Home Home Information Contact Site Map Library

بهداشت فردی

آخرین مطالب سایر بخش‌ها
:: برگزاری جشن میلاد با سعادت حضرت علی(ع) و بزرگداشت روز پدر / ۶ بهمن ۱۳۹۹
:: تلاوت قرآن توسط قاری بین المللی استاد دکتر سعیدیان در مسجد الشهدای دانشگاه / ۲۶ بهمن ۱۳۹۹
:: برگزاری نشست فرهنگی "بررسی تحولات منطقه در آستانه دهه پنجم انقلابی اسلامی" ۲۰ بهمن ۱۳۹۹
:: برگزاری دفاعیه دکتری در دانشکده شیمی ::
 | تاریخ ارسال: 1399/8/21 |
دفاعیه دکتری در دانشکده شیمی

آقای فرهاد پیری دانشجوی دکتری شیمی، در تاریخ ۲۷/۸/۹۹ از رساله دکتری خود تحت عنوانتوسعه و کاربرد نانوجاذب های کامپوزیتی جدید در روش های میکرواستخراج فاز جامد گونه های بیولوژیکی و آلاینده های زیست محیطی" با راهنمایی خانم دکتر افسانه ملاحسینی دفاع خواهدکرد.
    استاد راهنمای اول: دکتر افسانه ملاحسینی
   هیات داوران: دکتر منصور انبیاء، دکتر روح الله زارع دورابی، دکتر عبدالرضا محمدی، دکتر علی مهدی نیا
  این جلسه ساعت  ۱۳ روز سه شنبه بصورت غیرحضوری برگزار خواهد شد.
  چکیده :

پایانامه حاضر در چهار کار تحقیقاتی در قالب دو نانوکامپوزیت جدید سنتز شده آماده شده است. در نخستین پژوهش نانوکامپوزیت مغناطیسی زئولیت هیدروکسی آپاتیت با استفاده از روش سنتز الکتروشیمیایی و میکروویو و با اعمال تغییراتی کلیدی در مسیر سنتز اصلی تهیه گردید و سپس فرآیند سنتز از جهت مدت زمان میکروویو و درصد زئولیت مغناطیسی در ساختار با هدف جذب پروتئین بهینه سازی شد. جاذب تهیه شده در شرایط بهینه با استفاده از روش هایی مانند FT-IR، XRD، BET، SEM، TEM، EDAX و VSM مشخصه یابی گردید. سپس نانوکامپوزیت سنتز شده برای جذب پروتئین استاندارد آلبومین گاوی استفاده شد. به منظور تحلیل فرآیند جذب پروتئین در سیستم ناپیوسته و تاثیر متغییرهای مختلف نظیر مقدار جاذب، قدرت یونی محیط، pH، زمان برهمکنش و غلظت اولیه پروتئین بر مقدار جذب از روش یک متغییر در زمان بهره گرفته شد. ساختار بهینه نانوکامپوزیت در مدت زمان میکروویو ۵ دقیقه و با درصد وزنی ۵۰% زئولیت مغناطیسی بدست آمد. بیشینه ظرفیت جذب پروتئین mg/g ۴۶/۸۲ بدست آمد. انطباق داده های تجربی با مدل های سینتیکی و همدماهای جذب نشان داد فرآیند جذب پروتئین توافق بسیار خوبی با سینتیک شبه مرتبه دوم و همدمای فروندلیچ نشان می دهد. قابلیت بازیافت جاذب و استفاده مکرر از آن و بدست آوردن شرایط مناسب جهت واجذب از دیگر بخش های این مطالعه بود.
در دومین کار تحقیقاتی، کارایی نانو کامپوزیت سنتز شده جهت حذف سه رنگ صنعتی قرمز کنگو، Reactive Orange ۵ و Reactive Orange ۱۶ مورد مطالعه قرار گرفت. برای این منظور تاثیر متغییرهای مختلف نظیر مقدار جاذب، قدرت یونی محیط، pH، زمان برهمکنش و غلظت اولیه رنگ ها بر مقدار جذب با استفاده از روش یک متغییر در زمان مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج حاصل از این مطالعه گواه بر کارایی بسیار خوب جاذب تهیه شده در حذف آلاینده های زیست محیطی اشاره شده بود. در شرایط بهینه بیشینه ظرفیت جذب برای رنگ های قرمز کنگو، Reactive Orange ۵ وReactive Orange ۱۶ به ترتیب ۱۰/۱۰۳، ۵۹/۷۲ و mg/g ۲۱/۷۹ بدست آمد. همچنین انطباق داده های تجربی با مدل های سینتیکی و همدماهای جذب نشان داد که معادله فروندلیچ فرآیند جذب سطحی رنگ ها را در مقایسه با مدل لانگموئر بهتر می تواند توصیف کند و همه فرآیندهای جذب سطحی در این مطالعه با مدل سینتیک شبه مرتبه دوم بهتر توصیف می شود. اثر دما و بررسی های ترمودینامیکی فرآیند جذب و بررسی کاربرد این نانوکامپوزیت جهت حذف آلاینده ها در آب شهری و مقابسه جذب بر روی نانوکامپوزیت قبل و بعد از اصلاح از دیگر مطالعات در این بخش از پژوهش بود.
در سومین کار تحقیقاتی، نانوکامپوزیت زئولیت پلی پیرول TiO۲ بعنوان یک کامپوزیت جدید جهت حذف آلاینده های زیست محیطی مانند رنگ و دارو تهیه شد. نانوکامپوزیت تهیه شده با استفاده از روش هایی مانند FT-IR، XRD و SEM مورد بررسی و شناسایی ساختار قرار گرفت. نانوکامپوزیت تهیه شده جهت حذف رنگ صنعتی Reactive Orange ۵ در یک سیستم ناپیوسته و در محیط آبی مورد بررسی قرار گرفت. برای این منظور تاثیر متغییرهای مختلف نظیر مقدار جاذب، قدرت یونی محیط، pH، زمان برهمکنش و غلظت اولیه رنگ بر مقدار جذب با استفاده از روش یک متغییر در زمان مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد در شرایط بهینه بیشینه ظرفیت جذب برای رنگ Reactive Orange ۵، mg/g ۳۶/۱۳۷ بدست آمد. همچنین انطباق داده های تجربی با مدل های سینتیکی و همدماهای جذب نشان داد که معادله فروندلیچ و مدل سینتیک شبه مرتبه دوم بهتر می تواند این فرآیند جذب را توصیف نماید.
در چهارمین کار تحقیقاتی، کارایی نانوکامپوزیت زئولیت پلی پیرول TiO۲ جهت حذف آنتی بیوتیک ریفامپین مورد مطالعه قرار گرفت. برای این منظور تاثیر متغییرهای مختلف نظیر مقدار جاذب، قدرت یونی محیط، pH، زمان برهمکنش و غلظت اولیه دارو بر مقدار جذب با استفاده از روش یک متغییر در زمان مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد در شرایط بهینه بیشینه ظرفیت جذب برای داروی ریفامپین  mg/g ۶۸/۷۱ بدست آمد. همچنین انطباق داده های تجربی با مدل های سینتیکی و همدماهای جذب نشان داد که معادله فروندلیچ فرآیند جذب سطحی آنتی بیونیک را در مقایسه با مدل لانگموئر بهتر می تواند توصیف کند و فرآیند جذب سطحی در این مطالعه با مدل سینتیک شبه مرتبه اول بهتر توصیف می شود.

دفعات مشاهده: 338 بار   |   دفعات چاپ: 17 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر

سایر مطالب این بخش سایر مطالب این بخش

تهران - میدان رسالت- خیابان هنگام - خیابان دانشگاه علم و صنعت - دانشگاه علم و صنعت ایران - دانشکده شیمی - کدپستی 1674613114
Information: Phone+98 21 77240540-50 / Letter Email Us Selected Contacts | About this site | Privacy policies | © 2007 Iran University of Science & Technology