حضرت امام علی (ع) مَن جاءَتهُ مَنِیَّتُهُ وهُوَ یَطلُبُ العِلمَ فبَینَهُ وبَینَ الأنبیاءِ دَرَجَهٌ؛ هر کس در حال طلب دانش مرگش فرا رسد ، میان او و پیامبران تنها یک درجه تفاوت باشد . مجمع البیان : ۹ / ۳۸۰ منتخب میزان الحکمه : ۳۹۸
جستجو در پایگاه
دریافت اطلاعات پایگاه
دفاعیه دکتری در دانشکده مهندسی صنایع
| تاریخ ارسال: ۱۴۰۰/۶/۲۳ |
دفاعیه دکتری در دانشکده مهندسی صنایع
فهیمه پورمحمدی (دانشجوی دکتری رشته مهندسی صنایع- سیستمهای اقتصادی- اجتماعی)، ۲۹ شهریورماه ۱۴۰۰ از رساله دکتری خود با عنوان «بازطراحی شبکه زنجیره تأمین گندم با رویکرد بهینهسازی استوار برای تسهیلات متمایز همراه با ارسالهای درون لایهای همراه با مطالعه موردیبه صورت مجازی دفاع خواهد نمود.
چکیده این رساله که راهنمایی آن را دکتر تیموری و مشاوره اش را دکتر غلامیان بر عهده داشته اند، به شرح زیر است. ضمنا این جلسه دفاعیه ساعت ۱۷ برگزار می شود.
لینک برگزاری جلسه دفاع: http://meeting.iust.ac.ir/
چکیده:
در دنیای امروز، شبکه زنجیره تأمین باید برای مدت زمان قابل توجهی پاسخگو و کارا باقی بماند، مدت زمانی که در طی آن بسیاری از پارامترهای مؤثر بر ساختار شبکه تغییر می کنند. تغییرات این پارامترها می تواند سبب نابهینه شدن طراحی اولیه شبکه زنجیره تأمین شود؛ بنابراین برای منطبق شدن با شرایط جدید لازم است نسبت به بازطراحی شبکه زنجیره تأمین اقدام شود. از طرف دیگر، در نظر نگرفتن عدم قطعیت دادهها میتواند منجر به ناموجه شدن جواب مسئله در هنگام اجرا در واقعیت شود. یکی از رویکردهای مواجهه با عدم قطعیت، رویکرد بهینه سازی استوار است که سبب می شود عملکرد زنجیره در طول زمان کمترین نوسان را داشته باشد. پژوهش حاضر به بازطراحی شبکه زنجیره تأمین گندم با رویکرد بهینه سازی استوار می پردازد. خاستگاه موضوع پیشنهادی، مطالعه و بررسی زنجیره تأمین گندم ایران بوده است . گندم یک کالای اساسی است که بیش از ۴۰ درصد از انرژی روزانه خانوارهای ایرانی را تأمین می کند و یارانه قابل توجهی به آن تعلق می گیرد. به علاوه گندم پس از سیمان بیشترین حمل ونقل را در سطح کشور داراست. یعنی زنجیره تأمین آن هم از منظر امنیت غذایی و هم از منظر هزینه ای اهمیت ویژه ای دارد. مرور ادبیات زنجیره تأمین گندم ایران نشان می دهد، بسیاری از ویژگی های منحصربهفرد این زنجیره نظیر دوره خواب، تفاوت مراکز ذخیره سازی از نظر مدت زمان نگهداری و ارسال درون لایه ای در ادبیات مورد توجه قرار نگرفته اند.
در پژوهش حاضر پس از معرفی زنجیره تأمین گندم ایران و شناسایی مشکلات آن سه مدل ریاضی ارائه شده است: مدل اول یک مدل عدد صحیح مختلط خطی است که به تصمیمات میان مدت زنجیره شامل برنامه ریزی واردات، حمل ونقل، انبارش و توزیع با لحاظ کیفیت، دوره ی خواب، تمایز میان مراکز ذخیره سازی و ارسال درون لایه ای می پردازد. مدل دوم، علاوه بر تصمیمات میان مدت، تصمیمات استراتژیک مربوط به بازطراحی شبکه را نیز در نظر می گیرد. مدل سوم، علاوه بر تصمیمات میان مدت، میزان بهینه ی خرید تضمینی گندم را تعیین می کند. عدم قطعیت پارامترها در مدل اول و سوم با رویکرد برنامه ریزی با شانس محدودشده فازی و در مدل دوم با رویکرد بهینه سازی استوار "حداقل سازی حداکثر تأسف" مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج حاصل از حل نشان می دهند که وضعیت فعلی زنجیره تأمین گندم ایران فاصله زیادی تا بهینگی دارد. همچنین استفاده مناسب از مراکز ذخیره سازی کوتاه مدت به همراه ارسال درون لایه ای می تواند منجر به کاهش هزینه های زنجیره تأمین شود. علاوه بر این، نتایج مدل استوار نشان دهنده نیاز به احداث حداقل هشت سیلوی ۲۰۰ هزار تنی در استان های بوشهر، خوزستان، فارس، کهگیلویه و بویراحمد، گلستان، گیلان، لرستان و مازندران و یک سیلوی ۱۵۰ هزار تنی در هرمزگان است. کلید واژه ها: بازطراحی شبکه زنجیره تأمین، زنجیره تأمین محصولات کشاورزی-غذایی، زنجیره تأمین گندم، ارسال درون لایه ای، عدم قطعیت، بهینه سازی استوار
نشانی الکترونیکی: fahimep.iegmail.com