آیین افتتاح نهمین کنگره انجمن علوم صوتی ایران در دانشگاه علم و صنعت ایران برگزار شد
آیین افتتاح نهمین کنگره انجمن علوم صوتی ایران، بعد از ظهر چهارشنبه ۳ خردادماه ۱۴۰۲، در آمفیتئاتر دانشکده مهندسی مکانیک برگزار شد.
.JPG)
دکتر انبیاء (رئیس دانشگاه علم و صنعت ایران) ضمن عرض خیرمقدم به مهمانان کنگره، با توجه به جایگاه و نقش دانشگاه علم و صنعت ایران در صنعت و جامعه اظهار داشت: هر روز در این دانشگاه اتفاقات مهمی رقم میخورد. شخصیتهای بزرگی در دانشگاه حضور مییابند و این معنایش آن است که این دانشگاه چه برای اهالی صنعت و چه برای حکمرانها مهم است.
ایشان با اشاره به سخن مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه دانشگاه علم و صنعت ایران، هم افتخارات علمی دارد و هم افتخارات انقلابی، از دانشکده مهندسی مکانیک به عنوان دانشکدهای که در رتبهبندی جهانی تراز بالایی دارد نام برد و بخش مهمی از این اعتبار را به افراد حاضر در این دانشکده منتسب نمود.
رئیس دانشگاه با اشاره به موضوع کنگره اظهار داشت: صوت در جامعه، بخشی است که مغفول مانده است. صوت هم منفعت دارد و هم ضرر. امروز در صنایع پزشکی، نفت، لرزه نگاری و علوم مختلف، فراوان از این علم استفاده میشود و اینکه این انجمن به این بخش از علم میپردازد را بسیار هوشمندانه دانست.
دکتر انبیاء در پایان از آقایان دکتر طالبی توتی (دبیر کنگره) و دکتر خان میرزا (رئیس دانشکده مهندسی مکانیک) و سایر برنامهریزان و برگزار کنندگان کنگره تشکر و قدردانی نمود.
در ادامه کنگره دکتر فرحی، جانشین وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح به ایراد سخنرانی پرداخت.
وی ضمن ابراز خوشحالی از حضور در این جمع و تبریک دهه کرامت و سالگرد آزادسازی خرمشهر به این جمله امام راحل اشاره نمود که فتح خرمشهر، فتح خاک نبود. بلکه فتح ارزشها بود. این ارزشها بود که دلها را به هم پیوند زد و این اتفاقات بزرگ را رقم زد. وی با شاره به جملهای از مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه خرمشهرهای فراوانی در راه داریم، گفت: ان شاء ا... با حفظ ارزشها و یاد خدا، آنها را نیز آزاد خواهیم کرد.
.JPG)
وی گفت توسعه فناوری در صنعت دفاعی جدی است. عمر فناوریها خیلی کوتاه شده است. امروز ادعای دنیا این است که هر سه ماه یکبار، یک تحول فناورانه در دنیا اتفاق میافتد. این فناوریها را تحت عنوان شالوده شکن، بدیع، نوظهور و فناوریهای حاکمیت گریز میشناسیم که به سرعت میآید و اگر تامل کنیم، عرصه را باختهایم.
ایشان با بیان مثالهایی به تشریح وضعیت وابستگی صنایع دفاعی ما در قبل از انقلاب پرداختند و در نقطه مقابل، به وضعیت امروز اشاره نموده و افزود: با مهندسی معکوس و سپس طراحی مستقیم، به یکباره وارد عرصه نوآوری شدیم.
ایشان انجمن صوتی را که در سال ۱۳۹۰ ایجاد و رونق گرفت را به عنوان یکی از پیشرفتهای علمی نظامی کشور دانست و افزود: امروز در زمینه دفاع نیز دارای زمینههای خوب صوتی هستیم.
وی در پایان سخنانش اظهار داشت: در وزارت دفاع ما از کاربران و استفاده کنندگان جدی فناوری صوتی هستیم و ان شاء ا... این کنگره و ارتباطات به افزایش همکاریهای مشترک منجر گردد.
دکتر علی آبادی (مدیر عامل مپنا) به عنوان نخستین سخنران کنگره به معرفی گروه صنعتی مپنا و اهمیت علوم صوتی در صنعت پرداخت.
وی گروه مپنا را به حق یکی از افتخار آمیزترین بنگاههای علمی کشور دانست و این مجموعه را در مقیاس جهانی و رقیب بزرگان دنیا معرفی نمود که بیش از ۴ هزار شرکت صنعتی را به عنوان زنجیره تامین اداره مینماید و توانسته است ۲ هزار محصول پیشرفته را به دنیا صادر نماید.
.JPG)
مدیرعامل گروه مپنا اعلام داشت: امروز رتبه سوم در تولید توربین گاز به عنوان یکی از پر افتخارآفرینترین مصنوعات بشر را دارا میباشیم و بیش از ۶۸ هزار مگابایت نیروگاه در کشور ساختهایم. وی اظهار داشت: مپنا ۳۰ هزار کارمند دارد و در شرکت مرکزی ۹۵ درصد کارکنان دارای مدرک بالای لیسانس و ۲۵ درصد بامدرک ارشد و دکتری هستند.
وی گفت: فناوریها را کسی به ما نفروخته است. مپنا عمیقاً دست خود را به دانشگاهها محکم وصل کرده و امروز ما با اکثر دانشگاههای کشور قرارداد همکاری داریم.
وی به توضیح اهمیت علوم صوتی و فعالیتهای مپنا در این بخش در صنعت هوایی، حمل و نقل ریلی، برقیسازی و خودروهای برقی اشاره نمود و اظهار داشت یکی از راهحلهای اصلی حل آلودگی صوتی و زیستی این است که به سمت خودروهای برقی برویم.
.JPG)
مهندس تیموری با ذکر این مطلب که صنعت خودرو از دو جهت شیرین و جذاب است، گفت: دلیل اول این است که همه ما با خودرو سر و کار داریم چه مالک اتومبیل باشیم و یا نه. دلیل دوم هم اینکه صنعت خودرو در دنیا سالانه بیش از ۳ هزار میلیارد دلار گردش مالی سالانه و ۱۰ درصد اشتغال مستقیم و ۶۰ صنعت مرتبط دارد. لذا در همه جای دنیا –بجز ایران- دولتها روی خودروسازی حساب میکنند.
مدیر عامل سایپا افزود: در سال ۲۰۲۲ از ۲۲ میلیون خودروی تولید شده در جهان، سهم خودروهای هیبرید و الکتریکال ۱۲ درصد بود که رشد ۵۴ درصدی در فاصله ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۲ را نشان میدهد.
مهندس تیموری با اشاره به اینکه در بین شرکتهای خودروسازی، تویوتا بهترین سیستم تعلیق و فرمان را دارد، تاکید کرد: اگر ما بخواهیم صوت در خودرو را مدیریت کنیم، باید بدانیم سیستم تعلیق و فرمان، جدی است. وی افزود: دومین مورد در ارتعاشات و صوت، موتور خودرو و سومین مورد، سیستم تهویه است.
مدیر عامل سایپا با معرفی اقدامات انجام شده در سایپا برای بهبود کیفیت خودرو بویژه در بخشهای مرتبط با موضوع کنگره و محصولات جدید این گروه خودروسازی تاکید کرد: باید صنعتکار، در کنار دانشگاه و برخوردار از دانش روز باشد و در این زمینه دانشگاهها بویژه دانشگاه علم و صنعت، نقش مهمی در برخورداری صنعت از دانش فنی دارند.
.JPG)
دکتر میعاد صالحی (مدیر عامل راهآهن جمهوری اسلامی ایران)، در سخنانی گفت: راهآهن جمهوری اسلامی ایران، با ۱۵ هزار کیلومتر ریل، مجموعهای با اهداف و وظایف مختلف است. وی افزود: در راهآهن بحث فنی-مهندسی بسیار مهم است و دپارتمانهای مختلف در آن ایفای نقش دارند.
دکتر صالحی با تاکید بر اینکه یکی از مزیتهای کشور ما حوزه حمل و نقل ریلی است و اکنون در حوزه ریلی نه تکنولوژی بالا و نه متوسط داریم گفت: به عنوان فردی دانشگاهی که در وزارتخانههای مختلف کار کرده میگویم اتفاقا اگر ما بتوانیم نفوذ فناوری را در صنایع با تکنولوژی پایین که به شدت گسترده و با پرسنل زیاد هستند، داشته باشیم ناگهان ضریب اثربخشی این نفوذ فناوری بسیار زیاد خواهد بود و شهد و شیرینی این فناوری به مردم چشانده خواهد شد و ما در راهآهن این کار را کردهایم.
مدیر عامل راهآهن جمهوری اسلامی ایران در خاتمه با اشاره به اینکه از ۶ هزار قطعه راهآهن، ۲ هزار قطعه داخلیسازی شده، گفت: با غربالگری از ۴ هزار قطعه داخلیسازی نشده، به ۱۰ پروژه کلان رسیدهایم که ۲ مورد آن در حوزه آکوستیک است و تلاش میکنیم با ارتباط دانشگاه و صنعت و نگاه واقعگرایانه از تولید آن حمایت کنیم.
در پایان دکتر یونسیان (معاون پژوهشی دانشگاه) و دکتر طالبی توتی (دبیر کنگره) به ایراد سخنرانی پرداختند.

دکتر طالبی (دبیر و رئیس این کنگره) در سخنانش خاطر نشان کرد که تعداد مقالات شرکت یافته در این دوره، نسبت به ادوار قبلی حدود ۵۰ درصد افزایش یافته است. وی همچنین اشاره کرد که در طی این کنگره، همکاری علمی و صنعتی خوبی بین افراد شکل گرفته است. ضمنا سمینارهای فصلی، صنعتی از جمله مواردی است که در این حوزه تخصصی دنبال خواهد شد.
گفتنی است از بخشهای جذاب کنگره، نمایشگاه آن بود که توسط اساتید و دانشجویان و میهمانان، بویژه مدیران عامل گروه مپنا، راهآهن جمهوری اسلامی و گروه خودروسازی سایپا بازدید شد و ارتباط بسیار خوبی بین محققان، صنعتگران و همچنین ارتباطات اولیه میان شرکتهای حاضر در نمایشگاه و مدیران عامل، جهت عقد قراردادهای صنعتی در این حوزه شکل گرفت.
در طی دو روز برگزاری این کنگره، نشستهای علمی در محورهای مختلف انجمن، سخنرانیهای صنعتی در خصوص طرحهای انجام شده در صنعت در حوزه فناوری صوتی و همچنین ۱۱ محور نشست کارگاههای تخصصی صوتیات و در انتها نیز تقدیر و اهدای جوایز نفیس به ارایهدهندگان ۹ مقاله برتر، پیشبینی شده بود.
|