سیدمحمد غلامی زنجانی دانشجوی دکتری رشته مهندسی صنایع-مدیریت سیستم و بهره وری، از رساله خود با عنوان «طراحی شبکه زنجیره تأمین تابآور مواد غذایی در شرایط عدم قطعیت مطالعه موردی در ایران» به راهنمایی آقای دکتر جبلعاملی 26 اسفند ماه 99 ساعت 15:45َ به صورت مجازی دفاع خواهد نمود.
لینک شرکت در جلسه دفاع:
نشانی الکترونیکی: se_gholamiind.iust.ac.ir
استاد راهنما: دکتر جبلعاملی
اساتید مشاور: دکتر پیشوایی- دکتر ولید کلیبی
اساتید داور داخلی: دکتر محمدی- دکتر برزین پور
اساتید داور خارجی: دکتر توکلی مقدم- دکتر حسینی نژاد
چکیده
زنجیرههای تأمین مواد غذایی بهعنوان یکی از زیرساختهای حیاتی جوامع هستند که میبایست همواره از عملکرد بهینه آنها اطمینان حاصل کرد. ویژگیهای خاص محصولات غذایی از جمله فسادپذیری، قیمتگذاری، تازگی، رقابتی بودن و جهانیشدن بازارها سبب پیچیده شدن ماهیت این زنجیرهها شده است. از طرف دیگر این زنجیرهها در معرض منابع متنوعی از عدم قطعیتها هستند که همواره عملکرد آنها را تحت تأثیر قرار میدهد. از جمله این موارد مربوط به اختلالات اپیدمیک و تأثیر آنها بر منابع زنجیره میباشد که سبب کاهش پاسخگویی مناسب به تقاضا و در نتیجه کاهش سود زنجیره میشود؛ لذا در این رساله به بررسی زنجیره تأمین مواد غذایی با توجه به ویژگیها و اختلالات خاص آنها پرداخته میشود که طراحی زنجیره یکی از اولین و مهمترین تصمیمات در این حوزه میباشد. در این رساله رفتار اختلالات اپیدمیک شبیهسازی شده و تاثیر آن بر ظرفیت و میزان موجودی تسهیلات مدلسازی شده است. برای مقابله با این نوع از اختلالات استراتژیهای مختلف تابآوری زنجیرههای تامین مورد بررسی قرار گرفته است.
در همین راستا سه مسئله برای طراحی و برنامهریزی در این زنجیرهها تشریح شده است. در این مسائل، اختلالات اپیدمیک با استفاده از روش مونتکارلو و در قالب سناریو تولید شدهاند. این اختلالات خاصیت آبشاری داشته و علاوه بر ظرفیت، میزان موجودی تسهیلات را نیز کاهش میدهند. مدلهای ارائه شده به صورت دوسطحی تصادفی و مبتنی بر سناریو میباشند. جهت مقابله با اختلالات از چندین استراتژی تابآوری استفاده شده است.
برای حل مدلهای ارائه شده، از روشهای خوشهبندی فازی جهت کاهش تعداد سناریوها و در نتیجه کاهش پیچیدگی مسئله استفاده شده است. علاوه بر این از روش تجزیه بندرز برای تسریع در حل مسئله بهره گرفته شده است. نتایج نشان میدهد که هر یک از استراتژیهای تابآوری طرحها و برنامهای منحصر به خود را ارائه میکنند که در میان آنها استفاده از تأمینکننده پشتیبان و مستحکم سازی تسهیلات نتایج بهتری را حاصل میکند. علاوه بر این ویژگیهای خاص مواد غذایی میتواند تصمیمگیری مدیران را در برنامهریزی و طراحی زنجیره تحت تأثیر قرار دهد. |