افتخار آفرینی تیم دانشجویی دانشگاه علم و صنعت ایران در مسابقه بینالمللی
| تاریخ ارسال: 1401/1/23 |
تیم دانشجویی دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه علم و صنعت ایران، موفق به کسب رتبه اول در مسابقه بین المللی Impart شدند. دکتر هانیه صنایعیان، استاد راهنمای و مدیر گروه، و دانشجویان بهاره بهزادی، فهیمه سعیدی، معراج گلی و فاطمه زارعیان شفیعی، در مسابقه Impart با موضوع طراحی یک مرکز آموزشی در شهر کتبا واقع در هند با هدف محرومیت زدایی در این شهر که در تاریخ ۱۲ بهمن ۱۴۰۰ به پایان رسید، با پروژه Weather the Storm رتبه نخست را کسب نمودند.
هدف این مسابقه طراحی یک مرکز آموزشی-فرهنگی، با تمرکز بر کودکان و نوجوانان، در عین حال قابل استفاده برای گروه های مختلف سنی و اجتماعی بود، تا با افزایش مهارت و دانش در افراد، معضلات اجتماعی موجود در شهر کتبا را کاهش دهد.
هدف این پروژه، طراحی یک مرکز چندمنظوره بود که یادگیری و مهارت افزایی نه تنها در کلاسها، بلکه در سراسر ساختمان و محوطه رخ دهد، و بتواند دارای تاثیرات مثبت فرهنگی، آموزشی و حتی اقتصادی باشد. در طراحی این مرکز ، همه گروه های سنی با نیازهای متفاوت، به ویژه افراد دارای معلولیت جسمی، در نظر گرفته شدند. به عنوان مثال، طراحی یک منطقه کشاورزی در محوطه به افراد نسلهای مختلف امکان یادگیری مهارتها و به اشتراک گذاری تجربیات را میدهد.
درختان و فضای سبز موجود در زمین پروژه، نه فقط به عنوان عناصر ثابت، بلکه به عنوان اجزایی پویا، نقش مهمی در فرایند طراحی داشتند. پلی که به دور یک درخت پیچیده شده، به عنوان پل ارتباطی میان انسان و طبیعت و فناوری در نظر گرفته شده است. این پل کودکان را از داخل ساختمان به آغوش طبیعت میبرد و دو ساختمان را به هم متصل میکند، افراد را به سقف یک ساختمان دیگر میرساند. یکی از موضوعات اصلی در طراحی فرم ساختمان، حفظ درختان و عدم آسیب به فضای سبز بود.
این پروژه مجموعهای از رویدادها و تجربه های جدید است، به خصوص برای کودکان. آنها همیشه چیزی برای کشف کردن در این مرکز پیدا خواهند کرد. دسترسی به محوطه ساختمان از جهات مختلف امکانپذیر است، و هدف این بود که افراد مختلف بتوانند از محوطه و امکانات خارج از ساختمان به راحتی استفاده کنند. در طراحی فرم، جهت باد، جهت تابش نور، باران و شرایط اقلیمی کاملا در نظر گرفته شده است. به دلیل بارشهای شدید در این منطقه، کف ساختمان از زمین اطراف بالاتر طراحی شده تا از ورود رطوبت و باران به فضاهای داخلی جلوگیری شود. سقف نیز به صورت شیبدار برای جلوگیری از انباشت آب باران و نفوذ رطوبت به داخل ساختمان طراحی شده است.
با توجه به شکل زمین، دو ساختمان در بخشهای شمالی و جنوبی در نظر گرفته شده، که توسط پل به هم ارتباط می یابند. این پل از تراس ساختمان جنوبی به سقف ساختمان شمالی میرسد، بخشهایی از آن با سقف حصیری برای محافظت در برابر باد و باران پوشیده شدهاست. هر دو ساختمان دارای دو طبقه هستند، و هر طبقه ۴.۵ متر ارتفاع دارد. مصالح اصلی برای ساختمانها و پل، چوب و بتن هستند که بر اساس اقلیم، شرایط اقتصادی شهر کتبا، سهولت دسترسی و تناسب با فرم انتخاب شدهاند.
پنجرهها به صورت curtain wall طراحی شدهاند، و برای پنجرههای جنوبی، light shelf در نظر گرفته شده تا شدت نور وارده را کاهش دهند. مزرعه کشاورزی در بخش شمالی محوطه قرار گرفته است و محصولات محلی مانند گوجه فرنگی، فلفل قرمز و توت فرنگی تولید میکند. این محصولات بومی منطقه هستند و برای کودکان مناسب هستند زیرا به شکل درخت کوچک رشد میکنند و برای کشت و نگهداری آسان هستند. هر ساختمان دارای چند کلاس و کارگاه برای موضوعات مختلف است. هر دو ساختمان دارای رامپ، آسانسور و سرویس بهداشتی ویژه برای افراد دارای معلولیت است.
به طور کلی، در طراحی این مرکز تلاش شده است تا با ایجاد ارتباط بین انسان و محیط طبیعی و توجه به معضلات و محدودیت های موجود، فضایی برای یادگیری، هم افزایی و رشد ایجاد شود. این مرکز آموزشی-فرهنگی می تواند به عنوان یک عامل مثبت و تاثیرگذار در شهر کتبا با افزایش مهارت و دانش و ترویج ارتباط موثر بین انسان ها عمل کند، و از این طریق با ایجاد زمینه های خلاقیت و نوآوری در افراد و گروه های مختلف اجتماعی، باعث توسعه و رونق شهر کتبا شود. آلبوم تصاویر
دفعات مشاهده: 1194 بار |
دفعات چاپ: 165 بار |
دفعات ارسال به دیگران: 0 بار |
0 نظر