نشست معاونت آموزشی دانشگاه علم و صنعت ایران با مسئولین آموزشی و مدیران گروه های آموزشی دانشگاه، با هدف تبیین فرآیند و همفکری درباره نحوه اجرای پایش برنامه های درسی مقاطع مختلف تحصیلی. در روز دوشنبه ۱۲ مهر ماه ۱۴۰۰ برگزار گردید.
با توجه به ضرورت بروزرسانی عناوین و محتوای برنامه های درسی و تغییر برنامه های درسی که بیش از ۱۰ سال از عمر تصویب آنها گذشته و از نظر دفتر برنامه ریزی وزارت متبوع منسوخ اعلام شده است، نشست مذکور توسط مدیریت برنامه ریزی و توسعه آموزش و با حضور جمعی از اعضای هیات علمی، مدیران گروه های آموزشی، مدیران و معاونین آموزشی دانشکده ها و مدیران ستادی دانشگاه برگزار گردید.
در ابتدای این جلسه آقای دکتر واحدی، معاون آموزشی دانشگاه، در خصوص روش های تدوین برنامه های درسی و مسیرهای پیش بینی شده برای ارزیابی، تصویب و ابلاغ برنامه ها توسط دفتر برنامه ریزی آموزش عالی نکاتی را ارایه نمودند. ایشان با بیان اینکه محتوا و برنامه درسی به عنوان یکی از ارکان مهم نظام آموزشی شناخته می شود، به روز رسانی و متناسب سازی آن با نیازهای مخاطبین و جامعه را همواره از اهداف راهبردی دانشگاه ها دانست. در اجرای این هدف راهبردی، گروه های آموزشی نقش محوری را دارند. بر این اساس در گام اول وضعیت برنامه های درسی در حال اجرا از نظر فعال و مصوب بودن پایش شده و متعاقبا در خصوص ضرورت و نحوه اقدام برای بازنگری مورد توجه قرار می گیرد.
در ادامه این جلسه، آقای دکتر سعیدی (مدیر دفتر برنامه ریزی و توسعه آموزش دانشگاه)، شیوه اجرای پایش برنامه های درسی دائر بر مبنای برنامه های درسی مصوب بالاگذاری شده در سامانه آموزش عالی را مرور نموده و برنامه های دانشگاه در این زمینه را تشریح نمودند.
در ادامه شرکت کنندگان در این کارگاه، به ارائه نکات و نقطه نظرات خود در خصوص فرصت ها، ملاحظات و برخی موانع انجام موضوع پرداختند. از جمله نکات مطرح شده می توان به موارد زیر اشاره نمود: ضرورت بازنگری با توجه به تنگناهای اجرای برخی برنامه ها، پیشتیبانی و حمایت از مجریان بازنگری برنامه های درسی، تعریف دروس جدید در برنامه های درسی بازنگری شده، رویکرد علمی در بازنگری برنامه های درسی، تطابق برنامه های درسی بازنگری شده با چارچوبها و نظامات آموزش عالی، حدود اختیارات و ضمانت اجرای برنامه های درسی بازنگری شده و منظور نمودن پویایی برنامه های درسی.
در پایان آقای دکتر واحدی، معاون آموزشی دانشگاه، با ارائه توضیحات در خصوص موارد ذکر شده، بر لزوم پایش برنامه های درسی در گام اول اقدام تاکید نمودند و موضوع بازنگری برنامه های درسی را گام دوم این حرکت معرفی نمود.
گفتنی است که بر اساس برنامه ریزی های صورت گرفته دانشکده ها تا پایان مهر ماه ۱۴۰۰ نتایج پایش برنامه های درسی خود را به دفتر برنامه ریزی و توسعه آموزش ارسال می نمایند. در خصوص برنامه های درسی که جز برنامه های "فعال" و "به روز" بالاگذاری شده در سامانه آموزش عالی نباشند، مقرر گردید بازنگری برنامه های درسی در دستور کار گروه های آموزشی و دانشکده ها قرار گیرد و حداکثر تا پایان دی ماه ۱۴۰۰ به دفتر برنامه ریزی و توسعه آموزش ارسال گردد.
در همین راستا بزودی یک کارگاه آموزشی با عنوان "بازنگری برنامه های درسی" برگزار خواهد گردید که جزئیات آن متعاقبا اطلاع رسانی می گردد.