[صفحه اصلی ]   [ English ]  
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
درباره دانشگاه::
درباره روابط عمومی::
معرفی افراد::
بروشور و کاتالوگ ها::
کلیپ، تیزر و سرود دانشگاه::
اخبار دانشگاه::
فرآیندهای کاری::
افتخارات دانشگاه::
دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی::
تسهیلات پایگاه::
اخبار ویژه ورودی های 1403::
آرشیو ماهنامه خبری وزارت علوم::
آرشیو گزارش های تصویری::
تور مجازی::
::
آرشیو نشریه پیام

AWT IMAGE

AWT IMAGE
نشریه پیام شماره 90
نشریه پیام شماره89
نشریه پیام شماره ۸۸
نشریه پیام- شماره 87
نشریه پیام شماره 86

نشریه پیام شماره 85
نشریه پیام شماره 84

نشریه پیام شماره 83

نشریه پیام شماره 82

نشریه پیام شماره 81

نشریه پیام شماره 80

آرشیو نشریه پیام

..
آرشیو خبرنامه الکترونیک دانشگاه

AWT IMAGE

خبرنامه شماره ۴۱۳

خبرنامه شماره ۴۱۱

خبرنامه شماره ۴۱۰

خبرنامه شماره ۴۰۹

خبرنامه شماره ۴۰۸

خبرنامه شماره ۴۰۷

خبرنامه شماره ۴۰۶

خبرنامه شماره ۴۰۵

خبرنامه شماره ۴۰۴

خبرنامه شماره ۴۰۳

خبرنامه شماره ۴۰۲

خبرنامه شماره ۴۰۱

آرشیو خبرنامه الکترونیک

..
حدیث هفته

حضرت امام علی (ع)
مَن جاءَتهُ مَنِیَّتُهُ وهُوَ یَطلُبُ العِلمَ فبَینَهُ وبَینَ الأنبیاءِ دَرَجَهٌ؛
هر کس در حال طلب دانش مرگش فرا رسد ، میان او و پیامبران تنها یک درجه تفاوت باشد .
مجمع البیان : ۹ / ۳۸۰ منتخب میزان الحکمه : ۳۹۸

..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: برگزاری همایش ملی ودیعه‌گذاری بر بطری‌های یکبار مصرف ::
 | تاریخ ارسال: ۱۴۰۱/۴/۱۴ | 
برگزاری همایش ملی ودیعه‌گذاری بر بطری‌های یکبار مصرف


همایش ملی ودیعه‌گذاری بر بطری‌های یکبار مصرف، صبح یکشنبه ۱۲ تیرماه ۱۴۰۱ در مجتمع فرهنگی امام خمینی (ره) گشایش یافت.
در افتتاحیه این همایش ملی که توسط انجمن علمی مهندسی مواد دانشگاه علم و صنعت ایران برگزار شد، دکتر یونسیان (معاون پژوهش و فناوری دانشگاه) از جانب رئیس دانشگاه به مهمانان و شرکت‌کنندگان، خوشامد گفت و ضمن تبیین توضیحاتی در خصوص قدمت، موفقیت‌ها و ماموریت‌های دانشگاه و تشکر از دست‌اندرکاران برگزاری همایش ملی ودیعه‌گذاری بر بطری‌های یکبار مصرف، گفت: موضوع و هدف این همایش، مرور مقالات و برگزاری کارگاه‌های ‌آموزشی و مواردی از این دست- که استاندارد همایش‌های ملی و بین‌المللی است- نیست. وی افزود: دانشگاه علم و صنعت ایران سعی دارد در موضوعاتی که دانشگاه‌های دیگر حضور یا مزیتی ندارند، ورود نموده و مسئولیت اجتماعی خود را ایفا کند که برگزاری این همایش هم از وجوه ایفای این نقش توسط این دانشگاه است.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه، اظهار داشت: ودیعه‌گذاری بر بطری‌های یکبار مصرف که برای اولین بار در کشور، در این وسعت در حال طرح است، یکی از جنبه‌های بازیافت است که در کشورهای مختلف به آن پرداخته شده و جرقه‌ای در ذهن مسئولان تصمیم‌ساز و تصمیم‌گیر خواهد بود که به این موضوع، توجه ویژه‌ای داشته باشند. وی با اشاره به اینکه کره زمین، توسط انسان در حال دفن در زباله است، گفت: انسان موجود هوشمندی است که توانایی جبران اشتباه و تغییر مسیر را دارد و از سویی فراهم آوردن شرایط زندگی سالم، موضوعی است که در روایات بزرگان دین ما تاکید شده است. گردش مالی این بازیافت نیز مارکت بزرگی در خود دارد.
دکتر یونسیان با اشاره به ظرفیت و توانایی دانشگاه برای همکاری در حوزه‌های تدوین قوانین، نرم‌افزار و سخت‌افزار اجرایی شدن بحث ودیعه‌گذاری بر بطری‌های یکبار مصرف؛ آمادگی کامل دانشگاه برای نقش‌آفرینی به عنوان هاب مدیریت یکپارچه این موضوع را اعلام کرد.

 
پس از آن،  دکتر داراب (دبیر همایش)، با موضوع «ودیعه‌گذاری بر بطری‌ها؛ تجربه جهانی، راه حل بومی»، سخنرانی کرد. وی گفت: در حال حاضر، تجارت غیر رسمی بطری‌ و ظروف یکبار مصرف در جریان است که اگر ودیعه‌گذاری آن انجام شود، به تجارتی تمیز و سبز تبدیل می‌شود. وی با اشاره به اینکه اکنون در کشورهای اروپایی، اسکاندیناوی، کانادا، استرالیا و امریکا که این قانون اجرا می‌شود، ۹۰ درصد بازگشت بطری را شاهدیم، گفت: این موضوع هم چرخش اقتصادی دارد و هم اثرات زیست محیطی ولی حتما نیازمند قانونگذاری است. وی افزود: ملاحظه شده در کشورهایی که این قانون در آنها اجرا شده، علاوه بر ظروف یکبار مصرف، انواع دیگر پسماندهای جامد نیز کاهش داشته است.
دکتر داراب توضیح داد: در این طرح، بطری نوشیدنی، مبلغ کمی گرویی دارد و مصرف‌کننده، در ابتدا گرویی را به همراه قیمت نوشیدنی پرداخت و پس از مصرف، بطری خالی را تحویل داده و گرویی را عینا پس می‌گیرد. وی تصریح کرد: اجرای چنین طرحی، اشتغال‌زایی در حوزه مدیریت پسماند خودکار و مکانیزه در پی دارد و بیش از ۳۰ هزار شغل در کشور ما ایجاد می‌کند.
دبیر همایش در پایان ابراز امیدواری کرد برگزاری این همایش موجب شود قانون ودیعه‌گذاری بر بطری‌های یکبار مصرف، ایجاد و این موضوع در کشورمان، جدی گرفته شود.
 

در ادامه مراسم افتتاحیه، دکتر شینا انصاری (مدیر کل محیط زیست شهرداری تهران)، با موضوع «سیاست‌های اجرایی و اقدامات شهرداری تهران در کاهش مصرف پلاستیک‌های یکبار مصرف» سخنرانی کرد. وی با اشاره به تقارن این همایش با روز جهانی بدون کیسه پلاستیک، انتخاب روز برنامه را هوشمندانه خواند و در ادامه به اقدامات شهرداری تهران در مقابله با آلودگی‌های پلاستیکی پرداخت.
دکتر انصاری در ادامه پروژ‌ه‌ها و طرح‌های متفاوت شهرداری تهران در حوزه‌های دانش‌آموزی و دانشجویی، اصناف (از جمله نانوایی سبز)، صنایع و آحاد مردم را در ارائه کاملی توضیح داد. وی در خصوص بطری‌ها نیز فعالیت‌هایی مانند راه‌اندازی دستگاه‌های خوددریافت (RVM) در برخی مناطق شهری را به عنوان نمونه ذکر کرد.
سپس دکتر مهدی غضنفری رئیس هیات عامل صندوق توسعه ملی در سخنانی طرح حاضر و همایش برگزار شده را بسیار حیاتی و دارای ابعاد عمیق اجتماعی و اقتصادی و جزئی از reverse logistics دانست که باید با همه توان از حمایت نمود‌. وی از مسئولین شهری و سازمان حفاظت محیط‌زیست خواست تا با دبیر همایش و ایده حاضر همکاری نزدیک نمایند و از آمادگی صندوق توسعه ملی برای اعطای تسهیلات و یا سرمایه گذاری جهت توسعه ایده بعد از طی مراحل اولیه آن خبر داد.
به دنبال آن مهندس زجاجی (دبیرانجمن صنفی صنعت شیشه) با موضوع «بازیافت شیشه، اثرات اقتصادی و زیست‌محیطی آن» سخنرانی داشت. وی با برشمردن مزایای شیشه و وضعیت ممتاز جهانی آن، از آمادگی صنعت شیشه ایران برای جایگزینی بطری‌های پلاستیکی خبر داد. همچنین در خصوص تمایل صنعت شیشه به بازیافت کامل صحبت نمود.

 
دکتر محسن خوشفر (عضو هیات علمی جامعه المصطفی العالمیه)، سخنران بعدی همایش بود. وی در خصوص دیدگاه دین اسلام در مورد حفاظت از محیط‌زیست، آیات و روایات متعددی ارائه نمود. همچنین در خصوص وظیفه انسان‌ها برای آبادانی زمین سخن گفت و نتیجه گرفت ودیعه‌گذاری بر بطری‌ها و فعالیت‌های مشابه برای جلوگیری از آلودگی‌های زیست، نه تنها ممدوح، بلکه لازم است.
در ادامه دکتر علیرضا بازارگان (عضو هیات علمی دانشکده محیط زیست دانشگاه تهران) در خصوص ابزارهای مالی برای مدیریت پسماند سخنرانی داشت. وی پارامترهای موثر برای انتخاب ابزار مالی را تشویقات، معافیت‌های گمرکی، تعرفه و عوارض و مالیات، اوراق قرضه و ودیعه‌گذاری اعلام کرد.
دکتر علی شاه‌علی (مسئول آموزش سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران) سخنران بعدی مراسم بود. کلیدواژه اصلی صحبت‌های وی، تاکید بر وجه سلامتی رفتارهای درست زیست محیطی بود و اشاره کرد برای تشویق مردم به حفاظت از محیط‌زیست، کافی است تفهیم شود که ضرر زیست محیطی باعث بیماری و مرگ انسان می‌شود.

 
دکتر سید ابوالقاسم موسوی (مدیرکل دفتر مشارکت‌های مردمی و مسئولیت اجتماعی سازمان حفاظت محیط‌زیست) نیز به نمایندگی از دکتر مرادی (معاون آموزش و مشارکت‌‌های مردمی این سازمان) در سخنانی جزئیات قابل توجهی از فعالیت‌های مردم‌نهاد و برخی از پروژه‌های بسیار موفق سازمان حفاظت محیط‌زیست را تشریح کرد. وی در خصوص ایده ودیعه‌گذاری بر بطری‌ها نیز آمادگی و استقبال خود و بخش‌های دیگر سازمان حفاظت محیط‌زیست را به اطلاع شرکت‌کنندگان رساند.
در بخش دوم همایش، پنل تخصصی با ارائه ساغر صارمی (از شرکت نستله ایران) و دکتر بحرالعلوم (از فروشگاه‌های زنجیره‌ای فامیلی) برگزار شد. تولیدکنندگان نوشیدنی و فروشگاه‌های زنجیره‌ای قطعات مهمی از پازل ایده ودیعه‌گذاری هستند و حضور و توضیحات آنها در این همایش برای کارشناسان مورد توجه بود. در ادامه، دکتر بازارگان، دکتر شاه‌علی و دکتر داراب به پنل تخصصی ملحق شده و برنامه با گفتگو و پرسش و پاسخ از سوی شرکت کنندگان ادامه پیدا کرد. در انتها هم با توجه به مباحث مطروحه در مورد عملکرد زیست محیطی شهرداری تهران، مهندس عزیزی (مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران) به ارائه مطالبی پرداخت.
همایش ملی ودیعه‌گذاری بر بطری‌های یکبار مصرف، با معرفی برترین‌های کشور در حوزه مقاله، پایان‌نامه و تشکل فعال و اهدای جوایز به برگزیدگان و سخنرانی اختتامیه توسط مهسان اردشیرتنها (دبیر اجرایی همایش) به کار خود پایان داد.
گفتنی است این همایش با حضور قریب به ۱۵۰ نفر مهمان مدعو از بخش‌های مختلف مدیریت شهری، حفاظت محیط زیست، وزارت کشور، صنعت نوشیدنی، خرده‌فروشی و دانشگاهیان، برگزار شد‌.

 
در این مراسم، بطری‌های یکبار مصرف پلاستیکی آب به صورت نمادین با برچسب‌های "ودیعه ۱۰۰۰۰ ریال" تزیین شده بودند که شرکت‌کنندگان در همایش پس از نوشیدن آب، بطری خالی را به میزی در مقابل سالن برگزاری همیشه تحویل می‌دادند و متصدی میز، یک اسکناس هزار تومانی نو در مقابل به صاحب بطری پرداخت می‌کرد. این حرکت در تلاش بود تا به صورت نمادین، فرایند بازپس‌گیری ودیعه بطری‌ها توسط شرکت‌کنندگان تجربه شود.
در حاشیه همایش نیز طوماری خطاب به رئیس مجلس شورای اسلامی برای تصویب قانون ودیعه‌گذاری بر بطری‌ها توسط شرکت‌کنندگان امضا شد. این طومار به همراه امضاهای نسخه دیجیتال طومار در سایت کارزار به زودی تقدیم مجلس شورای اسلامی خواهد شد.

دفعات مشاهده: ۱۵۸۲ بار   |   دفعات چاپ: ۲۲۵ بار   |   دفعات ارسال به دیگران: ۰ بار   |   ۰ نظر

CAPTCHA
   
سایر مطالب این بخش سایر مطالب این بخش نسخه قابل چاپ نسخه قابل چاپ ارسال به دوستان ارسال به دوستان

کلیه حقوق مادی ومعنوی این سایت متعلق به دانشگاه علم وصنعت ایران میباشد .هرگونه برداشت با ذکر منبع ، بلامانع است.

Persian site map - English site map - Created in 0.12 seconds with 47 queries by YEKTAWEB 4665