برگزاری مراسم تودیع و معارفه رییس دانشکده مهندسی پیشرفت
مراسم تودیع و معارفه رییس دانشکده مهندسی پیشرفت، روز شنبه بیستم آبانماه 1391 در ساختمان دانشکده مهندسی صنایع و پیشرفت برگزار شد.
در این مراسم، دکتر علیرضا معینی، سرپرست سابق دانشکده مهندسی پیشرفت و رییس فعلی دانشکده مهندسی صنایع از سمت سرپرست دانشکده مهندسی پیشرفت تودیع شد و دکتر علیرضا علیاحمدی در سمت رییس دانشکده مهندسی پیشرفت، معارفه شد.
دکتر جبلعاملی، رییس دانشگاه، در این مراسم ضمن ابراز خرسندی از فرصت حضور در جمع همکاران دانشکده خود، فضای حاکم بر این دانشکده را فضای نمونه و دلپذیر و فضای ادب و اخلاق و احترام توصیف کرد و تاکید کرد: باید قدر این فضا را بدانیم. وی با اشاره به نظر دکتر معینی مبنی بر استقلال دانشکده مهندسی پیشرفت از دانشکده مهندسی صنایع، گفت: به نظر میرسد این دو دانشکده باید در سه حوزه کاری فعال شوند. اول مهندسی صنایع به شکل جاری ادامه کار دهد. دوم تربیت افراد خلاق و کارآفرین برای مدیریت بر بنگاه و ایجاد تحول در آن که نگاه مهندسی با تکیه بر فناوری داشته باشند و این بخش به نظرم، عمده کار دانشکده مدیریت است. سوم، پر کردن خلأیی که در حوزههای وسیعتر از بنگاه وجود دارد و آن تربیت مدیرانی با دید یا پیشینه مهندسی است که میخواهند در حوزه وسیعتر از بنگاه کار کنند مانند شهردار، فرماندار، وزیر و... که باید برای اینها شرایط آموزشی ویژهای در دانشکده مهندسی پیشرفت فراهم کرد.
رییس دانشگاه تاکید کرد باید با یک هم افزایی موثر، سرفصل دروس، خلاقانه تنظیم شود و تصریح نمود: حوزههای تحقیقاتی مشترک زیادی را میتوان بین دو دانشکده و با نگاه فناوری تعریف کرد و توصیه میکنم از ابتدا، دانشکده مهندسی پیشرفت را به سمت حوزه پژوهش سوق دهید. وی از زحمات دکتر معینی در تصدی سرپرستی دانشکده مهندسی پیشرفت و از قبول مسوولیت دکتر علی احمدی برای ریاست این دانشکده تشکر کرد.
در آغاز این مراسم، آیاتی از کلام ا... مجید توسط دکتر معینی، تلاوت شد. سپس رییس دانشکده مهندسی صنایع در سخنانی، از علت تغییر نام این دانشکده از «مدیریت و مهندسی توسعه» به «مدیریت و مهندسی پیشرفت» و نهایتا، به «مهندسی پیشرفت» سخن گفت. وی به پذیرش دانشجو در دو گرایش مدیریت تکنولوژی و برنامهریزی و توسعه اقتصادی در دانشکده مهندسی پیشرفت اشاره کرد و افزود: در ذیل این دانشکده، باید دو شاخه مدیریت و اقتصاد کار شود که متناسب با نیاز روز و در علوم مرتبط، میتواند گسترش یابد. دکتر معینی تاکید کرد: در کشور، رشتهها و دانشکدههایی که متناسب با مبانی و نیازهای خودمان باشند، کم است و باید با برآورد نیاز صنعت و کشور، دروس و سرفصلها را تعیین کنیم.
در ادامه، دکتر علی احمدی به عنوان رییس دانشکده مهندسی پیشرفت سخن گفت. وی با اشاره به برخی مزایا و معایب برخورداری از امکانات مشترک دو دانشکده مهندسی صنایع و مهندسی پیشرفت، آزادی عمل و اصلاح برخی مقررات در جهت تحقق خواستههای این دانشکده را خواستار شد. وی در خصوص تفاوتهای رشته مدیریت در گروه علوم انسانی و مهندسی تصریح کرد: علوم انسانی، بیشتر وابستگی به متن دارد که در دسترس هم هست و اگر بخواهیم روال سابق را پی بگیریم، تاسیس دانشکده مهندسی پیشرفت، ضرورتی نداشت و برای این منظور می بایست رویکرد جدید، داشت و این رویکرد، مباحث به روز، کاربردی، بومی و سازگار با فرهنگ و ارزشهای جامعه را میطلبد.
رییس دانشکده مهندسی پیشرفت، بزرگترین مشکل این رشته را نداشتن کتاب عنوان کرد و افزود: قلمزنی در این زمینه و بهبود سرفصلها و کتابها باید اولین کار ما باشد که بسیار هم پر زحمت و پیچیده است. وی همچنین تاکید کرد: خواندن و نخواندن درسهای دانشکده مهندسی پیشرفت، برای دانشجویی که تجربه مدیریتی ندارد تفاوت چندانی ندارد و در این دانشکده باید بخشی از کار، بر روی بازآموزی کسانی که وارد بازار کار شدهاند و کار مدیریتی انجام دادهاند، متمرکز شود.
در پایان جلسه، با اهدای لوح و هدایایی از زحمات دکتر معینی در مدیریت دانشکده مهندسی پیشرفت، تقدیر شد.