[صفحه اصلی ]   [ English ]  
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
درباره دانشگاه::
درباره روابط عمومی::
معرفی افراد::
فرآیندهای کاری::
بروشور ها و کاتالوگ های تولیدی توسط اداره روابط عمومی::
اخبار دانشگاه::
افتخارات دانشگاه::
دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی::
تسهیلات پایگاه::
اخبار ویژه ورودی های جدید1402::
آرشیو ماهنامه خبری وزارت علوم::
آرشیو گزارش های تصویری::
تور مجازی::
::
آرشیو نشریه پیام

AWT IMAGE

AWT IMAGE
نشریه پیام شماره 90
نشریه پیام شماره89
نشریه پیام شماره ۸۸
نشریه پیام- شماره 87
نشریه پیام شماره 86

نشریه پیام شماره 85
نشریه پیام شماره 84

نشریه پیام شماره 83

نشریه پیام شماره 82

نشریه پیام شماره 81

نشریه پیام شماره 80

آرشیو نشریه پیام

..
آرشیو خبرنامه الکترونیک دانشگاه

AWT IMAGE

خبرنامه شماره ۳۹۸

خبرنامه شماره ۳۹۷

خبرنامه شماره ۳۹۶

خبرنامه شماره ۳۹۵

خبرنامه شماره ۳۹۴

خبرنامه شماره ۳۹۳

خبرنامه شماره ۳۹۲

خبرنامه شماره ۳۹۱

خبرنامه شماره ۳۹۰

خبرنامه شماره ۳۸۹

خبرنامه شماره ۳۸۸

خبرنامه شماره ۳۸۷

خبرنامه شماره ۳۸۶

آرشیو خبرنامه الکترونیک

..
آرشیو خبرنامه آموزش عالی
..
حدیث از حضرت علی(ع)
مَن جاءَتهُ مَنِیَّتُهُ وهُوَ یَطلُبُ العِلمَ فبَینَهُ وبَینَ الأنبیاءِ دَرَجَهٌ؛
هر کس در حال طلب دانش مرگش فرا رسد ، میان او و پیامبران تنها یک درجه تفاوت باشد .
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: آیین تکریم رییس سابق و استقبال از رییس جدید دانشگاه برگزار شد ::
 | تاریخ ارسال: 1400/8/5 | 
آیین تکریم رییس سابق و استقبال از رییس جدید دانشگاه برگزار شد

با حضور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و مهمانان دانشگاه، آیین تکریم دکتر جبارعلی ذاکری (رییس سابق دانشگاه) و استقبال از دکتر منصور انبیاء (سرپرست دانشگاه)، سه شنبه ۴ آبانماه ۱۴۰۰ در محل آمفی تئاتر شهید بهرامی به صورت حضوری و مجازی برگزار شد.
 

در ابتدای این مراسم، پس از تلاوت آیاتی از کلام الهی، پخش سرود ملی جمهوری اسلامی ایران و نمایش کلیپ معرفی دانشگاه؛ یاد درگذشتگان اخیر دانشگاه و به ویژه اعضای هیات علمی که در اثر ابتلا به کرونا، آسمانی شدند، گرامی داشته شد.
 
ارائه گزارش عملکرد توسط آقای دکتر ذاکری، ریاست پیشین دانشگاه 
پس از آن دکتر ذاکری (رییس سابق دانشگاه)، به ارایه گزارشی از دستاوردها و عملکرد قریب به چهارساله خود در سمت مدیریت دانشگاه علم و صنعت ایران پرداخت.
دکتر ذاکری در ابتدا با تبریک اعیاد ولادت حضرت رسول و امام جعفر صادق علیهم السلام به همه حضار، اظهار امیدواری کرد به برکت ایام مبارک ربیع، این تودیع و معارفه، مایه خیر و برکت برای دانشگاه و توسعه بیشتر آن باشد و خدا را بر نعمت سلامت دوباره‌اش در پی ابتلا به ویروس کرونا و نیز فرصت خدمت در این دوره مدیریت دانشگاه شکر گفت و افزود: خدا را شاکرم که به کمک سرمایه‌های دانشگاه اعم از اساتید پرتوان، کارکنان صدیق و دلسوز و دانشجویان مستعد توانستیم گام‌هایی در جهت ارتقای علمی دانشگاه و کشور و حرکت به سمت فناوری و نوآوری و تبدیل دانشگاه به دانشگاه نسل سوم برداریم و مطمئنا با حضور برادر ارجمندم، دکتر انبیاء، این مسیر به خوبی پیش خواهد رفت و روز به روز شاهد پیشرفت خواهیم بود.

 

رییس سابق دانشگاه در گزارش عملکرد دانشگاه در دوران ریاست خود، به تدوین برنامه راهبردی پنجم دانشگاه وفق بیانیه گام دوم انقلاب و تشکیل قرارگاهی با همین نام با فعالیت اساتید کمتر از چهل سال سن در دانشگاه سخن گفت. وی همچنین توسعه فعالیت‌های فناورانه در مناطق آزاد کیش، چابهار و ارس؛ تعاملات خوب دانشگاه با صنعت و فعال شدن بخش زیادی از اعضای هیات علمی در فعالیت‌های پژوهشی صنعتی؛ ماموریت‌گرا‌شدن فعالیت‌های دانشگاه در قله‌های دانشی؛ پیشرفت دانشگاه در تعریف و اجرای رشته‌های میان‌رشته‌ای؛ عضویت و فعالیت دانشگاه در اتحادیه پنج دانشگاه صنعتی برتر کشور برای هم‌افزایی دانشگاه‌های صنعتی؛ ارتقای رتبه دانشگاه به رتبه سوم در پروژه اقتصاد مقاومتی و ورود پنج دانشگاه برتر کشور به ۲۰۰ دانشگاه برتر جهان طبق اعلام وزارت عتف؛ ارایه پیشنهاد ۲+۲ (همکاری یک دانشگاه داخلی با دانشگاهی از کشور انتقال دهنده‌فناوری و دو دستگاه اجرایی) برای انتقال موفق فناوری در کشور؛ افتتاح مراکز متعدد فناوری و نوآوری با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و استقرار و عملیاتی‌شدن سامانه‌های مدیریتی را از موفقیت‌های کلی دانشگاه در این دوران چهارساله برشمرد.
دکتر ذاکری در بحث آموزش نیز به برندسازی و هدفگذاری جذب دانشجویان برتر و توفیق در آن؛ کاهش ماندگاری دانشجویان کارشناسی‌ارشد؛ توفیق در بسترسازی و برگزاری سریع تمامی کلاس‌های درسی ۱۵ هزار دانشجو به صورت مجازی؛ ایجاد پلتفرم مناسب برای ارتباط دانشجویان به صورت مجازی و در بخش عمرانی، به افتتاح کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه (با ذکر این مطلب که آمفی تئاتر آن با ظرفیت ۷۰۰ نفر نیز طی ماه آینده آماده گشایش است)؛ افتتاح ساختمان شماره ۲ دانشکده مهندسی عمران و ساختمان مرکز فناوری عصبی و احیای زمین دماوند اشاره و در گزارش عملکرد خود ذکر کرد.
 
 

دکتر ذاکری در خاتمه، ضمن آرزوی توفیق برای دکتر انبیاء؛ از همه اعضای هیات امنا، هیات رییسه، شورای دانشگاه، هیات ممیزه، هیات جذب، شوراهای تخصصی، بسیج اساتید و بسیج کارکنان، اعضای هیات علمی، کارمندان، دانشجویان، همکاران بخش خدماتی و همه اعضای خانواده بزرگ علم و صنعت ایران که برای پیاده‌سازی خوب برنامه راهبردی دانشگاه به وی کمک کرده بودند، تشکر و قدردانی کرد.
حجت‌الاسلام والمسلمین ابراهیمی‌نژاد (مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه)، سخنران بعدی این مراسم بود که با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری که فرموده بودند «دانشگاه علم و صنعت ایران، هم افتخارات علمی دارد و هم افتخارات انقلابی»، به تبیین اهمیت و نقش دانشگاه علم و صنعت ایران پرداخت. وی با تاکید بر اینکه باید زحمات پرچمداران حرکت دانشگاه را پاسداری و قدردانی نمود، در خصوص دکتر ذاکری گفت: گواهی می‌دهم دغدغه ارتقای دانشگاه، همواره در وجود ایشان موج می‌زد و علیرغم همه مشکلات این روزگار، بسیار پرتلاش بودند. وی آرزو کرد دانشگاه در دوران مدیریت دکتر انبیاء نیز شاهد رشد و شکوفایی بیش از پیش باشد و بر لزوم استفاده از ظرفیت دفتر هم‌اندیشی استادان و نخبگان تاکید کرد.

 
 

معرفی سوابق علمی و اجرایی رییس جدید دانشگاه، توسط دکتر سید محمدعلی بوترابی (عضو هیات علمی دانشکده مهندسی مواد و متالورژی)، بخش بعدی این برنامه بود.
 
دکتر انبیاء: شعار دانشگاه علم و صنعت ایران، «توسعه فناوری و تعاملات صنعتی با روحیه جهادی» است

در ادامه، دکتر منصور انبیاء (سرپرست دانشگاه)، سخنرانی نمود. دکتر انبیاء با درود به ارواح شهدای انقلاب و شهدای دانشگاه بالاخص سردار جاویدالاثر، حاج احمد متوسلیان و تبریک ایام ولادت، یاد اعضای هیات علمی تازه درگذشته دانشگاه‌مان (دکتر نادر شریعتمداری، دکتر حمید احمدیان و مهندس ابراهیم صادقی) را گرامی داشت. وی تقارن آغاز مسئولیت خود با ماه ربیع و نود و دومین سال تاسیس دانشگاه را به فال نیک گرفت و با تشکر از وزیر عتف برای واگذاری مسئولیت ریاست دانشگاه علم و صنعت ایران به وی، یادآور شد: این جلسه در وهله اول به پاس تکریم از زحمات ارزشمند دوست و برادر ارجمندم دکتر ذاکری و سپس معارفه من منعقد شده است. دکتر انبیاء پس از این مقدمه به ذکر چند نکته اکتفا کرد.
سرپرست دانشگاه گفت: اولا دانشگاه علم و صنعت به عنوان یکی از چند دانشگاه مادر کشور دارای چهره‌ای بسیار درخشان در تمامی حوزه‌ها به ویژه در حوزه علم و فناوری است لذا امیدوارم با عنایت خداوند متعال و با بهره‌گیری از همه ظرفیت‌ها و فرصت‌ها بتوانم این درخشش و بالندگی را دوچندان کنم. نکته دوم اینکه، دانشگاه ما در سال‌های اخیر، شیب مناسبی را در عرصه توسعه طی نموده، بویژه از جنبه جذب اعضای هیات علمی جوان و متعهد که باید صادقانه اعتراف کنم این نهضت در زمان وزارت دکتر دانشجو آغاز شده بود و همچنین از جنبه کمیت‌گرایی در رشته‌ها و مقاطع تحصیلی و بعضا فضای کالبدی، گسترش چشمگیری داشته است. بی‌شک این توسعه مرهون زحمات مدیریت‌های گذشته دانشگاه است که به سهم خودم دست همه این عزیزان را می‌بوسم اما علی‌رغم توسعه دانشگاه در بخش‌هایی که اشاره شد، در برخی از موارد از جمله تامین وسایل و تجهیزات پژوهشی و همچنین ایجاد بستر فعالیت در عرصه توسعه فناوری و مواردی از این دست، توسعه کافی نیافته است و کمبودها و کاستی‌هایی احساس می‌شود؛ لذا لازم است تا توسعه‌ای متوازن، در ابعاد مختلف صورت گیرد تا شاخص‌های اصلی دانشگاه به حد مطلوب برسد.

 

دکتر انبیاء با تصریح بر اینکه در عصر حاضر، دانش و توسعه علم، سهم بنیادین در اقتدار و منزلت ملی و بین‌المللی کشورها دارد و نشان توسعه‌یافتگی جوامع، با گستره و ژرفای دانش‌پایگی آنها سنجیده می‌شود که مرهون وجود کانونی به نام دانشگاه است؛ افزود: نقش کارآفرینی در چنین نهادی، مستلزم رویکرد جامعه‌محور برای کشف و حل مسائل و برآوردن نیازهای جامعه است. از این منظر، دانشگاه علم و صنعت ایران در حد ممکن از انجام تحقیقات انتزاعی و غیر کاربردی پرهیز کرده و با تمرکز بر نیازهای جامعه، مساعی خویش را مصروف کارهای پژوهشی خواهد کرد. از این راه، دانش‌پایگی جامعه با جامعه‌محوری دانشگاه در هم می‌آمیزد که نتیجه قهری آن مسئولیت‌شناسی دانشگاه، در قبال جامعه است که از آن برای حل معضلات و مواجهه عالمانه با چالش‌های جامعه استفاده خواهد کرد.
دکتر انبیاء، دانشگاه را مکان مناسبی برای پرورش و تراش انسان‌ها و تحویل آنها به جامعه، توصیف کرد و در خصوص دانشگاه علم و صنعت ایران که از سوی مقام معظم رهبری به فیضیه دانشگاه‌ها نامگذاری شده است، گفت: در نظر داریم برای تعمیق باورهای اعتقادی و اندیشه دینی دانشجویان، مولفه‌های جدیدی را در برنامه‌های فرهنگی دانشگاه تعریف کنیم‌ بنابراین کادرسازی نیروهای متعدد برای نظام، یکی دیگر از برنامه‌های من و از اهداف مهم این دانشگاه خواهد بود.
وی در ادامه، با تصریح بر اینکه پیشرفت، بویژه در حوزه توسعه فناوری، جز با تعامل دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی و صنایع مختلف امکانپذیر نیست، ابراز امیدواری نمود بتواند غلظت و چگالی این تعامل را افزایش دهد و متذکر شد:  شعار دانشگاه علم و صنعت «توسعه فناوری و تعاملات صنعتی با روحیه جهادی» است.
سرپرست دانشگاه در پایان با تاکید بر اینکه اجرایی‌سازی سیاست‌ها و برنامه‌های مورد نظر، ملازم تجدید نظر در رویکرد نحوه اداره و مدیریت دانشگاه در همه سطوح است و اینجانب به استفاده از عقل متصل و نظرات صاحب‌نظران، اعتنای جدی دارم؛ از تشکیل شورای اندیشه‌ورزی در دانشگاه برای واکاوی چالش‌ها، تولید فکر و ارائه راهکار سخن گفت.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری: از دانشگاه علم و صنعت ایران انتظار داریم مشعل‌دار عرصه ارتباط دانشگاه و صنعت باشد
دکتر زلفی‌گل (وزیر علوم، تحقیقات و فناوری)، آخرین سخنران این مراسم بود. وی با آرزوی سلامتی و توفیق برای همگان و گرامیداشت یاد و خاطره شهدای دفاع مقدس و مدافعان سلامت، به مرور فراز و نشیب‌های آموزش عالی کشور پس از انقلاب و مقایسه اجمالی آن با پیش از انقلاب پرداخت و تولید سالانه بیش از ۷۰ هزار سند علمی بین‌المللی در کشور را نتیجه جهاد علمی دانست و به همه وزرای علوم پس از انقلاب، دست مریزاد گفت.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: تاریخچه علمی در دهه اول بر مبنای آموزش بود و در دهه دوم با تاسیس دوره دکتری در سال ۱۳۶۵، تولید علم را شکل دادیم. در دهه سوم نیز بحث استانداردسازی و استانداردپذیری علم و در دهه چهارم بحث ارزش دانش شکل گرفت و در دهه پنجم انقلاب اسلامی بحث ما این است که از علم نه تنها باید ثروت بلکه رونق، اشتغال، دانایی و توانایی باید ایجاد شود.
وی با تصریح بر اینکه اکنون انتظارات از دانشگاه‌ها بیشتر شده، افزود: برآوردن این انتظارات، نیازمند سیستم و اکوسیستم است. اکوسیستم‌های مختلف در کنار هم تاثیر متقابل دارند و باید خوب شناخته شوند و در یک اکوسیستم که قرار است توسط سیستمی اداره شود، باید اصناف مختلف به خوبی شناسایی و نقش آنها احصاء شود.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: دانشگاه دو وظیفه کلیدی دارد که مقام معظم رهبری به خوبی آن را تبیین کردند، یک رفع نیازهای جامعه و دوم دستیابی به مرجعیت علمی‌. در مورد اول، دانشگاه‌های ما خوب درخشیدند و باید از تولید علمی خوب صیانت کنیم ولی در کنار برج علمی، باید برج فناوری و نوآوری را هم ایجاد کنیم و این هم نیاز به سیستم دارد و همه تلاش ما در این دوره از وزارت علوم، این است که سیستمی ایجاد کنیم که ارتباط صنعت و جامعه را به خوبی برقرار کند.
وی در توضیح این مطلب گفت: در برنامه‌ای که به مجلس ارایه کردیم، بحث نظام جامع پیشنهادات را مطرح کردیم و اکنون سه گروه مختلف را برای اجرایی کردن آن قرار دادیم. این نظام پیشنهادات، پیش‌نیازهایی داشت و خلاصه‌اش این است که با فرآیند از پیش تعیین شده، نیازهای تحقیقاتی صنایع دولتی و خصوصی در پایگاه استنادی جهان اسلام، نمایه شود و سپس اساتید، رساله و پایان‌نامه را در راستای رفع نیاز نمایه شده، تعریف کنند. در این شیوه، ما از طریق سازمان سنجش، دانشجوی ارشد و دکتری با رساله کاربردی را جذب می‌کنیم و امتیازات ویژه‌ای برای اساتید و دانشجویانی که تحقیقات آنها در راستای رفع نیاز جامعه باشد، قرار می‌دهیم.

 

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری درباره دانشگاه علم و صنعت ایران تاکید کرد: دانشگاه علم و صنعت ایران، از افتخارات علمی کشور ماست و انتظارات از دانشگاهی که بهترین استادان و دانشجویان در آن دانشگاه مشغول هستند، بیشتر است. وی افزود: از دانشگاه علم و صنعت ایران انتظار داریم مشعل‌دار عرصه ارتباط دانشگاه و صنعت باشد.
دکتر زلفی‌گل در بخش دیگر سخنانش اظهار کرد: بهترین اساتید ما باید در دوره کارشناسی تدریس داشته باشد چرا که کسی که خوب آموزش ببیند، یک پژوهشگر خوب می‌شود. وی همچنین بر لزوم همسویی منافع صنفی و فردی با منافع ملی در هنگام تصویب مقررات تاکید کرد.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری از خدمات دکتر ذاکری، رئیس سابق دانشگاه برای خدمات، افتخارات علمی و فرهنگی انجام شده در این دانشگاه سپاسگزاری و برای دکتر انبیاء، آرزوی موفقیت کرد. وی دکتر ذاکری را انسانی بسیار شایسته با خدمات آشکار توصیف کرد و گفت: کارهای صادقانه به مثابه آثار ماتأخّر و جاریه است که خدا آن را نه تنها در این دنیا، بلکه در آخرت نیز جبران می‌کند و از دکتر انبیاء که از افتخارات جامعه علمی هستند، برای قبول این مسئولیت ممنونم.
دکتر زلفی‌گل با تاکید بر اینکه با وحدت، توفیقمان چند برابر می‌شود، از دکتر انببیاء خواست با روسای قبل دانشگاه، گردهمایی‌های دوره‌ای داشته و از تجارب آنها نیز استفاده نماید. وی همچنین تصریح کرد: دانشگاه علم و صنعت ایران، مالامال از سرمایه‌های نمادین کشور است و یکی از مسایل فرهنگی این است که قدر پیشکسوتان و بزرگان خود را بدانیم.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در خاتمه اظهار امیدواری کرد به زودی و با رعایت اصل سلامت، شاهد حضور پر شور دانشجویان در دانشگاه‌ها باشیم.

 
اجرای مراسم تکریم و تقدیر، پایان‌بخش مراسم
اجرای مراسم تکریم و تقدیر از خدمات دکتر ذاکری، پایان‌بخش این مراسم بود. در این بخش، حکم انتصاب دکتر انبیاء به سمت سرپرست دانشگاه علم و صنعت ایران، توسط وزیر علوم، تحقیقات و فناوری به وی اهدا شد. همچنین دکتر زلفی‌گل، لوح تقدیری به دکتر ذاکری اهدا کرد. تقدیم لوح تقدیر دکتر انبیاء به دکتر ذاکری به همراه هدایای دانشگاه، کانون صنفی اعضای هیات علمی، جهاد دانشگاهی و دانشگاه تهران به دکتر ذاکری و در انتها نیز عکس یادگاری، خاتمه‌بخش مراسم بود.
گفتنی است در ابتدای این مراسم، ابتدا وزیر علوم، رئوسای پیشین و جدید دانشگاه و جمعی از مهمانان با حضور در مقبره الشهدای دانشگاه و نثار فاتحه به ارواح پاک شهدای گمنام، به مقام شهیدان ادای احترام نمودند و سپس در سالن شهید بهرامی، محل برگزاری مراسم حضور یافتند.
ضمناً این مراسم از طریق سامانه ادوب کانکت، آپارات و شبکه اجتماعی اینستاگرام به صورت همزمان و زنده پخش شد.

 
دفعات مشاهده: 2506 بار   |   دفعات چاپ: 389 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر

CAPTCHA
   
سایر مطالب این بخش سایر مطالب این بخش نسخه قابل چاپ نسخه قابل چاپ ارسال به دوستان ارسال به دوستان

کلیه حقوق مادی ومعنوی این سایت متعلق به دانشگاه علم وصنعت ایران میباشد .هرگونه برداشت با ذکر منبع ، بلامانع است.

Persian site map - English site map - Created in 0.12 seconds with 48 queries by YEKTAWEB 4657