دفاعیه دکتری دانشکده مهندسی پیشرفت

کمیل فتاحی دانشجوی دوره دکتری دانشکده مهندسی پیشرفت «رشته مدیریت تکنولوژی» یکشنبه هفتم اردیبهشت ماه سال ۹۹ با عنوان «ارائه مدلی برای ارزش گذاری شرکت های دانش بنیان در صنعت نانو» دفاع خواهد نمود.
چکیده این دفاعیه که راهنمایی آن را دکتر علی بنیادی و استاد مشاورآن را دکتر محمدعلی شفیعا بر عهده دارند و به صورت ترکیبی از حضور فیزیکی و مجازی اعضای کمیته هادی در محل دانشکده مهندسی پیشرفت اتاق ۴۲۴ برگزار می گردد، به شرح زیر می باشد.
یکی از چالش های حمایت از شرکت های دانش بنیان خصوصاً در مراحل اولیه رشد، تأمین مالی و به تبع آن ارزش گذاری آنها به منظور تقسیم منصفانه سهام میان سرمایه گذار و کارآفرین در فرآیند تأمین مالی از طریق سرمایه گذاری خطرپذیر می باشد. لذا این تحقیق به ارایه مدلی برای ارزش گذاری شرکت های فناور به منظور تقسیم منصفانه سهام طی فرآیند سرمایه گذاری خطرپذیر پرداخته است. با مرور مطالعاتی صورت گرفته، مشخص شد که امکان ارزش گذاری دقیق به دلیل وجود عدم قطعیت و کژمنشی وجود ندارد، لذا از مکانیزم هایی نظیر اختیارات واقعی و سهام ممتاز قابل تبدیل برای کاهش دو عامل مذکور استفاده شده است. در این تحقیق نیز با دو رویکرد؛ ۱) واگذاری اختیارات به سرمایه گذار و ۲) تعاملی منصفانه، نسبت به ارایه مدل ارزش گذاری و تقسیم سهام اقدام شده است. در رویکرد اول، با توجه به خصوصیات شرکت های فناور، استفاده از مدل اختیار انتخاب در تحلیل اختیارات واقعی برای ارزش گذاری آنها در مرحله تجاری سازی و روش تحلیل درخت تصمیم گیری برای ارزش گذاری در مراحل اولیه رشد مناسب تشخیص داده شد. در ادامه، با ارزش گذاری یک شرکت فناور در حوزه نانو فناوری از طریق بکارگیری رویکرد مذکور و حصول ارزش افزوده قابل ملاحظه در مقایسه با روش مرسوم تنزیل جریان نقدی و نظرسنجی از خبرگان و کارآفرینان، مشخص شد که بکارگیری رویکرد مذکور منجر به ترغیب بیشتر طرفین برای مشارکت و سرمایه گذاری حتی در مراحل اولیه رشد شرکت فناور می شود. همچنین، با تحلیل حساسیت انجام شده نیز سهم ارزش افزوده ایجاد شده تغییر محسوسی نداشت.
در رویکرد تعاملی منصفانه که امکان واگذاری تمام یا برخی از اختیارات به صورت یکطرفه به سرمایه گذار وجود ندارد، با مطالعه پژوهش های قبلی و بررسی نقاط ضعف مکانیزم های قبلی نظیر سهام ممتاز قابل تبدیل و با توجه به اینکه مکانیزمی کاربردی برای تقسیم منصفانه سهام وجود ندارد، نسبت به ارایه مکانیزمی نوین و کاربردی برای تقسیم منصفانه سهام اقدام شده است. در این مکانیزم، با تعدیل سهام طرفین در ابتدای هر مرحله از تأمین مالی، زمینه افزایش انگیزه طرفین برای تلاش بیشتر و همچنین کاهش انگیزه رفتار فرصت طلبانه سرمایه گذار و کارآفرین به منظور افشای بهتر اطلاعات خصوصی آنها فراهم شده است که منجر به تلاش برای تخمین دقیق تر ارزش شرکت فناور می شود. در نهایت با بهره مندی از ابزارهای ریاضی، ترسیم منحنی های مربوطه برای مطالعه موردی مذکور و مقایسه با نمودارهای مربوط به مکانیزم های سهام ممتاز قابل تبدیل، نظرسنجی از خبرگان و کارآفرینان، مزایا و اعتبار مکانیزم پیشنهادی به لحاظ نظری و کاربردی مورد تأیید قرار گرفته است.
واژههای کلیدی: ارزش گذاری فناوری، تحلیل اختیارات واقعی، تحلیل درخت تصمیم، تقسیم منصفانه سهام، مکانیزم های سهام ممتاز قابل تبدیل
Sapp.ir/iust_iran
|