش آمده مطرح نمودند.تلاش برای رسیدن به فضای گفتگوی بیشتر و همدلی با دانشجویان و همچنین بالا بردن ظرفیت انتقاد پذیری از جمله مواردی بود که مورد تائید اساتید قرار گرفت. 
دفعات مشاهده: 1724 بار   |   دفعات چاپ: 37 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر
::
:: مراسم گرامیداشت هفته دفاع مقدس / ۲مهر ۱۴۰۱ ::
 | تاریخ ارسال: 1401/7/3 | 
مراسم گرامیداشت هفته دفاع مقدس در دانشگاه برگزار شد
 
مراسم گرامیداشت هفته دفاع مقدس، بعد از نماز ظهر و عصر روز شنبه، دوم مهرماه سال ۱۴۰۱ در جوار مقبره‌الشهدای دانشگاه برگزار شد.
در این مراسم که با حضور اعضای هیات رئیسه، جمعی از مسئولان، کارکنان و دانشجویان دانشگاه برگزار شد؛ سردار جعفری در سخنانی به روایتگری و خاطره‌گویی از دوران دفاع مقدس پرداخت.
سردار جعفری در سخنان خود به توصیف سه چهره از جنگ تحمیلی و دفاع مقدس پرداخت. چهره اول اینکه از نظر نیرو و همینطور حمایت خارجی، ما تنها بودیم ولی در جنگ از ۲۳ کشور عربی و غیر عربی، اسیر گرفته بودیم. چهره دوم اینکه در قطعنامه‌های گلستان و ترکمنچای، ایران ۲۶۳ هزار و ۷۰۰ کیلومتر مربع از مرغوبترین خاک خود را از دست داد ولی در طی ۸ سال جنگ تحمیلی، یک وجب از خاک ایران از دست نرفت و بعد از ۳۳ سال از پایان جنگ، به چنان بازدارندگی‌ای در اعمال حاکمیت دست یافتیم که کسی نتواند به خاک ما حمله کند.
 
سردار جعفری در توصیف چهره سوم دفاع مقدس، به اعلام رسمی دبیر کل سازمان ملل در خصوص آغازگری عراق در جنگ تحمیلی علیه کشورمان اشاره و افزود: در کنار هزینه انسانی سنگین ۲۰۰ هزار شهید، ۴۶ هزار آزاده، حدود ۵۰۰ هزار جانباز و قریب به هزار میلیارد دلار خسارت به کشور؛ عزت و افتخاری نصیب ما شده که بعید می‌دانیم ارتشی جرأت عبور از مرزهای ما را داشته باشد و البته ما برای دفع هر تهاجمی، کاملا آماده‌ایم.
 
در ادامه این مراسم، حجت‌الاسلام والمسلمین عبدی‌مقدم با تاکید بر تجدید میثاق دانشگاهیان با آرمان‌های شهدا، تصریح کرد: همانگونه که شهدا در وصیت‌نامه‌های خود از ما خواسته بودند، تا پایان پای کار هستیم تا این انقلاب را به دست صاحب اصلی آن برسانیم.
دفعات مشاهده: 2094 بار   |   دفعات چاپ: 58 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر
::
:: برگزاری نشست فرهنگی و آموزشی اساتید مشاور دانشگاه / ۱۵شهریور ۱۴۰۱ ::
 | تاریخ ارسال: 1401/6/16 | 
برگزاری نشست فرهنگی و آموزشی اساتید مشاور دانشگاه
 
نشست فرهنگی و آموزشی اساتید مشاور دانشگاه با حضور معاون و مدیران حوزه فرهنگی، مسئول نهاد نمایندگی ولی فقیه و اساتید مشاور و مدیران فرهنگی  دانشکده ها  روز سه شنبه ۱۵ شهریور ۱۴۰۱ در مجتمع رفاهی اساتید برگزار گردید.
در این جلسه آقایان دکتر معینی (معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه) حجت الاسلام شریف ( مسئول نهاد نمایندگی ولی فقیه) دکتر خیرالدین (مدیر ارتباطات فرهنگی و اجتماعی) دکتر شیرزادی ( مدیر مرکز مشاوره) دکتر کوه دار ( مدیر امور فرهنگی و فوق برنامه) دکتر حبیب نژاد (مدیر امور آموزش) و دکتر پیشوایی (هیات علمی دانشکده صنایع) بعنوان سخنران به بیان دیدگاه های خود در خصوص اهمیت، کارکرد، تجربیات سنوات گذشته و برنامه های پیش رو پیرامون طرح استاد مشاور در آغاز سال تحصیلی آتی پرداختند.

دفعات مشاهده: 2044 بار   |   دفعات چاپ: 65 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر
::
:: دومین کارگاه هم‌اندیشی و دانش‌افزایی «جهاد تبیین و نقش اساتید در دانشگاه اسلامی»/۲۳ خرداد ۱۴۰۱ ::
 | تاریخ ارسال: 1401/3/24 | 
برگزاری کارگاه دانش‌افزایی جهاد تبیین و نقش اساتید در دانشگاه اسلامی
 
 
دومین کارگاه هم‌اندیشی و دانش‌افزایی «جهاد تبیین و نقش اساتید در دانشگاه اسلامی»، ۲۳ خردادماه ۱۴۰۱ با حضور رئیس دانشگاه و جمعی از اعضای هیات علمی، در سالن جلسات مجتمع فرهنگی امام خمینی (ره) دانشگاه برگزار شد.
این سلسه کارگاه‌ها، ذیل دبیرخانه جهاد تبیین و اقدام دانشگاه علم و صنعت ایران و با هدف اجرایی‌سازی سند دانشگاه اسلامی در دانشگاه علم و صنعت ایران و در راستای تحقق تمدن اسلامی با هویت اسلامی-ایرانی، با مشارکت و دعوت از اساتید جوان انقلابی دانشگاه برگزار می‌شود.
در ابتدای این جلسه و پس از سرود ملی جمهوری اسلامی ایران و تلاوت آیاتی از کلام الله مجید، دکتر انبیاء (رئیس دانشگاه)، در خصوص اهمیت و ضرورت اسلامی شدن دانشگاه، نکاتی را پیرامون برخی مفاد سند دانشگاه اسلامی مصوب سال ۱۳۹۲ شورای عالی انقلاب فرهنگی، متذکر شد. وی با بیان این مطلب که نشان چندانی از اجرایی شدن این سند در دانشگاه‌ها در دست ندارد، اظهار داشت: احتمالا در اجرایی‌سازی این سند، یا همت کافی نشده یا به خلأهایی برخورد کرده بودند ولی اکنون همت کشور و بویژه نظر وزیر علوم، تحقیقات و فناوری این است که موضوع اسلامی شدن دانشگاه‌ها هر چه بیشتر جدی گرفته شود.
وی افزود: شورای عالی انقلاب فرهنگی، شورای دیگری با نام اسلامی شدن دانشگاه‌های بزرگ را ذیل خود دارد که دانشگاه علم و صنعت ایران به عنوان یکی از سه دانشگاه در مجموعه وزارت علوم و وزارت بهداشت، عضو این شوراست.
رئیس دانشگاه با تاکید بر اینکه برای اسلامی شدن دانشگاه‌ها ملازماتی نیاز است، تصریح کرد: اگر بپذیریم نیروی انسانی دانشگاه‌ها، یکی از عناصر مهم اسلامی کردن دانشگاه‌هاست؛ دانشگاه علم و صنعت ایران، از حیث اساتید دانشگاه، غنی‌ترین و قوی‌ترین دانشگاه در سطح کشور است. تقریبا صد در صد اساتید دانشگاه علم و صنعت ایران، هم علمی هستند و هم انقلابی و ما در این بُعد و در این مقطع زمانی، کمبودی نداریم اما ملازمات دیگر نیز نیاز است که بدیهی است باید از دل این جلسات، شناسایی و ابزار کار شود. وی تصریح کرد: این نهضت باید مداوم باشد چرا که شبهاتی که دیگران مطرح می‌کنند، همیشه بوده و هست لذا نباید باب اسلامی شدن دانشگاه‌ها را بست و این جلسات نیز باید مستمر باشند.
دکتر انبیاء با تاکید بر اینکه برای اسلامی شدن دانشگاه‌ها همه ما مسئولیت داریم و ابتدا باید موضوع، تبیین و سپس اقدام شود، گفت: ما در اسلامی کردن دانشگاه، ثابت‌قدم و جدی هستیم و در این راستا، ستاد تبیین و اقدام را در دانشگاه به ریاست مهندس نقره‌کار شکل داده‌ایم.
 

رئیس دانشگاه با اشاره به اینکه در سند اسلامی شدن دانشگاه‌ها، در چهار حوزه آموزش، پژوهش، فرهنگ و اجرا (مدیریت)، راهبردهای متعددی گفته شده، افزود: این سند برای تمامی دانشگاه‌ها تهیه شده اما به نظر من باید برای اجرای آن در دانشگاه علم و صنعت ایران، بر حسب اقتضائات و جغرافیای دانشگاه، آن را بومی‌سازی کرد. مثلا در معاونت آموزشی ما باید زیرنظام‌های آموزشی، حتما تغییر و برخی رشته/گرایش‌ها حذف و جایگزین شود تا جامعه‌محور شود و غرض این نیست که سرفصل‌ها را خیلی تغییر دهیم
.
در ادامه این جلسه، مهندس نقره‌کار (مشاور فرهنگی رئیس دانشگاه)، به تبیین ساختار و مراحل اسلامی کردن دانشگاه با هویت اسلامی-ایرانی پرداخت. وی با مرور مباحث مطرح شده در جلسه قبل، گفت: مهمترین راهبردی که مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم مطرح فرمودند، تمدن نوین اسلامی با هویت اسلامی-ایرانی است که بخش عمده آن هم از دانشگاه آغاز می‌شود. وی تمدن‌سازی را حاصل تلاش فرهنگی دانست و تاکید کرد: اگر بخواهیم دانشگاه اسلامی شود، اول باید ببینیم جهان‌بینی و ایدئولوژی‌اش در تمام موضوعات آموزشی، پژوهشی و فرهنگی چگونه باید باشد.
 

 در بخش پایانی این نشست، تعدادی از اعضای هیات علمی حاضر در جلسه، به طرح نقطه نظرات، دغدغه‌ها و پرسش‌های خود در خصوص موضوع نشست پرداختند که ریاست دانشگاه و حجت‌الاسلام والمسلمین ابراهیمی‌نژاد (مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه) به آنها پاسخ دادند.
 
دفعات مشاهده: 3223 بار   |   دفعات چاپ: 110 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر
::
:: نخستین کارگاه هم اندیشی اساتید با موضوع " جهاد تبیین و نقش اساتید در دانشگاه اسلامی" / ۹ خرداد ماه ۱۴۰۱ ::
 | تاریخ ارسال: 1401/3/10 | 
کارگاه هم اندیشی اساتید
با موضوع " جهاد تبیین و نقش اساتید در دانشگاه اسلامی"
کارگاه هم اندیشی اساتید با موضوع " جهاد تبیین و نقش اساتید در دانشگاه اسلامی" در روز دوشنبه ۹ خرداد ماه در مجتمع امام خمینی (ره) دانشگاه برگزار گردید.
در ابتدا و پس از تلاوت قران مجید، دکتر معینی، معاون فرهنگی و اجتماعی دانمشگاه با خوشآمد گویی به حاضرین در جلسه و گرامیداشت مناسبت های پیش رو و همچنین تسلیت به خانواده های سوگوار حادثه آبادان، به اهمیت موضوع جلسه امروز پرداخته و تاکید کردند که دانشگاه تصمیم دارد تا با کمک اساتید، در این خصوص اقدامات بنیادی و اجرای را انجام دهد.
سپس آقای مهندس نقره کار، عضو هیات علمی دانشکده معماری و شهرسازی و مشاور فرهنگی ریاست دانشگاه با اشاره به دیدگاه مقام معظم رهبری در خصوص "جهاد تبیین و اقدام" به ضرورت پیگیری این موضوع کلیدی در دانشگاه علم و صنعت ایران تاکید کردند. ایشان با تاکید به چگونگی ایجاد تمدن نوین اسلامی (با هویت اسلامی – ایرانی) به عنوان راهبرد مقام معظم رهبری در گام دوم انقلاب، به تعاریف و ویژگی های بنیادی مفاهیمی همچون تمدن، فرهنگ و ... پرداختند و با شرح حدیثی از حضرت علی (ع) به مبانی انسان شناسی این عنوان اشاره کردند.
آقای دکتر بوترابی، عضو هیات علمی دانشکده مواد و متالورژی سخنران بعدی جلسه بود که به تشریح مدل های گذشته و موجود نظام های آموزشی در ایران و دنیا پرداخت. ایشان با نقد نظام های آموزشی موجود، خواستار ایجاد مدل های جدید آموزشی مبتنی بر نیاز های امروز جامعه شدند.
حجت الاسلام ابراهیم نژاد، مسئول محترم نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری، نقش اساتید در تبیین و اقدام در خصوص تمدن نوین اسلامی را بسیار مهم و تاثیرگذار ارزیابی کرده و خواستار حضور موثرتر ایشان در اجرایی شدن این مفاهیم شدند.
در پایان چند نفر از اساتید به بیان دیدگاه هایی خود در خصوص عنوان جلسه پرداختند.
دفعات مشاهده: 2992 بار   |   دفعات چاپ: 109 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر
::
:: نشست فرهنگی استادان با موضوع "بررسی تحولات اخیر روسیه و اوکراین"_۲۳ اسفند ۱۴۰۰ ::
 | تاریخ ارسال: 1400/12/25 | 
برگزاری نشست فرهنگی اساتید
نشست فرهنگی اساتید دانشگاه با موضوع "بررسی تحولات اخیر روسیه و اوکراین" توسط آقای دکتر علی علیزاده (عضو هیات علمی دانشگاه دفاع ملی و کارشناس تحولات بین المللی) در روز دوشنبه ۲۳ اسفند ۱۴۰۰ به شکل مجازی برگزار گردید.
آقای دکتر علیزاده با اشاره به تاریخچه اختلافات روسیه و غرب در مورد عضویت کشور اوکراین در پیمان امنیتی ناتو و همچنین تاکید بر اشتراکات فرهنگی و مذهبی مردم اوکراین با کشور روسیه، به اهمیت ژئوپولتیک این کشور در منطقه پرداخت.
ایشان با تاکید به ظرفیت های اقتصادی بسیار بالای کشور اوکراین و نقشی که این کشور در توازن قدرت در منطقه می تواند بازی کند، به احتمال گسترش این بحران در منطقه تاکید کرده و خواستار هوشیاری و امادگی کشور ایران در این خصوص شدند.
آقای دکتر علیزاده در پایان با تبیین شرایط منطقه و احتمالات پیش روی این بحران به پرسش های حاضرین در این جلسه مجازی پاسخ گفتند.
دفعات مشاهده: 4402 بار   |   دفعات چاپ: 180 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر
::
:: نشست فرهنگی مجازی با موضوع رابطه علم و دین، دکتر منصوری لاریجانی/ ۱۵ شهریور ::
 | تاریخ ارسال: 1400/6/15 | 
نشست فرهنگی مجازی با موضوع رابطه علم و دین، توسط آقای دکتر منصوری لاریجانی در روز دوشنبه ۱۵ شهریور ماه برگزار گردید.
 
در این نشست که با حضور اساتید، کارمندان و علاقمندان به این موضوع تشکیل شده بود  آقای دکتر منصوری لاریجانی با اشاره به آیات قران، انسان را جهان اکبر دانستند و به نمونه هایی از عظمت انسان پرداختند.
ایشان در ادامه به این نکته اشاره کردند که باید علوم تعلیمی با علوم باطنی تطبیق داده شود تا ما به مقام عالم ربّانی برسیم.
یکی از هدف های انقلاب اسلامی هم این بود که در دانشگاه ها علوم به سمت حکمت بنیان سوق داده شود.
آقای دکتر لاریجانی علم و دین را دارای تعارض ندانسته و این دو را دارای قلمرو مشترک تبیین کردند.
در پایان ایشان به پرسش های شرکت کنندگان پاسخ دادند.

 
دفعات مشاهده: 7096 بار   |   دفعات چاپ: 297 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر
::
:: درس گفتارِ حافظ شناسی شرحِ شعرِ جافظ -قسمتِ پنجم (۵)/ ۱۴ مرداد۱۴۰۰ ::
 | تاریخ ارسال: 1400/5/14 | 


 
روز مباهلۀ پیامبرِ اسلام(ص) با نصارایِ نجران، روزی که اسلامِ ناب با تمامِ حقیقتش، روبه رویِ هرگونه الحاد و شرک ایستاد و یقین قلب هایِ اهل بیت (ع)، میدان دار عرصۀ مباهله گشت، گرامی باد.

توفیق یافتیم قسمتی دیگر از درس‌های حافظِ استاد مهدیِ نوریان را پیشکشِ دانشگاهیانِ گرامی کنیم. امیدواریم به خواستِ خداوند و با یاریِ این برنامه‌ها، حافظ و شعرِ او را بهتر بشناسیم و بیشتر لذت ببریم.

معاونتِ فرهنگی و اجتماعی، دانشگاهِ علم و صنعتِ ایران
این برنامه را با بازکردنِ این پیوند تماشا کنید:
https://shaareh.ir/darsgoftarhafez۵/​
درس گفتارِ حافظ شناسی
شرحِ شعرِ جافظ از استاد مهدیِ نوریان
مَطلَعِ غزل: یا رب این نوگلِ خندان که سپردی به منش
قسمتِ پنجم (۵)

باطل که نور و جلوه حق دید، رنگ باخت
آمد یقین به معرکه، تردید رنگ باخت
فانوس واره در بر خورشید رنگ باخت
تثلیث در برابر توحید رنگ باخت
اسلام دین برتر و آیین سرمد است
خُلق عظیم و ختم رسولان محمد است
دفعات مشاهده: 6751 بار   |   دفعات چاپ: 265 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر
::
:: نشست فرهنگی و هم اندیشی استادان به سخنرانی دکتر گلشنی/" چرا علوم تجربی خودکفا نیستند؟"/ ۲۸تیر۱۴۰۰ ::
 | تاریخ ارسال: 1400/4/28 | 
 نشست فرهنگی و هم اندیشی استادان برگزار شد

نشست فرهنگی و هم اندیشی استادان، با سخنرانی دکتر گلشنی و با موضوع " چرا علوم تجربی خودکفا نیستند؟"
این نشست فرهنگی که با حضور حدود ۹۰ نفر از اساتید و در تاریخ دوشنبه ۲۸ تیرماه ۱۴۰۰ برگزار شد، به موضوع جایگاه علم در جهان جدید پرداخته و قوت و ضعف آن را مورد پرسش قرار داد .

دکتر گلشنی تکیه کردن تنها به علوم تجربی را برای رستگاری و نجات بشر کافی ندانسته و تاکید کردند که مفاهیم معنوی و اخلاقی در این مسیر بسیار راهگشا خواهند بود.

در پایان نشست برنامه پرسش و پاسخ نیز برگزار شد.

دفعات مشاهده: 6741 بار   |   دفعات چاپ: 277 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر
::
:: کرسی آزاداندیشی/ "ارتقاء رتبه و جایگاه دانشگاه و اساتید" / ۳ خرداد ۱۴۰۰ ::
 | تاریخ ارسال: 1400/3/3 | 
برگزاری جلسه مجازی کرسی های آزاداندیشی

به همت معاونت فرهنگی و اجتماعی، جلسه مجازی کرسی آزاد اندیشی با موضوع " ارتقاء رتبه و جایگاه دانشگاه و اساتید" در تاریخ ۳ خرداد ماه ۱۴۰۰  و از ساعت ۱۳:۳۰ الی ۱۵ در سالن شهید بهرامی دانشگاه علم و صنعت ایران برگزار گردید.
در این جلسه آقایان دکتر شکریه،دکتر عبدالعالی و دکتر خرمی شاد به بیان دیدگاه های خود در خصوص نظام رتبه بندی دانشگاه ها و اساتید در کشورهای مختلف پرداختند.
دکتر شکریه با بررسی نظام های رتبه بندی در کشورهای مختلف و همچنین دانشگاه های مشهور و معتبر جهان، این روش رتبه بندی را مورد نقد و آسیب شناسی قرار دادند و مباحث دیگری نیز توسط اعضای محترم کرسی و اساتید مطرح شد.
در پایان جلسه نیز اساتید حاضر در این جلسه، به شکل مجازی دیدگاه ها و پرسش های خود را مطرح نمودند.
بعد از برگزاری پایان جلسه دوم کرسی در تاریخ ده خرداد ماه، لینک فیلم هر دو جلسه برای استفاده اساتید و علاقمندان در سایت بارگزاری می شود.

این جلسه مجازی با حضور حدود صد و ده نفر از اساتید برگزار گردید.

دفعات مشاهده: 6543 بار   |   دفعات چاپ: 261 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر
::
:: انتشارِ برنامۀ «جامِ جهان‌نمایِ حافظ» / قسمت ۱ / ۲۰ اسفند ۱۳۹۹ ::
 | تاریخ ارسال: 1399/12/20 | 

شرح شعرِ حافظ، درس‌گفتارِ استاد مهدیِ نوریان

مطلَعِ غزل: گر بوَد عمر و به میخانه رسم بارِ دگر

(قسمت۱ بخش۱)
(قسمت۱ بخش۲)

ضمنِ تبریکِ فرا رسیدنِ عیدِ سعیدِ مبعثِ حضرتِ محمدِمصطفی(ص)، از این هفته، انتشارِ برنامۀ «جامِ جهان‌نمایِ حافظ» را با موضوعِ «شرحِ عالمانه و دانشگاهیِ چندی از غزل‌های دیوانِ او» می‌آغازیم. در این برنامه از آقای دکتر مهدی نوریان – استادِ ممتازِ زبان و ادبیات فارسی – میزبانی می‌کنیم؛ و ایشان ما را یاری می‌کنند که حافظ و شعرِ او را بهتر بشناسیم؛ و از شعرِ او لذت و بهرۀ روحیِ بیشتر ببریم.

به امیدِ خدا، این برنامه هر چهار‌شنبه منتشر خواهد شد.

این برنامه را با بازکردنِ این دو پیوند تماشا کنید:

قسمت۱ بخش۱:   https://www.aparat.com/v/yphvH

قسمت۱ بخش۲:   https://www.aparat.com/v/XfwQi

معاونتِ فرهنگی و اجتماعی، دانشگاهِ علم و صنعتِ ایران

دفعات مشاهده: 9060 بار   |   دفعات چاپ: 367 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر
::
:: برگزاری نشست فرهنگی مجازی با عنوان قرآن و خانواده سالم / ۱۸ اسفند ۱۳۹۹ ::
 | تاریخ ارسال: 1399/12/19 | 
برگزاری نشست فرهنگی مجازی با عنوان
"قرآن و خانواده سالم"

 
به همت دفتر ترویج فعالیت های قرآن و عترت و مدیریت ارتباطات فرهنگی و اجتماعی معاونت فرهنگی دانشگاه علم و صنعت ایران وبینار مجازی نشست فرهنگی قران و خانواده سالم برگزار گردید.
این وبینار مجازی در روز دوشنبه ۱۸ اسفند ماه ۱۳۹۹ و با سخنرانی حجت الاسلام و المسلمین جناب آقای سید جواد بهشتی برگزار شد.

سوابق سخنران:
مؤلف ۱۰ عنوان کتاب
مدیرکل دفتر قرآن و عترت وزارت آموزش و پرورش در امور عترت و نماز
مشاور وزیر آموزش و پرورش در امور عترت و نماز
از تدوین‌گران محتوایی «درس‌هایی از قرآن» حجت‌الاسلام قرائتی
کارشناس برجسته و مشاور فرهنگی و علمی ستاد اقامه نماز کشور
کارشناس برنامه های فرهنگی و دینی به ویژه در عرصه برنامه‌های قرآنی صدا و سیما
سخنران جلسه با اشاره به حدود ۶۴۰ آیه در قران مجید که مرتبط با موضوع خانواده می باشد، به اهمیت این موضوع در نگاه دینی و اسلامی پرداخت.
ایشان با توضیح آیه " و بالوالدین احسانا" و تکرار این آیه در چهار سوره بقره، نساء، انعام و اسراء به اهمیت جایگاه پدر و مادر در دیدگاه اسلامی اشاره کرده و همنشینی این آیات را در کنار آیات توحیدی نشان از جایگاه رفیع آن دانستند.
حاج آقای بهشتی مفاهیمی همچون احسان، انفاق، احترام، تواضع و محبت را در خصوص برخورد با والدین بسیار با اهمیت دانسته و به تاکیدات قرانی آنها پرداختند.
در پایان ایشان به سوالات شرکت کنندگان در وبینار پاسخ دادند.
این نشست در شبکه های مجازی آپارات، اینستاگرام و LMS قابل دریافت بود. حدود ۳۲۰ نفر به شکل مجازی در این برنامه شرکت داشتند.
دفعات مشاهده: 9002 بار   |   دفعات چاپ: 347 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر
::
:: برگزاری جشن میلاد با سعادت حضرت علی(ع) و بزرگداشت روز پدر / ۶ بهمن ۱۳۹۹ ::
 | تاریخ ارسال: 1399/12/5 | 
*جشن میلاد با سعادت حضرت علی(ع) و بزرگداشت روز پدر*
- زمان:
 چهارشنبه ۶ بهمن ۱۳۹۹
 ساعت ۱۱ الی ۱۲

- مکان:
آمفی تاتر شهید بهرامی ( به صورت مجازی )
- مراسم شامل:
 جشن، نقالی، سخنرانی، گرامیداشت پدرانی که در سال ۹۹ صاحب فرزند شده اند و بازنشستگان آقا در سال ۹۹ و دیگر برنامه های متنوع.
- به حاضرین در این مراسم (مجازی) با ذکر نام و نام خانوادگی و محل خدمت به قید قرعه جوایزی اهداء می گردد.
- سخنرانی جناب آقای حجت الاسلام دکتر قاسمی، (پژوهشگر تاریخ اسلام): با عنوان عدالت در منش و روش حضرت امیر
- در این مراسم به منظور گرامیداشت مقام پدر از همکاران آقا که در سال ۱۳۹۹ دارای فرزند شده اند، دعوت به عمل آمده و برنامه و هدیه ای در نظر گرفته شده است (در ضمن چنانچه مشخصات فرزند خود را هنوز به مدیریت ارتباطات فرهنگی و اجتماعی ارسال نکرده اند، می توانند به شماره ۰۹۰۱۸۳۸۱۴۴۶ ارسال فرمایند) ، هم چنین از آقایان بازنشسته دانشگاه در سال ۱۳۹۹ جهت قدردانی از زحمات و همدلی های ایشان در دوران همکاری با دانشگاه از طرف معاونت فرهنگی و اجتماعی دعوت به عمل می آید در این مراسم شرکت فرمایند. // رعایت شیوه نامه های بهداشتی در شرایط کرونایی الزامی خواهد بود//
 لینک های برنامه به صورت مجازی:
- علاقه مندان می توانند پس از نصب Adobe Connect انتخاب کاربر مهمان (guest) و درج نام خود و محل خدمت در دانشگاه می توانند وارد شوند.
لینک برگزاری جلسه / حاضرین در این لینک در قرعه کشی حاضرین شرکت داده میشوند(lms):
ocwvc.unreal.iust.ac.ir/rsql۴i۹burbb/
لینک برگزاری جلسه جهت مشاهده برنامه (آپارات):
 https://www.aparat.com/Farhangi_iust
لینک برگزاری جلسه جهت مشاهده برنامه (اینستاگرام):
https://www.instagram.com/farhangi_iust


این برنامه با حضور حدود ۲۰ نفر از مسئولین و بازنشستگان سال ۱۳۹۹ و همکاران آقا که در سال ۱۳۹۹ صاحب فرزند شده اند و با مشارکت بیش از ۲۵۰ نفر از همکاران به صورت مجازی در هر فضای lms و instagram و آپارات برگزار گردید.
دفعات مشاهده: 8737 بار   |   دفعات چاپ: 350 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر
::
:: برگزاری نشست فرهنگی "بررسی تحولات منطقه در آستانه دهه پنجم انقلابی اسلامی" ۲۰ بهمن ۱۳۹۹ ::
 | تاریخ ارسال: 1399/11/21 | 
        برگزاری نشست فرهنگی با عنوان 
"بررسی تحولات منطقه در آستانه دهه پنجم انقلابی اسلامی"

این نشست در روز دوشنبه ۲۰ بهمن ۱۳۹۹توسط آقای دکتر سعداله زارعی، استاد علوم سیاسی دانشگاه علامه طباطبایی و کارشناس برجسته مسائل بین الملل و درساعت ۱۳:۳۰ تا ۱۵ به صورت مجازی برگزار گردید.
دکتر زارعی پیروزی انقلاب اسلامی را تحوّلی بنیادی و اساسی در معادلات سیاسی دنیا دانستند، که حتی سرویس های اطلاعاتی کشورهای بزرگ هم وقوع آن را پیش بینی نکرده بودند.

انقلاب اسلامی دارای سه عنصر کلیدی بود که آن را از انقلاب های دیگر جهان متمایز می کند.
انقلاب اسلامی دارای سه عنصر کلیدی بود که آن را از انقلاب های دیگر جهان متمایز می کند.
عنصر اول حضور دین بعنوان یکی از محرک های اصلی این انقلاب بود. موضوعی که در آن زمان کمتر کسی به قدرت تغییرات سیاسی با کمک مفاهیم دینی اعتقاد داشت.
عنصر دوم حضور و وحدت مردم در این انقلاب به شکل گسترده بود. بطوری که تقریبا تمام اقشار کشور در این انقلاب حضور داشتند.
عنصر سوم هم نقش رهبری این انقلاب بود. اینکه یک روحانی عالی رتبه و فرهیخته بتواند نقش هدایت گری این انقلاب را بعهده داشته باشد.
حتی امروزه نیز بررسی انقلاب اسلامی از موضوعات مورد علاقه دانشگاه ها و موسسات تحقیقاتی در جهان می باشد. بگونه ای که در دانشگاه قاهره حدود ۹۰۰ رساله دکتری در مورد انقلاب اسلامی وجود دارد.
ایشان در مورد تحولات امروز خاورمیانه، پیشنهاد تشکیل اتحادی از کشورهای منطقه را مطرح نمودند که با همکاری یکدیگر بتوانند مشکلات و موضوعات منطقه را حل و فصل کنند.
این استاد دانشگاه رشد یک و نیم درصدی اقتصاد ایران را مورد توجه قرار داد و به شرایط بهتر کشور ایران در آینده تاکید کرد.
در پایان این نشست سوالاتی از سوی حاضرین مطرح گردید.
سوال اول در مورد رشد دوباره نیروهای تکفیری در آینده سوریه بود، که دکتر زارعی این موضوع را بعید دانست و تحرکات اخیر را قابل مقایسه با قدرت گیری نیروهای داعش ندانست.
سوال دوم مربوط به آینده منطقه و تحولات پیش روی برخی کشورها بود، که ایشان این تحولات را عمیق، انقلابی، همه جانبه و فراگیر دانستند که موجب پدید آمدن حکومت های جدید می شود.
سوال سوم در مورد حضور پایگاه های نظامی امریکا در منطقه بود، که سخنران جلسه تعداد پایگاه های امریکا در منطقه را حدود ۳۴ پایگاه و تعداد ناوهای امریکایی را حدود ۱۵۰ ناو برشمرد. هزینه این لشگر کشی ها برای امریکا بسیار گران هستند و از آنجا که این لشگرکشی ها نتوانسته جلو قدرت یابی کشور ایران را بگیرد، امریکایی ها با این سوال مواجه شدند که پس چرا باید هزینه این حضور را متقبل شوند. تحولات این روزها نشان می دهد که آنها در حال کم کردن حضور نظامی خود در منطقه هستند.

تحولات این روزها نشان می دهد که امریکایی ها در حال کم کردن حضور نظامی خود در منطقه هستند.
سوال چهارم درباره چگونگی تقویت دیپلماسی علمی با کشور سوریه بود که دکتر زارعی این موضع را بسیار مهم و قابل اجرا دانستند. ایشان با توجه به حضور در دانشگاه های سوریه و پاکستان به علاقمندی آنها برای مبادلات علمی تاکید کردند.
سوال پنجم در مورد سفر آقای قالیباف به روسیه بود که سخنران جلسه حاشیه های ایجاد شده درباره این سفر را تایید نکرد و رعایت پروتکل های بهداشتی را دلیل عدم ملاقات حضوری آقای پوتین با آقای قالیباف دانست.
سوال ششم در مورد آینده برجام بود که بنظر آقای دکتر زارعی امریکایی ها به برجام برمی گردند ولی نه در زمان کوتاه.
سوال بعدی در مورد استفاده ما از ظرفیت های سیاسی و اقتصادی کشورهای افریقایی بود که این استاد دانشگاه جدّی نگرفتن کشورهای افریقای در دیپلماسی دولت های گذشته و حال را از نقاط ضعف سیاست خارجی ما برشمرد.
سوال پایانی هم در مورد میزان مشارکت مردم در انتخابات ریاست جمهوری بود که ایشان نظرسنجی در این خصوص را زود دانست و معتقد بود با نزدیک تر شدن به تاریخ برگزاری انتخابات به تعداد شرکت کنندگان افزوده خواهد شد و انتخابات ریاست جمهوری به لحاظ مشارکت مردم با انتخابات مجلس شورای اسلامی قابل مقایسه نیست.
این نشست همزمان در فضای مجازی (سیستم LMS، سایت آپارات و اینستاگرام) پخش گردید که حدود ۲۰۰ نفر از اساتید و علاقمندان در این جلسه مجازی شرکت داشتند.
فیلم ضبط شده این نشست در اینستاگرام معاونت فرهنگی و اجتماعی (farhangi_iust) قابل مشاهده می باشد.
دفعات مشاهده: 8762 بار   |   دفعات چاپ: 343 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر
::
:: نشست فرهنگی، گردهمایی کارآفرین نسل جوان در گام دوم انقلاب از دانش تا ثروت / ۱۸ بهمن ۱۳۹۹ ::
 | تاریخ ارسال: 1399/11/19 | 
گردهمایی کارآفرین نسل جوان در گام دوم انقلاب
از دانش تا ثروت

 
به همت مدیریت دفتر خلاقیّت، نوآوری و ارتباط با مدارس و با همکاری مدیریت ارتباطات فرهنگی و اجتماعی، گردهمایی مجازی "کارآفرین نسل جوان در گام دوم انقلاب، از دانش تا ثروت" با شرکت کارآفرینان موفق در رشته های مختلف در روز شنبه ۱۸ بهمن ۱۳۹۹ از ساعت ۱۳ تا ۱۵ برگزار گردید.
در این نشست آقای دکتر ارجمندی (معاون فرهنگی و اجتماعی) آقای دکتر مقیمی (مدیر دفتر خلاقیّت، نوآوری و ارتباط با مدارس) آقای دکتر غفاری، آقای مهندس شهبازی، آقای دکتر شوال پور و سرکار خانم صمدی حضور داشتند.
در این جلسه که به صورت مجازی برای علاقمندان پخش می گردید،به موضوعات و پرسش های مطرح در حوزه کارآفرینی، از دیدگاه های مختلف پرداخته و آسیب شناسی گردید.
در پایان نشست نیز به منتخبین مسابقه" کلیپ سه دقیقه ای نو دانشجویان" جوایزی تقدیم گردید.

اسامی منتخبین مسابقه: آقای آروین دلاوری،آقای مبین بزرگمهر و سرکار خانم زهرا فراهانی مهر بودند.
فیلم این نشست در نشانی اینستاگرام قابل بازدید می باشد.
https://www.instagram.com/farhangi_iust



 
دفعات مشاهده: 8537 بار   |   دفعات چاپ: 371 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر
::
:: نشست مجازی صمیمانه اعضای هیأت علمی و گفتگو با هیأت رئیسه دانشگاه" / ۱۴ بهمن ۹۹ ::
 | تاریخ ارسال: 1399/11/15 | 
نشست صمیمانه اعضای هیأت علمی و گفتگو با هیأت رئیسه دانشگاه

در ایام سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی  و پس از یک سال فعالیت و آموزش مجازی به همت مدیریت ارتباطات فرهنگی و اجتماعی "نشست صمیمانه و گفتگو اعضای هیأت علمی دانشگاه با هیأت محترم رئیسه دانشگاه" در روز سه شنبه مورخ ۱۴ بهمن ۱۳۹۹ ساعت ۱۳ تا ۱۵ به صورت مجازی برگزار شد.
در این نشست ریاست محترم دانشگاه با تبریک روز زن و میلاد با سعادت حضرت فاطمه زهرا(س) و همچنین تبریک بمناسبت دهه مبارک فجر، گزارشی در خصوص پیشرفت های علمی، فرهنگی و پژوهشی دانشگاه ارائه نمودند و کسب رتبه سوم دانشگاه هایی برتر کشور، توسط وزارت علوم را به همه تلاش گران این دانشگاه تبریک گفتند.
در ادامه اساتید حاضر در این جلسه مجازی، به طرح پرسش های خود در زمینه های مختلف آموزشی، پژوهشی، فرهنگی و خدماتی پرداختند و در حد امکان پاسخ های خود را از ریاست محترم دانشگاه و هیات رئیسه محترم دریافت کردند.
آقای دکتر ذاکری در پایان جلسه با قول پیگیری موارد مطرح شده، از حضور اساتید محترم در جلسه امروز تشکر نمودند.


دفعات مشاهده: 8733 بار   |   دفعات چاپ: 354 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر
::
:: نشست گفتمانی قرآنی ویژه اساتید و خانواده های اساتید و کارکنان دانشگاه / ۲۲ دی ماه ۱۳۹۹ ::
 | تاریخ ارسال: 1399/10/24 | 
"دفتر ترویج و حمایت از فعالیت‌های قرآن و عترت دانشگاه" و "مدیریت ارتباطات فرهنگی و اجتماعی" با همکاری "موسسه فرهنگی نور المجتبی" در راستای بهره گیری هرچه بیشتر از معارف قرآنی و کاربرد آن در زندگی سلسله وبینارهایی را با عناوین نشست گفتمانی "تاریخ انسان در قرآن"ویژه اساتید  ۱۵ و ۲۲ دی ماه و همچنین نشست گفتمانی "قرآن و خانواده" ویژه خانواده های اساتید و کارکنان، در روزهای ۱ و ۸ دی ماه با استقبال مجموعا حدود ۴۰۰ نفر از اساتید، کارکنان و خانواده های محترم ایشان و سایر علاقه مندان با حضور استاد برجسته قرآنی جناب آقای دکتر محسن میرباقری برگزار نمود. در این جلسات علاوه بر طرح معارف قرآنی، اخلاقی و دینی به برخی سوالات و شبهات مطروحه توسط شرکت کنندگان در جلسات پاسخ داده شد.
دانشگاه امروز در سطح جهانی علاوه بر کارکرد و وظایف آموزشی و پژوهشی وظایف جدیدی در عرصه فرهنگی و اجتماعی برعهده گرفته است که از جمله می‌توان به نقش فرهنگ ‌سازی اشاره کرد. به عبارت دیگر اگرچه دانشگاه برای تولید دانش و تربیت افراد متخصص سمت می گمارد اما ارزش ها و باورهای شکل می‌گیرد. بر اساس برنامه چهارم توسعه راهبردی دانشگاه علم و صنعت برنامه‌هایی در حوزه فرهنگی اجتماعی از نظر کیفی و کمی تعریف شده است و همین منظور پیشرفت و تعالی آحاد دانشگاهیان در ابعاد وجودی انسان و دستیابی به فضای معنوی با نشاط و امید بخش برای تربیت انسان‌های حق مدار مسئولیت پذیر و توانمند ترسیم شده است که از جمله این راهبردها ظرفیت‌سازی به منظور تعمیق معرفت دینی ارتقای فضایل اخلاقی و وسیله اجتماعی دانشگاهیان می باشد.
شناخت تاریخ در زندگی اجتماعی و سیاسی انسان بسیار تأثیرگذار است. خصوصا تاریخی که مبتنی بر آموزه های وحیانی باشد و انسان نسبت به صادق بودن آسوده خاطر باشد. قرآن تاریخ را مبتنی بر پیشرفت جریان حق و نه پیشرفت ابزار و بر محور انبیاء الهی و نه سلاطین و طاغوتیان و با توجه به آینده جامعه بشری و نه صرفاً گذشته او بیان می کند. بنابراین بر ماست که مباحث تاریخی را از قرآن به خوبی فرا بگیریم تا هم از گذشته و هم از آینده تحلیل درستی داشته باشیم و بتوانیم وظیفه امروز خود را در این مسیر بهتر بشناسیم.
همۀ ما دربارۀ خانواده خواسته‌هایی داریم و می‌خواهیم خانوادۀ موفّقی داشته باشیم و فرزندانی سعادتمند تربیت کنیم. این خواسته سؤالی را در قلب ما پدیدار می‌کند؛ چه کنیم خانوادۀ موفّقی داشته باشیم؟ از طرفی ما معتقدیم قرآن کریم برای سعادتمندی خانواده طرح و برنامه دارد بنابراین باید از خودمان بپرسیم: آیا به عنوان یک پدر یا مادر یا همسر در این زمینه به قرآن مراجعه کرده‌ایم؟ اگر نه، چرا؟!
قرآن و روایات برای روابط خانوادگی، مهر و محبّت در خانواده، روابط اخلاقی و حقوق افراد در خانواده برنامه‌ای دقیق و ظریف دارد، ما موظّف هستیم آنها را به خوبی بیاموزیم و به آن عمل کنیم.
خوب است به یک نکته ی مهم توجه کنیم که تاثیر بسزایی در عملکرد ما دارد و آن نکته این که ما چگونه فکر می‌کنیم؟ باید نوع فکر کردن خود را وارسی کنیم و با قرآن تطبیق دهیم. چرا؟ به این دلیل که عمل تابع فکر است. برای مثال ما باید عادلانه فکر کنیم تا بتوانیم عادلانه عمل کنیم. بنابراین ابتدا باید قرآنی فکر کنیم تا بتوانیم قرآنی عمل کنیم.
دفعات مشاهده: 9477 بار   |   دفعات چاپ: 345 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر
::
:: عرض تسلیت و بزرگداشت شهید سپهبد سلیمانی، وصیت نامه الهی سیاسی و کلیپ / ۱۳دیماه ۱۳۹۹ ::
 | تاریخ ارسال: 1399/10/10 | 

بسم الله الرحمن الرحیم
وصیت نامه الهی سیاسی شهید سپهبد قاسم سلیمانی
شهادت می‌دهم به اصول دین
اشهد أن لا اله الّا الله و اشهد أنّ محمداً رسول الله و اشهد أنّ امیرالمؤمنین علی‌بن‌ابیطالب و اولاده المعصومین اثنیعشر ائمتنا و معصومیننا حجج الله.
شهادت می‌دهم که قیامت حق است. قرآن حق است. بهشت و جهنّم حق است. سؤال و جواب حق است. معاد، عدل، امامت، نبوّت حق است.
خدایا! تو را سپاس می‌گویم بخاطر نعمت‌هایت
خداوندا ! تو را سپاس که مرا صلب به صلب، قرن به قرن، از صلبی به صلبی منتقل کردی و در زمانی اجازه ظهور و وجود دادی که امکان درک یکی از برجسته‌ترین اولیائت را که قرین و قریب معصومین است، عبد صالحت خمینی کبیر را درک کنم و سرباز رکاب او شوم. اگر توفیق صحابه رسول اعظمت محمد مصطفی را نداشتم و اگر بی‌بهره بودم از دوره مظلومیت علی‌بن‌ابیطالب و فرزندان معصوم و مظلومش، مرا در همان راهی قرار دادی که آن‌ها در همان مسیر، جان خود را که جان جهان و خلقت بود، تقدیم کردند.
خداوندا ! تو را شکرگزارم که پس از عبد صالحت خمینی عزیز، مرا در مسیر عبد صالح دیگری که مظلومیتش اعظم است بر صالحیتش، مردی که حکیم امروز اسلام و تشیّع و ایران و جهان سیاسی اسلام است، خامنه‌ای عزیز ــ که جانم فدایِ جان او باد ــ قرار دادی.
پروردگارا ! تو را سپاس که مرا با بهترین بندگانت در هم آمیختی
و درک بوسه بر گونه‌های بهشتی آنان و استشمام بوی عطر الهی آنان را ــ یعنی مجاهدین و شهدای این راه ــ به من ارزانی داشتی.
خداوندا ! ای قادر عزیز و ای رحمان رزّاق، پیشانی شکر شرم بر آستانت می‌سایم که مرا در مسیر فاطمه اطهر و فرزندانش در مذهب تشیّع ـ عطر حقیقی اسلام ـ قرار دادی و مرا از اشک بر فرزندان علی‌بن‌ابیطالب و فاطمه اطهر بهره‌مند نمودی؛ چه نعمت عظمایی که بالاترین و ارزشمندترین نعمت‌هایت است؛ نعمتی که در آن نور است، معنویت، بیقراری که در درون خود بالاترین قرارها را دارد، غمی که آرامش و معنویت دارد.
خداوندا ! تو را سپاس که مرا از پدر و مادر فقیر، اما متدیّن و عاشق اهل‌بیت و پیوسته در مسیر پاکی بهره‌مند نمودی. از تو عاجزانه می‌خواهم آن‌ها را در بهشتت و با اولیائت قرین کنی و مرا در عالم آخرت از درک محضرشان بهره‌مند فرما.
خدایا! به عفو تو امید دارم
ای خدای عزیز و ای خالق حکیم بی‌همتا ! دستم خالی است و کوله‌پشتی سفرم خالی، من بدون برگ و توشه‌ای به امید ضیافتِ عفو و کرم تو میآیم. من توشه‌ای برنگرفته‌ام؛ چون فقیر [را] در نزد کریم چه حاجتی است به توشه و برگ؟!
سارُق، چارُقم پر است از امید به تو و فضل و کرَم تو؛ همراه خود دو چشم بسته آورده‌ام که ثروت آن در کنار همه ناپاکی‌ها، یک ذخیره ارزشمند دارد و آن گوهر اشک بر حسین فاطمه است؛ گوهر اشک بر اهل‌بیت است؛ گوهر اشک دفاع از مظلوم، یتیم، دفاع از محصورِ مظلوم در چنگ ظالم.
خداوندا ! در دستان من چیزی نیست؛ نه برای عرضه [چیزی دارند] و نه قدرت دفاع دارند، اما در دستانم چیزی را ذخیره کرده‌ام که به این ذخیره امید دارم و آن روان بودن پیوسته به سمت تو است. وقتی آن‌ها را به سمتت بلند کردم، وقتی آن‌ها را برایت بر زمین و زانو گذاردم، وقتی سلاح را برای دفاع از دینت به دست گرفتم؛ این‌ها ثروتِ دست من است که امید دارم قبول کرده باشی. خداوندا ! پاهایم سست است. رمق ندارد. جرأت عبور از پلی که از جهنّم عبور می‌کند، ندارد. من در پل عادی هم پاهایم می‌لرزد، وای بر من و صراط تو که از مو نازکتر است و از شمشیر بُرنده‌تر؛ اما یک امیدی به من نوید می‌دهد که ممکن است نلرزم، ممکن است نجات پیدا کنم. من با این پاها در حَرَمت پا گذارده‌ام و دورِ خانه‌ات چرخیده‌ام و در حرم اولیائت در بین‌الحرمین حسین و عباست آن‌ها را برهنه دواندم و این پاها را در سنگرهای طولانی، خمیده جمع کردم و در دفاع از دینت دویدم، جهیدم، خزیدم، گریستم، خندیدم و خنداندم و گریستم و گریاندم؛ افتادم و بلند شدم. امید دارم آن جهیدن‌ها و خزیدن‌ها و به حُرمت آن حریم‌ها، آن‌ها را ببخشی.
خداوندا ! سر من، عقل من، لب من، شامّه من، گوش من، قلب من، همه اعضا و جوارحم در همین امید به سر می‌برند؛ یا ارحم الراحمین! مرا بپذیر؛ پاکیزه بپذیر؛ آنچنان بپذیر که شایسته دیدارت شوم. جز دیدار تو را نمی‌خواهم، بهشت من جوار توست، یا الله!
خدایا! از کاروان دوستانم جامانده‌ام
خداوند، ای عزیز! من سال‌ها است از کاروانی به جا مانده‌ام و پیوسته کسانی را به سوی آن روانه می‌کنم، اما خود جا مانده‌ام، اما تو خود می‌دانی هرگز نتوانستم آن‌ها را از یاد ببرم. پیوسته یاد آنها، نام آنها، نه در ذهنم بلکه در قلبم و در چشمم، با اشک و آه یاد شدند.
عزیز من! جسم من در حال علیل شدن است. چگونه ممکن [است] کسی که چهل سال بر درت ایستاده است را نپذیری؟ خالق من، محبوب من، عشق من که پیوسته از تو خواستم سراسر وجودم را مملو از عشق به خودت کنی؛ مرا در فراق خود بسوزان و بمیران.
عزیزم! من از بیقراری و رسواییِ جاماندگی، سر به بیابان‌ها گذارده‌ام؛ من به امیدی از این شهر به آن شهر و از این صحرا به آن صحرا در زمستان و تابستان می‌روم. کریم، حبیب، به کَرَمت دل بسته‌ام، تو خود می‌دانی دوستت دارم. خوب می‌دانی جز تو را نمی‌خواهم. مرا به خودت متصل کن.
خدایا وحشت همه‌ی وجودم را فرا گرفته است. من قادر به مهار نفس خود نیستم، رسوایم نکن. مرا به حُرمت کسانی که حرمتشان را بر خودت واجب کرده‌ای، قبل از شکستن حریمی که حرم آن‌ها را خدشه‌دار می‌کند، مرا به قافله‌ای که به سویت آمدند، متصل کن.
معبود من، عشق من و معشوق من، دوستت دارم. بارها تو را دیدم و حس کردم، نمی‌توانم از تو جدا بمانم. بس است، بس. مرا بپذیر، اما آنچنان که شایسته تو باشم.
خطاب به برادران و خواهران مجاهدم...
خواهران و برادران مجاهدم در این عالم، ای کسانی که سرهای خود را برای خداوند عاریه داده‌اید و جان‌ها را بر کف دست گرفته و در بازار عشقبازی به سوق فروش آمده‌اید، عنایت کنید: جمهوری اسلامی، مرکز اسلام و تشیّع است.
امروز قرارگاه حسین‌بن‌علی، ایران است. بدانید جمهوری اسلامی حرم است و این حرم اگر ماند، دیگر حرم‌ها می‌مانند. اگر دشمن، این حرم را از بین برد، حرمی باقی نمی‌ماند، نه حرم ابراهیمی و نه حرم محمّدی(ص).
برادران و خواهرانم! جهان اسلام پیوسته نیازمند رهبری است؛ رهبری متصل و منصوب شرعی و فقهی به معصوم. خوب می‌دانید منزّه‌ترین عالِم دین که جهان را تکان داد و اسلام را احیا کرد، یعنی خمینی بزرگ و پاک ما، ولایت فقیه را تنها نسخه نجات‌بخش این امت قرار داد؛ لذا چه شما که به عنوان شیعه به آن اعتقاد دینی دارید و چه شما که به عنوان سنّی اعتقاد عقلی دارید، بدانید [باید] به دور از هرگونه اختلاف، برای نجات اسلام خیمه ولایت را رها نکنید. خیمه، خیمه‌ی رسول‌الله است. اساس دشمنی جهان با جمهوری اسلامی، آتش زدن و ویران کردن این خیمه است. دور آن بچرخید. والله والله والله این خیمه اگر آسیب دید، بیت‌الله‌الحرام و مدینه حرم رسول‌الله و نجف، کربلا، کاظمین، سامرا و مشهد باقی نمی‌ماند؛ قرآن آسیب میبیند.
 
خطاب به برادران و خواهران ایرانی...
برادران و خواهران عزیز ایرانی من، مردم پر افتخار و سربلند که جان من و امثال من، هزاران بار فدای شما باد، کما اینکه شما صدها هزار جان را فدای اسلام و ایران کردید؛ از اصول مراقبت کنید. اصول یعنی ولیّ‌فقیه، خصوصاً این حکیم، مظلوم، وارسته در دین، فقه، عرفان، معرفت؛ خامنه‌ای عزیز را عزیزِ جان خود بدانید. حرمت او را حرمتِ مقدسات بدانید.
برادران و خواهران، پدران و مادران، عزیزان من!
جمهوری اسلامی، امروز سربلندترین دوره خود را طی می‌کند. بدانید مهم نیست که دشمن چه نگاهی به شما دارد. دشمن به پیامبر شما چه نگاهی داشت و [دشمنان] چگونه با پیامبر خدا و اولادش عمل کردند، چه اتهاماتی به او زدند، چگونه با فرزندان مطهر او عمل کردند؟ مذمت دشمنان و شماتت آن‌ها و فشار آنها، شما را دچار تفرقه نکند.
بدانید که می‌دانید مهم‌ترین هنر خمینی عزیز این بود که اوّل اسلام را به پشتوانه ایران آورد و سپس ایران را در خدمت اسلام قرار داد. اگر اسلام نبود و اگر روح اسلامی بر این ملت حاکم نبود، صدام چون گرگ درنده‌ای این کشور را می‌درید؛ آمریکا چون سگ هاری همین عمل را می‌کرد، اما هنر امام این بود که اسلام را به پشتوانه آورد؛ عاشورا و محرّم، صفر و فاطمیه را به پشتوانه این ملت آورد. انقلاب‌هایی در انقلاب ایجاد کرد. به این دلیل در هر دوره هزاران فداکار جان خود را سپر شما و ملت ایران و خاک ایران و اسلام نموده‌اند و بزرگترین قدرت‌های مادی را ذلیل خود نموده‌اند. عزیزانم، در اصول اختلاف نکنید.
شهدا، محور عزّت و کرامت همه ما هستند؛ نه برای امروز، بلکه همیشه این‌ها به دریای واسعه خداوند سبحان اتصال یافته‌اند. آن‌ها را در چشم، دل و زبان خود بزرگ ببینید، همان‌گونه که هستند. فرزندانتان را با نام آن‌ها و تصاویر آن‌ها آشنا کنید. به فرزندان شهدا که یتیمان همه شما هستند، به چشم ادب و احترام بنگرید. به همسران و پدران و مادران آنان احترام کنید، همان‌گونه که از فرزندان خود با اغماض می‌گذرید، آن‌ها را در نبود پدران، مادران،همسران و فرزندان خود توجه خاص کنید.
نیروهای مسلّح خود را که امروز ولیّ‌فقیه فرمانده آنان است، برای دفاع از خودتان، مذهبتان، اسلام و کشور احترام کنید و نیروهای مسلح می‌بایست همانند دفاع از خانه‌ی خود، از ملت و نوامیس و ارضِ آن حفاظت و حمایت و ادب و احترام کنند و نسبت به ملت همان‌گونه که امیرالمؤمنین مولای متقیان فرمود، نیروهای مسلح می‌بایست منشأ عزت ملت باشد و قلعه و پناهگاه مستضعفین و مردم باشد و زینت کشورش باشد.
خطاب به مردم عزیز کرمان...
نکته‌ای هم خطاب به مردم عزیز کرمان دارم؛ مردمی که دوست‌داشتنی‌اند و در طول ۸ سال دفاع مقدس بالاترین فداکاری‌ها را انجام دادند و سرداران و مجاهدین بسیار والامقامی را تقدیم اسلام نمودند. من همیشه شرمنده آن‌ها هستم. هشت سال به خاطر اسلام به من اعتماد کردند؛ فرزندان خود را در قتلگاه‌ها و جنگ‌های شدیدی چون کربلای۵، والفجر۸، طریق‌القدس، فتح‌المبین، بیت‌المقدس و... روانه کردند و لشکری بزرگ و ارزشمند را به نام و به عشق امام مظلوم حسین‌بن‌علی به نام ثارالله، بنیان‌گذاری کردند. این لشکر همچون شمشیری برنده، بارها قلب ملتمان و مسلمان‌ها را شاد نمود و غم را از چهره آن‌ها زدود.
عزیزان! من بنا به تقدیر الهی امروز از میان شما رفته‌ام. من شما را از پدر و مادرم و فرزندان و خواهران و برادران خود بیشتر دوست دارم، چون با شما بیشتر از آن‌ها بودم؛ ضمن اینکه من پاره تن آن‌ها بودم و آن‌ها پاره وجود من،
اما آن‌ها هم قبول کردند من وجودم را نذر وجود شما و ملت ایران کنم.
دوست دارم کرمان همیشه و تا آخر با ولایت بماند. این ولایت، ولایت علی‌بن‌ابیطالب است و خیمه او خیمه حسین فاطمه است. دور آن بگردید. با همه شما هستم. می‌دانید در زندگی به انسانیت و عاطفه‌ها و فطرت‌ها بیشتر از رنگ‌های سیاسی توجه کردم. خطاب من به همه شما است که مرا از خود می‌دانید، برادر خود و فرزند خود می‌دانید.
وصیت می‌کنم اسلام را در این برهه که تداعی‌یافته در انقلاب اسلامی و جمهوری اسلامی است، تنها نگذارید. دفاع از اسلام نیازمند هوشمندی و توجه خاص است. در مسائل سیاسی آنجا که بحث اسلام، جمهوری اسلامی، مقدّسات و ولایت فقیه مطرح می‌شود، این‌ها رنگ خدا هستند؛ رنگ خدا را بر هر رنگی ترجیح دهید.
خطاب به خانواده شهدا...
فرزندانم، دختران و پسرانم، فرزندان شهدا، پدران و مادران باقی‌مانده از شهدا، ای چراغ‌های فروزان کشور ما، خواهران و برادران و همسران وفادار و متدینه شهدا ! در این عالم، صوتی که روزانه من می‌شنیدم و مأنوس با آن بودم و همچون صوت قرآن به من آرامش می‌داد و بزرگترین پشتوانه معنوی خود میدانستم، صدای فرزندان شهدا بود که بعضاً روزانه با آن مأنوس بودم؛ صدای پدر و مادر شهدا بود که وجود مادر و پدرم را در وجودشان احساس می‌کردم.
عزیزانم! تا پیشکسوتان این ملتید، قدر خودتان را بدانید. شهیدتان را در خودتان جلوه‌گر کنید، به‌طوری که هر کس شما را میبیند، پدر شهید یا فرزند شهید را، بعینه خودِ شهید را احساس کند، با همان معنویت، صلابت و خصوصیت.
خواهش می‌کنم مرا حلال کنید و عفو نمایید. من نتوانستم حق لازم را پیرامون خیلی از شماها و حتی فرزندان شهیدتان اداء کنم، هم استغفار می‌کنم و هم طلب عفو دارم.
دوست دارم جنازه‌ام را فرزندان شهدا بر دوش گیرند، شاید به برکت اصابت دستان پاک آن‌ها بر جسدم، خداوند مرا مورد عنایت قرار دهد.
خطاب به سیاسیون کشور...
نکته‌ای کوتاه خطاب به سیاسیون کشور دارم: چه آنهایی [که] اصلاح‌طلب خود را می‌نامند و چه آنهایی که اصولگرا. آنچه پیوسته در رنج بودم اینکه عموماً ما در دو مقطع، خدا و قرآن و ارزش‌ها را فراموش میکنیم، بلکه فدا میکنیم. عزیزان، هر رقابتی با هم می‌کنید و هر جدلی با هم دارید، اما اگر عمل شما و کلام شما یا مناظره‌هایتان به‌نحوی تضعیف‌کننده دین و انقلاب بود، بدانید شما مغضوب نبی مکرم اسلام و شهدای این راه هستید؛ مرزها را تفکیک کنید. اگر می‌خواهید با هم باشید، شرط با هم بودن، توافق و بیان صریح حول اصول است. اصول، مطوّل و مفصّل نیست. اصول عبارت از چند اصل مهم است:
  • اول آنها، اعتقاد عملی به ولایت فقیه است؛ یعنی این که نصیحت او را بشنوید، با جان و دل به توصیه و تذکرات او به عنوان طبیب حقیقی شرعی و علمی، عمل کنید. کسی که در جمهوری اسلامی میخواهد مسئولیتی را احراز کند، شرط اساسی آن [این است که] اعتقاد حقیقی و عمل به ولایت فقیه داشته باشد. من نه می‌گویم ولایت تنوری و نه می‌گویم ولایت قانونی؛ هیچ یک از این دو، مشکل وحدت را حل نمی‌کند؛ ولایت قانونی، خاصّ عامه مردم اعم از مسلم و غیر مسلمان است، اما ولایت عملی مخصوص مسئولین است که می‌خواهند بار مهم کشور را بر دوش بگیرند، آن هم کشور اسلامی با این همه شهید.
  • ​اعتقاد حقیقی به جمهوری اسلامی و آنچه مبنای آن بوده است؛ از اخلاق و ارزش‌ها تا مسئولیت‌ها؛ چه مسئولیت در قبال ملت و چه در قبال اسلام.
  • ​به‌کارگیری افراد پاکدست و معتقد و خدمتگزار به ملّت، نه افرادی که حتی اگر به میز یک دهستان هم برسند خاطرهی خانه‌ای سابق را تداعی می‌کنند.
  • ​مقابله با فساد و دوری از فساد و تجمّلات را شیوه خود قرار دهند.
  • ​​​در دوره حکومت و حاکمیت خود در هر مسئولیتی، احترام به مردم و خدمت به آنان را عبادت بداند و خود خدمتگزار واقعی، توسعه گر ارزش‌ها باشد، نه با توجیهات واهی، ارزش‌ها را بایکوت کند.
مسئولین همانند پدران جامعه می‌بایست به مسئولیت خود پیرامون تربیت و حراست از جامعه توجه کنند، نه با بی‌مبالاتی و به خاطر احساسات و جلب برخی از آراء احساسی زودگذر، از اخلاقیاتی حمایت کنند که طلاق و فساد را در جامعه توسعه دهد و خانواده‌ها را از هم بپاشاند. حکومت‌ها عامل اصلی در استحکام خانواده و از طرف دیگر عامل مهم از هم پاشیدن خانواده هستند. اگر به اصول عمل شد، آن وقت همه در مسیر رهبر و انقلاب و جمهوری اسلامی هستند و یک رقابت صحیح بر پایه همین اصول برای انتخاب اصلح صورت می‌گیرد.
خطاب به برادران سپاهی و ارتشی...
کلامی کوتاه خطاب به برادران سپاهی عزیز و فداکار و ارتشی‌های سپاهی دارم: ملاک مسئولیت‌ها را برای انتخاب فرماندهان، شجاعت و قدرتِ اداره بحران قرار دهید. طبیعی است به ولایت اشاره نمی‌کنم، چون ولایت در نیروهای مسلح جزء نیست، بلکه اساس بقای نیروهای مسلح است. این شرط خلل‌ناپذیر می‌باشد.
نکته دیگر، شناخت به‌موقع از دشمن و اهداف و سیاست‌های او و اخذ تصمیم به‌موقع و عمل به‌موقع؛ هریک از این‌ها اگر در غیر وقت خود صورت گیرد، بر پیروزی شما اثر جدّی دارد.
خطاب به علما و مراجع معظم...
سخنی کوتاه از یک سرباز چهل ساله در میدان به علمای عظیم‌الشأن و مراجع گرانقدر که موجب روشنایی جامعه و سبب زدودن تاریکی‌ها هستند، خصوصاً مراجع عظام تقلید. سربازتان از یک برج دیده‌بانی، دید که اگر این نظام آسیب ببیند، دین و آنچه از ارزش‌های آن [که] شما در حوزه‌ها استخوان خُرد کرده‌اید و زحمت کشیده‌اید، از بین می‌رود. این دوره‌ها با همه دوره‌ها متفاوت است. این بار اگر مسلّط شدند، از اسلام چیزی باقی نمی‌ماند. راه صحیح، حمایت بدون هر گونه ملاحظه از انقلاب، جمهوری اسلامی و ولیّ‌فقیه است. نباید در حوادث، دیگران شما را که امید اسلام هستید به ملاحظه بیندازند. همه‌ی شما امام را دوست داشتید و معتقد به راه او بودید. راه امام مبارزه با آمریکا و حمایت از جمهوری اسلامی و مسلمانان تحت ستم استکبار، تحت پرچم ولیّ‌فقیه است. من با عقل ناقص خود می‌دیدم برخی خنّاسان سعی داشتند و دارند که مراجع و علماء مؤثر در جامعه را با سخنان خود و حالت حق به جانبی به سکوت و ملاحظه بکشانند. حق واضح است؛ جمهوری اسلامی و ارزش‌ها و ولایت فقیه میراث امام خمینی (ره) هستند و می‌بایست مورد حمایت جدی قرار گیرند. من حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای را خیلی مظلوم و تنها می‌بینم. او نیازمند همراهی و کمک شماست و شما حضرات‌معظّم با بیانتان و دیدارهایتان و حمایت‌هایتان با ایشان می‌بایست جامعه را جهت دهید. اگر این انقلاب آسیب دید، حتی زمان شاه ملعون هم نخواهد بود، بلکه سعی استکبار بر الحادگری محض و انحراف عمیق غیر قابل برگشت خواهد بود.
دست مبارکتان را می‌بوسم و عذرخواهی می‌کنم از این بیان، اما دوست داشتم در شرف‌یابی‌های حضوری به محضرتان عرض کنم که توفیق حاصل نشد.
سربازتان و دست بوستان
از همه طلب عفو دارم...
از همسایگانم و دوستانم و همکارانم طلب بخشش و عفو دارم. از رزمندگان لشکر ثارالله و نیروی باعظمت قدس که خار چشم دشمن و سدّ راه او است، طلب بخشش و عفو دارم؛ خصوصاً از کسانی که برادرانه به من کمک کردند.
نمی‌توانم از حسین پورجعفری نام نبرم که خیرخواهانه و برادرانه مرا مثل فرزندی کمک می‌کرد و مثل برادرانم دوستش داشتم. از خانواده ایشان و همه برادران رزمنده و مجاهدم که به زحمت انداختمشان عذرخواهی می‌کنم. البته همه برادران نیروی قدس به من محبّت برادرانه داشته و کمک کردند و دوست عزیزم سردار قاآنی که با صبر و متانت مرا تحمل کردند.
لینک های:
با عرض تسلیت و بزرگداشت مقام شامخ شهید سپهبد قاسم سلیمانی و شهید ابومهدی المهندس
مدیریت ارتباطات فرهنگی و اجتماعی
معاونت فرهنگی و اجتماعی
دانشگاه علم و صنعت ایران
دفعات مشاهده: 9628 بار   |   دفعات چاپ: 403 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر
::
:: نشست گفتمانی قرآنی ویژه اساتید و خانواده های اساتید و کارکنان دانشگاه / ۱۱ آذر ۱۳۹۹ ::
 | تاریخ ارسال: 1399/9/12 | 


بسم الله الرحمن الرحیم

دانشگاه امروز در سطح جهانی علاوه بر کارکرد و وظایف آموزشی و پژوهشی وظایف جدیدی در عرصه فرهنگی و اجتماعی برعهده گرفته است که از جمله می‌توان به نقش فرهنگ ‌سازی اشاره کرد. به عبارت دیگر اگرچه دانشگاه برای تولید دانش و تربیت افراد متخصص سمت می گمارد اما ارزش ها و باورهای شکل می‌گیرد. بر اساس برنامه چهارم توسعه راهبردی دانشگاه علم و صنعت برنامه‌هایی در حوزه فرهنگی اجتماعی از نظر کیفی و کمی تعریف شده است و همین منظور پیشرفت و تعالی آحاد دانشگاهیان در ابعاد وجودی انسان و دستیابی به فضای معنوی با نشاط و امید بخش برای تربیت انسان‌های حق مدار مسئولیت پذیر و توانمند ترسیم شده است که از جمله این راهبردها ظرفیت‌سازی به منظور تعمیق معرفت دینی ارتقای فضایل اخلاقی و وسیله اجتماعی دانشگاهیان می باشد.
شناخت تاریخ در زندگی اجتماعی و سیاسی انسان بسیار تأثیرگذار است. خصوصا تاریخی که مبتنی بر آموزه های وحیانی باشد و انسان نسبت به صادق بودن آسوده خاطر باشد. قرآن تاریخ را مبتنی بر پیشرفت جریان حق و نه پیشرفت ابزار و بر محور انبیاء الهی و نه سلاطین و طاغوتیان و با توجه به آینده جامعه بشری و نه صرفاً گذشته او بیان می کند. بنابراین بر ماست که مباحث تاریخی را از قرآن به خوبی فرا بگیریم تا هم از گذشته و هم از آینده تحلیل درستی داشته باشیم و بتوانیم وظیفه امروز خود را در این مسیر بهتر بشناسیم.
همۀ ما دربارۀ خانواده خواسته‌هایی داریم و می‌خواهیم خانوادۀ موفّقی داشته باشیم و فرزندانی سعادتمند تربیت کنیم. این خواسته سؤالی را در قلب ما پدیدار می‌کند؛ چه کنیم خانوادۀ موفّقی داشته باشیم؟ از طرفی ما معتقدیم قرآن کریم برای سعادتمندی خانواده طرح و برنامه دارد بنابراین باید از خودمان بپرسیم: آیا به عنوان یک پدر یا مادر یا همسر در این زمینه به قرآن مراجعه کرده‌ایم؟ اگر نه، چرا؟!
قرآن و روایات برای روابط خانوادگی، مهر و محبّت در خانواده، روابط اخلاقی و حقوق افراد در خانواده برنامه‌ای دقیق و ظریف دارد، ما موظّف هستیم آنها را به خوبی بیاموزیم و به آن عمل کنیم.
خوب است به یک نکته ی مهم توجه کنیم که تاثیر بسزایی در عملکرد ما دارد و آن نکته این که ما چگونه فکر می‌کنیم؟ باید نوع فکر کردن خود را وارسی کنیم و با قرآن تطبیق دهیم. چرا؟ به این دلیل که عمل تابع فکر است. برای مثال ما باید عادلانه فکر کنیم تا بتوانیم عادلانه عمل کنیم. بنابراین ابتدا باید قرآنی فکر کنیم تا بتوانیم قرآنی عمل کنیم.
به همین منظور "دفتر ترویج و حمایت از فعالیت‌های قرآن و عترت دانشگاه" و "مدیریت ارتباطات فرهنگی و اجتماعی" در راستای بهره گیری هرچه بیشتر از معارف قرآنی و کاربرد آن در زندگی سلسله وبینارهایی را با عناوین نشست گفتمانی تاریخ انسان در قرآن / ویژه اساتید، ساعت ۱۳ تا ۱۴:۳۰  در روزهای دوشنبه ،  ۱۵ و ۲۲ دی ماه و همچنین نشست گفتمانی قرآن و خانواده / ویژه خانواده های اساتید و کارکنان،  ساعت ۱۳ تا ۱۴:۳۰  در روزهای دوشنبه ،  ۱ و ۸ دی ماه برگزاری می نماید.
اساتید حاضر در نشست گفتمانی تاریخ انسان در قرآن / ویژه اساتید، دوشنبه ها، ۱۵ و ۲۲ دی ماه در صورت ثبت نام پیش از شروع دوره و حضور در هردو جلسه از طرف معاونت فرهنگی و اجتماعی گواهی حضور دریافت می نمایند.
مهلت ثبت نام نشست ویژه اساتید جهت اخذ گواهی تا روز چهارشنبه ۲۶ آذر ۱۳۹۹ خواهد بود.
 
جهت ورود به جلسه پس از نصب برنامه Adobe connect بر روی کامپیوتر یا سیستم اندروید خودتان با درج لینک بالا در مرورگر خود و انتخاب گزینه مهمان (guest) و تایپ نام خود وارد کلاس (جلسه مدیریت ارتباطات فرهنگی و اجتماعی) می شوید.
لطفاً فرم پیوست را با توجه به مشخصات فرد شرکت کننده تکمیل نمایید.
علاقه مندان می توانند فرم پیوست را به ایمیل مدیریت ارتباطات فرهنگی و اجتماعی (csciust.ac.ir) و یا شماره واتساپ ۰۹۰۱۸۳۸۱۴۴۶ ارسال نمایند.
دفعات مشاهده: 9489 بار   |   دفعات چاپ: 363 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر
::
:: سایر مطالب این بخش: ::
:: اطلاعیه ثبت نام مجموعه وبینارهای پاییزانه والدگری ویژه اساتید و کارکنان و خانواده محترم ایشان / ۱۲مهر ۱۳۹۹ - 1399/7/13 -
:: گزارش وبینار : "افزایش مهارت های فردی" (کنترل استرس، کنترل خشم، تقویت انگیزه)_۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۹ - 1399/2/31 -
:: گزارش چهارمین وبینار با عنوان مدیریت موانع پیشرفت تحصیلی_ ۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۹ - 1399/2/24 -
:: گزارش برگزاری وبینار "طراحی آینده، زندگی پساکرونا"_۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۹ - 1399/2/20 -
:: وبینار سوم طرحی برای فردای بهتر " طراحی آینده، زندگی پساکرونا" - 1399/2/17 -
:: وبینار فرهنگی تفرّجی در بهشت / ۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۹ - 1399/2/9 -
:: وبینار "آشنایی با قوانین آموزشی"ویژه دانشجویان دوره کارشناسی ورودی ۹۷ و ۹۸ -11فروردین99 - 1399/2/9 -
:: برگزاری جشن میلاد امام زمان(عج) به صورت وبینار / 21 فروردین 1399 - 1399/1/24 -
:: برگزاری جشن مجازی نیمه شعبان به میزبانی دانشگاه علم و صنعت ایران / سخنرانی دکتر انوشه /21فروردین1399 - 1399/1/19 -
:: آشنایی با جنبش فرهنگی، اجتماعی و علمی "فردای بهتر" دانشگاهیان علم و صنعت ایران / 16فروردین1399 - 1399/1/16 -
:: همایش علم و دین، بررسی افکار و اندیشه های علامه جعفری / 4 دی 1398 - 1398/10/7 -
:: نشست فرهنگی اساتید / همایش علم و دین، بررسی افکار و اندیشه های علامه محمد تقی جعفری / 4 دی 1398 - 1398/9/27 -
:: نشست فرهنگی اساتید و کارکنان / اکران فیلم سینمایی رد خون/ 15 مهر 1398 - 1398/7/16 -
:: نشست فرهنگی اساتید/بررسی ادوار متفاوت امامت در عصر حضور امامان(ع) و رونمایی از کتاب"فرشته درآید"-1398/2/16 - 1398/2/18 -
:: نشست فرهنگی اساتید و کارکنان و دانشجویان / اکران فیلم سینمایی شبی که ماه کامل شد / 2 اردیبهشت 1398 - 1398/2/4 -
:: برگزاری نشست گرامیداشت اساتید خانم، همراه با تبادل نظر با هیات رییسه دانشگاه / 21 اسفند 1397 - 1397/12/22 -
:: کرسی آزاداندیشی اساتید با موضوع نقش دانشگاه در انقلاب اسلامی ایران/ 13 اسفند 1397 - 1397/12/14 -
:: برگزاری نشست فرهنگی اساتید / مراسم بزرگداشت چهلمین سال پیروزی انقلاب اسلامی ایران / 6 اسفند 1397 - 1397/12/7 -
:: نشست گفتمانی اساتید / مباحث منطق و تفکر انتقادی / 16 مهر تا 15 بهمن 1397 - 1397/11/17 -
:: نشست فرهنگی اساتید و کارکنان / اکران فیلم سینمایی سرو زیر آب / 15 بهمن 1397 - 1397/11/16 -
:: نشست گفتمانی اساتید / تدبر در قرآن، سوره حدید / 14 آذر تا 5 دی 1397 - 1397/10/8 -
:: نشست فرهنگی اساتید / نقش علمی و فرهنگی اساتید... / 19 آذر 1397 - 1397/9/21 -
:: نشست فرهنگی اساتید / جامعه مدنی در سیره نبوی(ص) / 28 آبان 1397 - 1397/8/30 -
:: نشست فرهنگی اساتید / علم سکولار و خداباوری/ 21 آبان 1397 - 1397/8/23 -
:: نشست فرهنگی اساتید / تدبر در قرآن کریم، سوره مبارک مزمل / 14 آبان 1397 - 1397/8/15 -
:: نشست فرهنگی اساتید / سلامت جسمانی و فعالیت پژوهشی اساتید/30 مهر 1397 - 1397/8/2 -
:: نشست فرهنگی اساتید / قلمرو دستیابی بشر به فضا از منظر قرآن و شریعت / 23 مهر 1397 - 1397/7/25 -
:: نشست فرهنگی اساتید / اکران فیلم تنگه ابوقریب / 16 مهر 1397 - 1397/7/18 -
:: نشست فرهنگی اساتید / سیاست خارجی و طرح تحول بزرگ اقتصادی کشور / 9 مهر 1397 - 1397/7/11 -
:: نشست گفتمانی اساتید / نگاهی به مثنوی معنوی / جلسه پایانی: 28خرداد 1397 - 1397/4/13 -
:: نشست فرهنگی اساتید / تدبر در قرآن کریم - اوضاع سیاسی جهان اسلام/ 17 اردیبهشت 1397 - 1397/2/19 -
:: نشست فرهنگی اساتید / سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران در تحولات غرب آسیا/ 10 اردیبهشت1397 - 1397/2/16 -
:: نشست فرهنگی اساتید / نگاهی به مهدویت از منظر قرآن کریم/ 3 اردیبهشت1397 - 1397/2/5 -
:: نشست فرهنگی اساتید /خاتمیت پیامبر(ص)، دنیای مدرن/ 27فروردین 1397 - 1397/1/29 -
:: نشست تقدیر از اساتید خانم دانشگاه / روز زن / 21 اسفند1396 - 1396/12/22 -
:: نشست فرهنگی اساتید / چیستی زندگی/ 30 بهمن 1396 - 1396/12/2 -
:: نشست گفتمانی اساتید/ دوره سوم ، ادراکات بشری/ 10بهمن 1396 - 1396/11/29 -
:: نشست فرهنگی اساتید / کرسی آزاد اندیشی / 23 بهمن 1396 - 1396/11/24 -
:: اکران دانشگاهی فیلم سینمایی اشنوگل به مناسبت دهه فجر / 16بهمن 1396 - 1396/11/18 -
:: نشست فرهنگی اساتید / یمن در مثلث ایران، عربستان و آمریکا / 26 دیماه 1396 - 1396/10/27 -
:: نشست فرهنگی اساتید / آموزش مثبت نگر دانشگاهی/ 11دی1396 - 1396/10/12 -
:: نشست فرهنگی اساتید / آشنایی با نقشه جامع علمی کشور /4دی 1396 - 1396/10/6 -
:: دیدار هیأت رئیسه و اساتید با تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم(ع) / 27آذر1396 - 1396/9/29 -
:: نشست فرهنگی اساتید / نظام آراستگی محیط کار / 27 آذر 1396 - 1396/9/28 -
:: نشست فرهنگی اساتید / انقلاب، آمریکا تا به امروز / 22 آبان 1396 - 1396/8/27 -
:: نشست فرهنگی اساتید / حجت الاسلام ابراهیمی نژاد/ 8 آبان 1396 - 1396/8/10 -
:: نشست فرهنگی اساتید / ورزش و سلامت اساتید / 24مهر96 - 1396/7/26 -
:: نشست فرهنگی اساتید / دفاع مقدس و مسائل روز منطقه /3 مهر 96 - 1396/7/5 -
:: برگزاری دوره های دانش افزایی ویژه اساتید / 4،5،11،12 شهریور 1396 - 1396/6/26 -

کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به مدیریت ارتباطات فرهنگی و اجتماعی دانشگاه علم و صنعت ایران می باشد نقل هرگونه مطلب با ذکر منبع بلامانع می باشد